Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Риба няма заради масовия улов с мрежи, а не заради сонарите. И аз имам сонар ама още не ми е закачил сом на кукатаShark Hooks написа:Сонара и подводните камери са измислени за промишлен риболов .
Друг е въпроса че са навлезнали в ежедневието на аматиорите с лодки .
Ако питат мен със закон ще спря ловенето на риби със помощни средства сонари,подводни камери и тн .
Понеже всеки търси едрото сомче пък то дава поколенята от малки сомчета .
И като минат двама със сонари да изловат едрите после трябва да се чака още десет години да има риба .
Твърдо съм против сонарите не са по-малко вредни от мрежите и ловците с ток .
Да не говорим че последните модели сонари управляват даунрингера със стръвта и е местат автоматично пред
устата на рибата . Макарата пък е със двигател за турбо гъзари .
А рибата няма никъв шанс просто със непрекъснато движеща стръв пред носа .
За мен всеки ползващ електроника за риболов е причина в нашите водоеми да няма риба в бъдеще .
И не се чуствайте длъжни да четете след като не можете да отговаряте на елементарни въпроси .
Жокер - воблера който е уловил най-много сом е сръбски .

Епа троли Мърморана!И аз хванах ама дребно ахахах няма 2кг! че чакам по голУем
Димане,не е сом бре,няколко сома са не единDiman написа:
toci, спиш!!! (Ако беше сом. Но не е!) Причината е в начина ти на ловуване. Спасяват те само многото часове във водата.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Пробвай да използуваш монтажа без корекцията. С рибка, а не с друга стръв (както подразбирам, че правиш). Сега е момента да се търси едрия, на стръв рибка.
Работя изключително и само с риба. В случая 200 гр костури!
Работя изключително и само с риба. В случая 200 гр костури!
Много ти е модерен сонара бре, не можах да схвана в първия момент. Моят показва само горната картинка, в черно-бяло. Никога не бих казал по горната картина, че това е сом. Виждам го като пасаж, но доста плътен- нехарактерно. Може само да се предполага, че след пасажа има сом. Всяка поява на такъв пасаж е сигнал за внимание. И все пак, като виждаш, че са 3-4 сома следващи пасаж от риби (според теб на тази дълбочина какви са?), защо бездействаш?
Това не е моята лодка а на приятеля ми,точно тая вечер бяхме с неговата.Моя сонар също е чернобялDiman написа:Много ти е модерен сонара бре, не можах да схвана в първия момент. Моят показва само горната картинка, в черно-бяло. Никога не бих казал по горната картина, че това е сом. Виждам го като пасаж, но доста плътен- нехарактерно. Може само да се предполага, че след пасажа има сом. Всяка поява на такъв пасаж е сигнал за внимание. И все пак, като виждаш, че са 3-4 сома следващи пасаж от риби (според теб на тази дълбочина какви са?), защо бездействаш?

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Само не ми става ясно защо работите с 83кХц. на кльонк?
Наясно ли сте за ъгли,килохерци и мощност?
Защото сонарът показва,че сомовете са на 26.6метра вляво!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дреме ми за Сърбите,техните воблери и сомове!Shark Hooks написа: Ако питат мен със закон ще спря ловенето на риби със помощни средства сонари,подводни камери и тн .
Жокер - воблера който е уловил най-много сом е сръбски . ::

Много точно казано ,ей и сомовите ,ако ги ловеше тъй...... 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Точно защото нищо не те интерисува освен Рапала затва си станал картофобелачка .
А ловенето на риба с акумулатор си е бракониерство .
В закона не пише че е забранено да се ползва акумулатор за лодка,кола,осветление,телевизия,сонар ,музика,самобръсначка,самое.ачка
И тея денсъри на рапала са три вида и трите все куци като теб .
За мен рапала е най-смотаната фирма за примамки .
От финланските фирми предпочитам Нилс .
А ловенето на риба с акумулатор си е бракониерство .
В закона не пише че е забранено да се ползва акумулатор за лодка,кола,осветление,телевизия,сонар ,музика,самобръсначка,самое.ачка

И тея денсъри на рапала са три вида и трите все куци като теб .
За мен рапала е най-смотаната фирма за примамки .
От финланските фирми предпочитам Нилс .

Последно промяна от Shark Hooks на Пон Сеп 11, 2017 11:35 am, променено общо 1 път.
Троли, това с метрите го забелязях веднага, но си викам....сонара може да е последен крясък на техниката. Аз нямам нищо против, разбира се, но Лоурънс не веднъж са ме изумявали с показанията си. Моето Хъми с двата лъча дава по-ясна и по-детайлна картина и затова ползувам двата лъча едновременно. Хъмито досега не съм го хващал в лъжа. Иначе щях да го уча да плува.
Янич-ебаваш се с хубавите моменти,научи го твоя човек да снима некак си,да страхотна риба може би-ама нищо не се вижда и на двата клипа....Сома по принцип не ме ебе толкова-но пръчката умирам да гледам когато е макарон

То пак като има и това,че аз като съм сам въобще не снимам 

yankosan написа:То пак като има и това,че аз като съм сам въобще не снимам