Змия в живарника

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Змия в живарника

Мнение от Advokat »

Случи ни се на два пъти със сина ми през юли. Нагло животно - как се промъква през дупчиците (уклея не може да избяга, а тя - три пъти по-дебела, се намъкнала вътре и го кльопа). Има ли някой по-осведомен по въпроса с тези (явно водни) змии - трябва ли да се шашкаме от тях, хапят ли или да си ги носим и тях за тигана (защото като споделихме преживяването, някои хора ни се скараха, че не сме я хванали, била много вкусна...)
баща на рибарче
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Водните змии не са отровни... опасност има само ако си алергичен към ухапвания... (баща ми след такова ухапване от водна змия се беше подул кат плондир!). Инак и аз съм чувал, че ставали за ядене :wink: ... кат няма риба и змията е риба.... :)
Аз пък съм си патил от блатни костенурки... бяха ми прегризали мрежестия живарник и си хапваха риби на поразия!.... оттогава ползвам метален като ходя на блата ....
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

и според мен няма нищо страшно и да те ухапе нищо няма да ти се случи самоче ако си в планината първо се увери че наистина е водна змия а не някоя пепелянка или усойница защото и този вариант го има и тогава става сложно а бе със змиите шега небива водните като те унапят ти замърсяват кръвта и може да теизбият доста неприятни пъпки по тялото аз си имам една поговорка на жената и змиятя прави път така че се пази повече от втория обитател на планетета земя то май има повече повече пострадали от жени мъже отколкото от змии айде и успех в риболова
я чувствась себя очен хорошо
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

babydoctor написа: не трябва да се шашкаме, не и да ги трепеме, полезни са.
А какво им е полезното, Докторе ? На сина ми определено му навреди - не ще да ходи повече на риба на това място.
баща на рибарче
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Адвокате ,обясни на хлапето че и змиите за част от красотата на природата .И аз като Доктора ги харесвам,като малък ловях риба с ръце(половината ваканция изкарвах на Вит ,другата половина на Стара река ) и от време на време вместо клен или мряна вадех водна змия :o :o :o После със змията жънех успехи сред "мадамите" :lol: :lol: :lol: :lol: успявах да ги накарам за минимално време да избягат на максимално растояние от мен с писъци :? Воднита змия е безвредна.
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Тачо написа:........ жънех успехи сред "мадамите" :lol: :lol: :lol: :lol: успявах да ги накарам за минимално време да избягат на максимално растояние от мен с писъци.......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mixi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mixi »

водните змии не са полезни.. изяждат рибите и хайвера им
Аватар
Tони
новобранец
новобранец

Мнение от Tони »

mixi написа:водните змии не са полезни.. изяждат рибите и хайвера им
Чак хайвер, не ядът. Хапват най вече жаби и риби. Че не са полезни, не са, ама не пречат на никой. Освен това, ядът един път на две седмици по една жаба или риба, за разлика от кормораните, които хапват по кило риба на ден......... :roll:
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Kaто се отвори приказка преди 3-4 години бяхме за пъстърва и докато връзвахме по теченито се пусна едно змииче(малко,тънко,црънко) беше захапало странично една канадска пъстърва(към 15см),като го пернахме с една тояга туй змииче :twisted: кат се шашна заряза рибата и духна,а пъстървата беше още зашеметена с кепчето я дръпнахме и после си я хапнахме :lol: ТЪЙ ЧЕ ПОЛЕЗНИ СА :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”