Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Бутикови макари за спининг!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Бутикови макари за спининг!
Стига политика!Попаднах на фалшива обява в която макарата се предлага за 700лв. от жена и понеже не разбирам от Дайви си зададох въпроси за цената!Северозападна България няма нищо общо със случая!Така и не разбрах защо е толкова скъпа и на кой размер или модел Шимано се равнява!Личното ми търсене е за макара 160-180грама,та тази и да имах пари не ми върши работа-235грама!Дайте инфо за макарета от този диапазон без Шимано,където лесно се ориентирах от към цени и размери!Ултегра 1000 е 180грама на 105долара с доставка,а нагоре ако имам сили минавам през CI4 за 200зелени-160грама,Кардиф около 300-165гр.,Ванкуиш,Туин до Стела!Търся лекота и мазен драг за риби до 3кила с монофил 0.18-0.20мм!
Ексейджа 1000 fg ми е тежък,но на лека цена!Това е в общи линии!Няма провокация,просто търся!

Троли, за какъв вид риболов търсиш конкретната макара?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Темата явно си иска основно почистване ама баш днес няма да е .
Андре , по-принцип останах с убеждението , че търси нещо за ЛРФ та му се чудя от де тоя ищах за тия 160гр. макара
Саше , споменаваш , че ти трябва за УЛ . Би ли доуточнил на каква гега ще я ползваш и с какви основни линии имаш мерак най-често да мяташ , моно , флуоро , брейд ? Наистина ли сал за УЛ и се меракльосваш или за евентуален ЛРФ ? Основни предпочитания към джиг , непретенциозен "стардантен" спининг с какво се сетиш или друго профилирано е с приоритет ? Не друго ами ако уточниш тия дреболии , лично аз ще гледам да ръсна нещо което ми е допаднало от според изискванията
Андре , по-принцип останах с убеждението , че търси нещо за ЛРФ та му се чудя от де тоя ищах за тия 160гр. макара

Саше , споменаваш , че ти трябва за УЛ . Би ли доуточнил на каква гега ще я ползваш и с какви основни линии имаш мерак най-често да мяташ , моно , флуоро , брейд ? Наистина ли сал за УЛ и се меракльосваш или за евентуален ЛРФ ? Основни предпочитания към джиг , непретенциозен "стардантен" спининг с какво се сетиш или друго профилирано е с приоритет ? Не друго ами ако уточниш тия дреболии , лично аз ще гледам да ръсна нещо което ми е допаднало от според изискванията

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Супер УЛ,който практикувам от 7-8години от брега и от лодка за едри костури,но често закачам и щуки по 70санта или бели около 55санта!Въдиците не ги споменавам умишлено,защото пазя голяма тайна,но ако се наложи ще ги кажа-покажа!Доста ми се смяха заради тях на Батак като мятахме от брега,но резултатите бяха превъзходни!Държа да си замълча,защото от въдицата зависи да усетиш и най-дребното почукване на хитрите бабанки!
Ще опитам да кача снимки,но повечето са ми изтрити от Snimka.bg,имало е някакъв проблем и не знам дали могат да ми ги възстановят? 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За Каролина с до 7санта шадове и туистери и 5-6грама оловце или на куршумче!Едрите костури почти винаги държат дъното и рядко излизат за половин час в по-горните слоеве да папкат!По принцип и на плувка съм пробвал,като нямаш друго под ръка,помниш клипа с шарана!Там лових на дъно с кошничка от Декатлон и спинингов прът 2.10м.10-30гр. линове по 300-400гр.че нямах фидер под ръка!Д-р Флекс написа:Троли, за какъв вид риболов търсиш конкретната макара?

- Павел Иванов
Саше , споменах въдиците защото макара се купува най-вече от според въдицата , особено когато иде реч за средният и висок ценови клас . Демек да се постигне някакъв приличен баланс и пр. Не бери грижа , че некой ще си заприходи същата с цел да те клакьорства или па да изпита баш кът твоята си полюция , просто се пробвам да конкретизирам а не да се водя от фактора "трябва ми скъпа макара за моят си УЛ риболов" 

Павел Иванов
Павел Иванов
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Троли, ако можех да си пазарувам от чужбинско, щях да си поръчам тазиhttp://www.ebay.com/itm/Shimano-13-Soar ... 2151388839 или тазиhttp://www.ebay.com/itm/Soare-BB-Shiman ... 2277670633.Лека и с предавка 4.3:1 би трябвало да е мощна макара.
Бързай бавно.
Аз не бих си купил макара за тоя риболов,който описва Сашето по малка от 2000 размер.
За джиг установих че при Руска проводка,е по удобно да прибира на оборот повече влакно-около 75-80 см.
Мойта пръчка е 100 гр,и и пасна размер 2500.Макара.
Ама ти си знаеш.
За джиг установих че при Руска проводка,е по удобно да прибира на оборот повече влакно-около 75-80 см.
Мойта пръчка е 100 гр,и и пасна размер 2500.Макара.
Ама ти си знаеш.

Риболовци.
Някой ползвал ли е тая.
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... shing.html
Тя не е за Сашето,просто питам.

Тя не е за Сашето,просто питам.

Риболовци.
Предния модел Моретан ползвам.
Сбирщайн от Сертейт, Салтига и Екзист. Ама вдигна летвата много и в тази връзка нещото за което питаш надали е калпаво. Поне заради името де. Гледам, че си е с всички модерни новости и ако не те плашат поддръжките на уплътненията би трябвало да е добър избор. Имам приятел който я ползва в Гърция и чакам да ми върне обаждане за директно мнение от активен ползвател.
Сбирщайн от Сертейт, Салтига и Екзист. Ама вдигна летвата много и в тази връзка нещото за което питаш надали е калпаво. Поне заради името де. Гледам, че си е с всички модерни новости и ако не те плашат поддръжките на уплътненията би трябвало да е добър избор. Имам приятел който я ползва в Гърция и чакам да ми върне обаждане за директно мнение от активен ползвател.
Да, но въпроса ти беше защо е толкова скъпа без да уточниш точно колко. Иначе можеше и някой да те изпревари:rolleyes:Troli Rapala написа:Стига политика!Попаднах на фалшива обява в която макарата се предлага за 700лв. от жена и понеже не разбирам от Дайви си зададох въпроси за цената!
Моля да уточним и това недоразумение, защото се споменава няколко пъти и явно някой се чувства засегнат. Примера го дадох в противовес на мнението на Павел Иванов което насочваше към тунинг модели със спорна репутация и признание и респективно никакво присъствие в райони с ограничена покупателна способност. Не съм и предполагал, че някой ще се засегне и ще го прави на въпрос.Troli Rapala написа:Северозападна България няма нищо общо със случая!
Скъпа е защото е легенда. А има достатъчно хора които са готови да плащат за легенди. Относно сравнението с Шимано не бих могъл компетентно да отговоря. Слабо познавам марката и притежавам само три изделия от по нисък клас.Troli Rapala написа:Така и не разбрах защо е толкова скъпа и на кой размер или модел Шимано се равнява!
П.П. Надявам се изяснихме ситуацията и още веднъж моля да бъда извинен ако неволно съм засегнал някой.
за макарата която търси Троли..ако иска нещо изпробвано

Аз я ползвам вече 3 сезона за "sabiki" това е нещо като на бг му казват чепаре - 100-150 гр олово и5-6 куки с перишина за улов на рибета за стръв. С закачени 2- 3 по 200 -300 гр рибета ги вади без усилие и за това време в солена вода само с измиваме и няма проблеми. драга е 16 лб пре достъчно,малка ,лека 7 ,2 oz , но с голям барабан за доста конец,аз го ползвам на сабики до 50-80 м дълбочина. препоръчвам ти я. сравнително ефтина - забравил съм колко но около 200$ . Quantum 30 exo pt 10 лагера, метал където трябва...j
http://www.tackletour.com/reviewqexoptspinpg2.html

Аз я ползвам вече 3 сезона за "sabiki" това е нещо като на бг му казват чепаре - 100-150 гр олово и5-6 куки с перишина за улов на рибета за стръв. С закачени 2- 3 по 200 -300 гр рибета ги вади без усилие и за това време в солена вода само с измиваме и няма проблеми. драга е 16 лб пре достъчно,малка ,лека 7 ,2 oz , но с голям барабан за доста конец,аз го ползвам на сабики до 50-80 м дълбочина. препоръчвам ти я. сравнително ефтина - забравил съм колко но около 200$ . Quantum 30 exo pt 10 лагера, метал където трябва...j
http://www.tackletour.com/reviewqexoptspinpg2.html
- Павел Иванов
Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели . Наистина RCS кита му е произведен единствено за модела , което го и различава от Сертейта , но не го доближава по нищо до другите два упоменати модела . При Мегабасса е същото , имаме допълнително поръчан RCS кит за съответният модел . Премахнати разни ненужни чарколяци от типа на копчето за обратен ход , но добавени разни дреболии което ги прави "по-бутикови" от стандартният модел Дайва на чиято база са изградени . Абсолютно същото както при Морехана и Сертейта .
Павел Иванов
Павел Иванов
Съвсем точна забележка! И то май няма как иначе след като неправилно съм посочил модела.Павел Иванов написа:Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели .

Daiwa Morethan Branzino 3000 2008 е модела за който говорех. http://japantackle.com/reel-archives/sp ... 000-1.html
И да, с хипер предавката си е по забавно. Добре си пасва с това: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... _id/18084/
Цените не са съвсем.... "приятни" и понякога любимото хоби предразполага към филийки със свинска мас и червен пиперец.
П.П. Впечатлен съм от точните и детайлни познания колега. Особено за такива "сбъркани" макари.
Поздрави!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Я,сега да те питам за какви риби си с тази макара,защото идеята на макарата е за "Fine for saltwater use"?d.dim написа:Съвсем точна забележка! И то май няма как иначе след като неправилно съм посочил модела.Павел Иванов написа:Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели .![]()
Daiwa Morethan Branzino 3000 2008 е модела за който говорех. http://japantackle.com/reel-archives/sp ... 000-1.html
И да, с хипер предавката си е по забавно.