Бутикови макари за спининг!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Бутикови макари за спининг!

Мнение от Troli Rapala »

Стига политика!Попаднах на фалшива обява в която макарата се предлага за 700лв. от жена и понеже не разбирам от Дайви си зададох въпроси за цената!Северозападна България няма нищо общо със случая!Така и не разбрах защо е толкова скъпа и на кой размер или модел Шимано се равнява!Личното ми търсене е за макара 160-180грама,та тази и да имах пари не ми върши работа-235грама!Дайте инфо за макарета от този диапазон без Шимано,където лесно се ориентирах от към цени и размери!Ултегра 1000 е 180грама на 105долара с доставка,а нагоре ако имам сили минавам през CI4 за 200зелени-160грама,Кардиф около 300-165гр.,Ванкуиш,Туин до Стела!Търся лекота и мазен драг за риби до 3кила с монофил 0.18-0.20мм! :drinkers: Ексейджа 1000 fg ми е тежък,но на лека цена!Това е в общи линии!Няма провокация,просто търся!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Троли, за какъв вид риболов търсиш конкретната макара?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Темата явно си иска основно почистване ама баш днес няма да е .

Андре , по-принцип останах с убеждението , че търси нещо за ЛРФ та му се чудя от де тоя ищах за тия 160гр. макара :roll:

Саше , споменаваш , че ти трябва за УЛ . Би ли доуточнил на каква гега ще я ползваш и с какви основни линии имаш мерак най-често да мяташ , моно , флуоро , брейд ? Наистина ли сал за УЛ и се меракльосваш или за евентуален ЛРФ ? Основни предпочитания към джиг , непретенциозен "стардантен" спининг с какво се сетиш или друго профилирано е с приоритет ? Не друго ами ако уточниш тия дреболии , лично аз ще гледам да ръсна нещо което ми е допаднало от според изискванията :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Супер УЛ,който практикувам от 7-8години от брега и от лодка за едри костури,но често закачам и щуки по 70санта или бели около 55санта!Въдиците не ги споменавам умишлено,защото пазя голяма тайна,но ако се наложи ще ги кажа-покажа!Доста ми се смяха заради тях на Батак като мятахме от брега,но резултатите бяха превъзходни!Държа да си замълча,защото от въдицата зависи да усетиш и най-дребното почукване на хитрите бабанки! :wink: Ще опитам да кача снимки,но повечето са ми изтрити от Snimka.bg,имало е някакъв проблем и не знам дали могат да ми ги възстановят? :rolleyes:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Д-р Флекс написа:Троли, за какъв вид риболов търсиш конкретната макара?
За Каролина с до 7санта шадове и туистери и 5-6грама оловце или на куршумче!Едрите костури почти винаги държат дъното и рядко излизат за половин час в по-горните слоеве да папкат!По принцип и на плувка съм пробвал,като нямаш друго под ръка,помниш клипа с шарана!Там лових на дъно с кошничка от Декатлон и спинингов прът 2.10м.10-30гр. линове по 300-400гр.че нямах фидер под ръка! :shock: :cry: Светотатство! :oops:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Саше , споменах въдиците защото макара се купува най-вече от според въдицата , особено когато иде реч за средният и висок ценови клас . Демек да се постигне някакъв приличен баланс и пр. Не бери грижа , че некой ще си заприходи същата с цел да те клакьорства или па да изпита баш кът твоята си полюция , просто се пробвам да конкретизирам а не да се водя от фактора "трябва ми скъпа макара за моят си УЛ риболов" :wink:

Павел Иванов
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Троли, ако можех да си пазарувам от чужбинско, щях да си поръчам тазиhttp://www.ebay.com/itm/Shimano-13-Soar ... 2151388839 или тазиhttp://www.ebay.com/itm/Soare-BB-Shiman ... 2277670633.Лека и с предавка 4.3:1 би трябвало да е мощна макара.
Бързай бавно.
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз не бих си купил макара за тоя риболов,който описва Сашето по малка от 2000 размер.

За джиг установих че при Руска проводка,е по удобно да прибира на оборот повече влакно-около 75-80 см.

Мойта пръчка е 100 гр,и и пасна размер 2500.Макара.

Ама ти си знаеш.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Някой ползвал ли е тая.

:arrow: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... shing.html

Тя не е за Сашето,просто питам. :)
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
d.dim
новобранец
новобранец

Мнение от d.dim »

Предния модел Моретан ползвам.
Сбирщайн от Сертейт, Салтига и Екзист. Ама вдигна летвата много и в тази връзка нещото за което питаш надали е калпаво. Поне заради името де. Гледам, че си е с всички модерни новости и ако не те плашат поддръжките на уплътненията би трябвало да е добър избор. Имам приятел който я ползва в Гърция и чакам да ми върне обаждане за директно мнение от активен ползвател.
d.dim
новобранец
новобранец

Мнение от d.dim »

Troli Rapala написа:Стига политика!Попаднах на фалшива обява в която макарата се предлага за 700лв. от жена и понеже не разбирам от Дайви си зададох въпроси за цената!
Да, но въпроса ти беше защо е толкова скъпа без да уточниш точно колко. Иначе можеше и някой да те изпревари:rolleyes:
Troli Rapala написа:Северозападна България няма нищо общо със случая!
Моля да уточним и това недоразумение, защото се споменава няколко пъти и явно някой се чувства засегнат. Примера го дадох в противовес на мнението на Павел Иванов което насочваше към тунинг модели със спорна репутация и признание и респективно никакво присъствие в райони с ограничена покупателна способност. Не съм и предполагал, че някой ще се засегне и ще го прави на въпрос.
Troli Rapala написа:Така и не разбрах защо е толкова скъпа и на кой размер или модел Шимано се равнява!
Скъпа е защото е легенда. А има достатъчно хора които са готови да плащат за легенди. Относно сравнението с Шимано не бих могъл компетентно да отговоря. Слабо познавам марката и притежавам само три изделия от по нисък клас.
П.П. Надявам се изяснихме ситуацията и още веднъж моля да бъда извинен ако неволно съм засегнал някой.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

за макарата която търси Троли..ако иска нещо изпробвано

Изображение
Аз я ползвам вече 3 сезона за "sabiki" това е нещо като на бг му казват чепаре - 100-150 гр олово и5-6 куки с перишина за улов на рибета за стръв. С закачени 2- 3 по 200 -300 гр рибета ги вади без усилие и за това време в солена вода само с измиваме и няма проблеми. драга е 16 лб пре достъчно,малка ,лека 7 ,2 oz , но с голям барабан за доста конец,аз го ползвам на сабики до 50-80 м дълбочина. препоръчвам ти я. сравнително ефтина - забравил съм колко но около 200$ . Quantum 30 exo pt 10 лагера, метал където трябва...j

http://www.tackletour.com/reviewqexoptspinpg2.html
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели . Наистина RCS кита му е произведен единствено за модела , което го и различава от Сертейта , но не го доближава по нищо до другите два упоменати модела . При Мегабасса е същото , имаме допълнително поръчан RCS кит за съответният модел . Премахнати разни ненужни чарколяци от типа на копчето за обратен ход , но добавени разни дреболии което ги прави "по-бутикови" от стандартният модел Дайва на чиято база са изградени . Абсолютно същото както при Морехана и Сертейта .

Павел Иванов
d.dim
новобранец
новобранец

Мнение от d.dim »

Павел Иванов написа:Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели .
Съвсем точна забележка! И то май няма как иначе след като неправилно съм посочил модела. :oops:
Daiwa Morethan Branzino 3000 2008 е модела за който говорех. http://japantackle.com/reel-archives/sp ... 000-1.html
И да, с хипер предавката си е по забавно. Добре си пасва с това: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... _id/18084/
Цените не са съвсем.... "приятни" и понякога любимото хоби предразполага към филийки със свинска мас и червен пиперец.

П.П. Впечатлен съм от точните и детайлни познания колега. Особено за такива "сбъркани" макари.
Поздрави!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

d.dim написа:
Павел Иванов написа:Морехана си е боядисан Сертейт Хиперкъстъм , като последно време май му липсва хипер предавката . Нищо общо между "сбирщайн" с упоменатите модели .
Съвсем точна забележка! И то май няма как иначе след като неправилно съм посочил модела. :oops:
Daiwa Morethan Branzino 3000 2008 е модела за който говорех. http://japantackle.com/reel-archives/sp ... 000-1.html
И да, с хипер предавката си е по забавно.
Я,сега да те питам за какви риби си с тази макара,защото идеята на макарата е за "Fine for saltwater use"? :wink: В Северозападна България все още не се практикува соленоводен риболов,а тук сме в Сладководен раздел-Спининг! :shock: :mrgreen: :drinkers: Само ако я държиш в мазето между гюмовете с кисело зеле има логика да ти трябва,че е доста корозивна среда! :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”