идея за телескоп за река, дълъг и лек
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: идея за телескоп за река, дълъг и лек
Krokibg написа:Не съм дорасъл да ходя на риболов по чужденеция.Като си надскоча масрафа,с най-голямо удоволствие.За тефтера,няма проблем,за 4ката или 5цата също,обаче за 8-9ка,като знам че колкото и да са леки,без специални атрибути за подпиране и задържане,трябва да си много луд да я държиш цял риболов,това ми е мисълта.Иначе луди хора колкото щеш,само банковата сметка не си я давай че както ми трябва финансиране,направо се е самозакрила за нула време![]()
![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тук пише ясно всичко.И как ще избираш рибите до килограм.Виж колега,в час съм с маришкият риболов и не само с него.Само да прочета едно мнение и ми е достатъчно да разбера кой какъв рибар.Аз си ловя с боло и с щека и с близалки,не дето си ги купуват хлапетата,по Марица,така,че пишете постовете си на трезво.Точно от теб няма какво да науча.laplandeca написа:Може и да не е точното място за тази тема , но тук реших да попитам. Случаят е следния , имам 8 м. телескоп, но е доста тежък, решил съм по някое време да го сменям.Новия тъкъм ще го ползвам за речен риболов на Марица, с него трябва да се борави сравнително бързо, обхождане на реката в търсене на риба.рибите които ще се ловят ще са обикновенно до 1 килограм.Не следя новостите в тъкъмите но искам да е 9 м. , ако има такива телескопии да е сравнително лек.Аз сам доста якичък, ама стария прат си иска яка ръка
.Който разполага с информация моля да я сподели.Много благодарности, наслука.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Колега butnik, изобщо не си наясно с риболова въобще, особенно с речния на р.Марица.Ти ловиш с захранки, с щека,това не е майсторски риболов по Марица в територ. наБГ.Аз също не съм майстор, но познавам някои хора които са.Та риба се лови най вече с главата, пък ти тоя тъкъм не го познаваш добреbutnik написа:Тук пише ясно всичко.И как ще избираш рибите до килограм.Виж колега,в час съм с маришкият риболов и не само с него.Само да прочета едно мнение и ми е достатъчно да разбера кой какъв рибар.Аз си ловя с боло и с щека и с близалки,не дето си ги купуват хлапетата,по Марица,така,че пишете постовете си на трезво.Точно от теб няма какво да науча.laplandeca написа:Може и да не е точното място за тази тема , но тук реших да попитам. Случаят е следния , имам 8 м. телескоп, но е доста тежък, решил съм по някое време да го сменям.Новия тъкъм ще го ползвам за речен риболов на Марица, с него трябва да се борави сравнително бързо, обхождане на реката в търсене на риба.рибите които ще се ловят ще са обикновенно до 1 килограм.Не следя новостите в тъкъмите но искам да е 9 м. , ако има такива телескопии да е сравнително лек.Аз сам доста якичък, ама стария прат си иска яка ръка
.Който разполага с информация моля да я сподели.Много благодарности, наслука.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На Марица съм ловил без захранка като бях на 6г.Пра дядо ми и фамилията ни са циркови артисти,виж история на българският цирк.Ловил съм от малък с пръчки които не познаяваш и до днес,носеха ми ги от чужбина,като пътуваха с цирка.Но щом ти казваш,че не ставам за рибар,сигурно е така.Майсторите на Марица ловят даже без стръв,камо ли със захранка,повечко тройки и работата спи,пък и няма какво да си меря с теб.Само ще ти кажа,че един добър рибар не му е нужно да обикаля,а,само да види местото и му е ясно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Колега , ти и твоята фамилия ,до колкото разбирам от постовете ти , които чета с подчертан интерес , сте тотално депресирани и низвергнати от България и по онова и по това време. Доста мислих , как може и при тази и при онази власт да е едно и също положение. Те , нещата някак си не се връзват , нямат допирни точки освен една единствена- България(държавата България).laplandeca написа: Колега butnik, изобщо не си наясно с риболова въобще, особенно с речния на р.Марица.Ти ловиш с захранки, с щека,това не е майсторски риболов по Марица в територ. наБГ.Аз също не съм майстор, но познавам някои хора които са.Та риба се лови най вече с главата, пък ти тоя тъкъм не го познаваш добре![]()
.Стари рибари ловят класни риби с най обикнов. тъкъми и без никакви захранки.Ако искаш да си експерт в риболова по по малки реки като марица, трябва да тарсиш рибата, а това означава повече да гледаш и да мислиш и по малко да ловиш
![]()
![]()
.Марица е малка по световни стандарти и с течение и прочее др. особености.Не съм казвал че само 1 кг. риби ще ловя, когато удари шаран често е много голям проблем да го изкарам
.Едно време ловяхме и с пера и с кво лине и пак хващахме, такъма изобщо не е толкова важен. Аз ловя само на плувка, на спиниг и на дано понякога за мряна и скобар.Та специално за по големите риби телескоп 8 или 9 м. не е най доброто, по добре е нещо което да се разглобява и става по касо за да се ползва и кепче, разбрах че имало УИП за тая работа.Виждам че ходиш на състезания по риболов, едно ще ти кажа, риболова не е спорт за състезание, истинските риболовци се състезават сами със себе си.Друго, не пия често, нося много и никога не се напивам.Та колега butnik, като ти видях няколко мнения ми стана ясно че си спортист , ама не и риболовец
Колкото до колегата"butnik" , специално за риболова на Марица , по BG-стандартите , си е стандартизиран от всякъде!
Не знам дали ме разбра в прав текст и в подтекст , дано да си ме разбрал и наслука

-
- ще става разбирач
ОК. , рибар си, но това не означава че твоят начин на риболов или някакви глупави стандарти са най подходящи.Обикалям защото искам да почувствам по голямо разнообразие на реката с повече ситуации, не сам ловил сериозно със захранки но мога да опитам това лято.Въртими се в главата идея за УИП пръчка,да можи да се разглобява и по лесно да се вадят по едрите,пък и ако пробвам с захранка ще е по добре, ако имаш някаква идея за такъб прът , казвай.Късмет и здраве .Наслукаbutnik написа:На Марица съм ловил без захранка като бях на 6г.Пра дядо ми и фамилията ни са циркови артисти,виж история на българският цирк.Ловил съм от малък с пръчки които не познаяваш и до днес,носеха ми ги от чужбина,като пътуваха с цирка.Но щом ти казваш,че не ставам за рибар,сигурно е така.Майсторите на Марица ловят даже без стръв,камо ли със захранка,повечко тройки и работата спи,пък и няма какво да си меря с теб.Само ще ти кажа,че един добър рибар не му е нужно да обикаля,а,само да види местото и му е ясно.
- krokibg
- учете се от него
Ми ти си пълен с идей бе приятелю,защо са ти нашите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!