Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Vladi4a
новобранец
новобранец

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Vladi4a »

Shark Hooks написа:Сонара и подводните камери са измислени за промишлен риболов .
Друг е въпроса че са навлезнали в ежедневието на аматиорите с лодки .
Ако питат мен със закон ще спря ловенето на риби със помощни средства сонари,подводни камери и тн .
Понеже всеки търси едрото сомче пък то дава поколенята от малки сомчета .
И като минат двама със сонари да изловат едрите после трябва да се чака още десет години да има риба .
Твърдо съм против сонарите не са по-малко вредни от мрежите и ловците с ток .
Да не говорим че последните модели сонари управляват даунрингера със стръвта и е местат автоматично пред
устата на рибата . Макарата пък е със двигател за турбо гъзари .
А рибата няма никъв шанс просто със непрекъснато движеща стръв пред носа .
За мен всеки ползващ електроника за риболов е причина в нашите водоеми да няма риба в бъдеще .
И не се чуствайте длъжни да четете след като не можете да отговаряте на елементарни въпроси .
Жокер - воблера който е уловил най-много сом е сръбски . :lol:
Риба няма заради масовия улов с мрежи, а не заради сонарите. И аз имам сонар ама още не ми е закачил сом на куката :)
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Епа троли Мърморана!И аз хванах ама дребно ахахах няма 2кг! че чакам по голУем
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа:
toci, спиш!!! (Ако беше сом. Но не е!) Причината е в начина ти на ловуване. Спасяват те само многото часове във водата.
Изображение
Димане,не е сом бре,няколко сома са не един :lol: и ме следваха някои от тях близо 300м :lol: точно от тея няколко сома единия смачка въдицата :lol: :mrgreen:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Пробвай да използуваш монтажа без корекцията. С рибка, а не с друга стръв (както подразбирам, че правиш). Сега е момента да се търси едрия, на стръв рибка.
Работя изключително и само с риба. В случая 200 гр костури!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Много ти е модерен сонара бре, не можах да схвана в първия момент. Моят показва само горната картинка, в черно-бяло. Никога не бих казал по горната картина, че това е сом. Виждам го като пасаж, но доста плътен- нехарактерно. Може само да се предполага, че след пасажа има сом. Всяка поява на такъв пасаж е сигнал за внимание. И все пак, като виждаш, че са 3-4 сома следващи пасаж от риби (според теб на тази дълбочина какви са?), защо бездействаш?
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа:Много ти е модерен сонара бре, не можах да схвана в първия момент. Моят показва само горната картинка, в черно-бяло. Никога не бих казал по горната картина, че това е сом. Виждам го като пасаж, но доста плътен- нехарактерно. Може само да се предполага, че след пасажа има сом. Всяка поява на такъв пасаж е сигнал за внимание. И все пак, като виждаш, че са 3-4 сома следващи пасаж от риби (според теб на тази дълбочина какви са?), защо бездействаш?
Това не е моята лодка а на приятеля ми,точно тая вечер бяхме с неговата.Моя сонар също е чернобял :D Както си кльонкахме това нещо се вдигна -ако бех с моя сонар бих го помислил за мн голем сом но с този се вижда ясно че са 4 или 5 сома,не риби някви а сомове.Сома удари на причтелчето и то яко-та със сгъването на блек-ката навря макарата под конзолата на лодката и се заклещи -та засечка почти нямаше.....С тази риба доста се поизпотихме докато натресе-на всичкото отгоре на снимката се вижда,че понеж :D е нямаше засечка той не усети нищо и се върна веднага след тропване с кльонка :D
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Само не ми става ясно защо работите с 83кХц. на кльонк? :shock: :mrgreen: Наясно ли сте за ъгли,килохерци и мощност? :roll:Защото сонарът показва,че сомовете са на 26.6метра вляво! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Shark Hooks написа: Ако питат мен със закон ще спря ловенето на риби със помощни средства сонари,подводни камери и тн .
Жокер - воблера който е уловил най-много сом е сръбски . ::
Дреме ми за Сърбите,техните воблери и сомове! :evil: Сърбия не е Балканския полуостров,а все по-малка част от него! :mrgreen: Ако беше прочел Закона за Рибарство и Аквакултури-част любителски риболов,щеше да знаеш че нямаш разрешение за улов от лодка или да използваш акумулатор за риболов,а той сонарът без аку е мъртвец! :mrgreen: Закона е булшет и е писан от идиоти за идиоти,та доста треа да го поправяте с Министъра!Министъра обаче няма възможност да го промени,треа си Народно Събрание!Закона в момента е Гордиев възел и на никой не му дреме толкова,щот няма голям паричен поток по него за да му се обърне внимание! :mrgreen: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Много точно казано ,ей и сомовите ,ако ги ловеше тъй...... :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
Shark Hooks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shark Hooks »

Точно защото нищо не те интерисува освен Рапала затва си станал картофобелачка .
А ловенето на риба с акумулатор си е бракониерство .
В закона не пише че е забранено да се ползва акумулатор за лодка,кола,осветление,телевизия,сонар ,музика,самобръсначка,самое.ачка :lol:
И тея денсъри на рапала са три вида и трите все куци като теб .
За мен рапала е най-смотаната фирма за примамки .
От финланските фирми предпочитам Нилс . :lol:
Последно промяна от Shark Hooks на Пон Сеп 11, 2017 11:35 am, променено общо 1 път.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Троли, това с метрите го забелязях веднага, но си викам....сонара може да е последен крясък на техниката. Аз нямам нищо против, разбира се, но Лоурънс не веднъж са ме изумявали с показанията си. Моето Хъми с двата лъча дава по-ясна и по-детайлна картина и затова ползувам двата лъча едновременно. Хъмито досега не съм го хващал в лъжа. Иначе щях да го уча да плува.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Янич-ебаваш се с хубавите моменти,научи го твоя човек да снима некак си,да страхотна риба може би-ама нищо не се вижда и на двата клипа....Сома по принцип не ме ебе толкова-но пръчката умирам да гледам когато е макарон :D успех и следващия по голем :lol: и да снимате като хората :wink: :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

То пак като има и това,че аз като съм сам въобще не снимам :lol:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yankosan написа:То пак като има и това,че аз като съм сам въобще не снимам :lol:
:mrgreen: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”