Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Змия в живарника
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Змия в живарника
Случи ни се на два пъти със сина ми през юли. Нагло животно - как се промъква през дупчиците (уклея не може да избяга, а тя - три пъти по-дебела, се намъкнала вътре и го кльопа). Има ли някой по-осведомен по въпроса с тези (явно водни) змии - трябва ли да се шашкаме от тях, хапят ли или да си ги носим и тях за тигана (защото като споделихме преживяването, някои хора ни се скараха, че не сме я хванали, била много вкусна...)
баща на рибарче
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Водните змии не са отровни... опасност има само ако си алергичен към ухапвания... (баща ми след такова ухапване от водна змия се беше подул кат плондир!). Инак и аз съм чувал, че ставали за ядене
... кат няма риба и змията е риба....
Аз пък съм си патил от блатни костенурки... бяха ми прегризали мрежестия живарник и си хапваха риби на поразия!.... оттогава ползвам метален като ходя на блата ....

Аз пък съм си патил от блатни костенурки... бяха ми прегризали мрежестия живарник и си хапваха риби на поразия!.... оттогава ползвам метален като ходя на блата ....
- петър власев
- разбира нещата
и според мен няма нищо страшно и да те ухапе нищо няма да ти се случи самоче ако си в планината първо се увери че наистина е водна змия а не някоя пепелянка или усойница защото и този вариант го има и тогава става сложно а бе със змиите шега небива водните като те унапят ти замърсяват кръвта и може да теизбият доста неприятни пъпки по тялото аз си имам една поговорка на жената и змиятя прави път така че се пази повече от втория обитател на планетета земя то май има повече повече пострадали от жени мъже отколкото от змии айде и успех в риболова
я чувствась себя очен хорошо
-
- научил се да хвърля
Адвокате ,обясни на хлапето че и змиите за част от красотата на природата .И аз като Доктора ги харесвам,като малък ловях риба с ръце(половината ваканция изкарвах на Вит ,другата половина на Стара река ) и от време на време вместо клен или мряна вадех водна змия
После със змията жънех успехи сред "мадамите"
успявах да ги накарам за минимално време да избягат на максимално растояние от мен с писъци
Воднита змия е безвредна.

Чак хайвер, не ядът. Хапват най вече жаби и риби. Че не са полезни, не са, ама не пречат на никой. Освен това, ядът един път на две седмици по една жаба или риба, за разлика от кормораните, които хапват по кило риба на ден.........mixi написа:водните змии не са полезни.. изяждат рибите и хайвера им

- legion
- научил се да хвърля
Kaто се отвори приказка преди 3-4 години бяхме за пъстърва и докато връзвахме по теченито се пусна едно змииче(малко,тънко,црънко) беше захапало странично една канадска пъстърва(към 15см),като го пернахме с една тояга туй змииче
кат се шашна заряза рибата и духна,а пъстървата беше още зашеметена с кепчето я дръпнахме и после си я хапнахме
ТЪЙ ЧЕ ПОЛЕЗНИ СА 

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.