Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Опорната точка може да бъде както стояща (коляно, борд, ръка), така и висяща- там, където си хванал въдицата с ръка, докато вадиш рибата. Това се изучава по Съпромат - наука, която до голяма степен се основава на физични закони.Troli Rapala написа:... Да,въдицата е лост,но без опорна точка не можеш да повдигнеш нищо с него!...
С нищо не отричам твоя начин на риболов. Особено, ако всичко е балансирано и се борави умело, и с познание. Моят проблем е, че не намирам смисъл в техниката ноустик. Подобно изфиняване може единствено да удължи времето на вадене. Което не е добре за риболовеца, защото може да я загуби по ред причини. Но е добре за рибата. Защото 60% от рибите, които са извадени бързо не оцеляват, след като ги пуснем обратно. Ето защо, не трябва да се бърза. Контролирано, бавно вадене на рибата. Това ми е девиза. При теб контрола над рибата е почти нулев. Бих искал да видя тази техника, когато сома се върти покрай лодката и започне да се навира под нея. Или като зависне под лодката. Саше, не виждам нищо геройско, това е тъжна гледка, батко.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И двамата говорите пълни глупости и ловите с Лостовата теорема на Архимед,а тя после Физиката и Науката се е развивала 2300години,считайте колко сте назад!Пуснах ви тоя клип да ми обясните къде играе Лостовата теорема?Troli Rapala написа:https://youtu.be/ikQ1Rx_2EaE

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ти си промит мозък,няма да споря!Ловкай си бебоци на 200либри и се моли на Архимед да ти прати по-Голем!Diman написа:Опорната точка може да бъде както стояща (коляно, борд, ръка), така и висяща- там, където си хванал въдицата с ръка, докато вадиш рибата. Това се изучава по Съпромат - наука, която до голяма степен се основава на физични закони.Troli Rapala написа:... Да,въдицата е лост,но без опорна точка не можеш да повдигнеш нищо с него!...
С нищо не отричам твоя начин на риболов. Особено, ако всичко е балансирано и се борави умело, и с познание. Моят проблем е, че не намирам смисъл в техниката ноустик. Подобно изфиняване може единствено да удължи времето на вадене. Което не е добре за риболовеца, защото може да я загуби по ред причини. Но е добре за рибата. Защото 60% от рибите, които са извадени бързо не оцеляват, след като ги пуснем обратно. Ето защо, не трябва да се бърза. Контролирано, бавно вадене на рибата. Това ми е девиза. При теб контрола над рибата е почти нулев. Бих искал да видя тази техника, когато сома се върти покрай лодката и започне да се навира под нея. Или като зависне под лодката. Саше, не виждам нищо геройско, това е тъжна гледка, батко.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За да намериш смисъл,първо треа да се научиш да мислиш самостоятелно,което при теб е невъзможно щот си промит до голяма степен от тъпите и прости "стари кльонкаджии" и имаш готово мнение за всичко което не си пробвал!Diman написа: Моят проблем е, че не намирам смисъл в техниката ноустик.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз да не съм КАТаджия,че треа да контролирам?Diman написа:При теб контрола над рибата е почти нулев.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Шматко,точно тогава използвам техниката "Но стик" за да не ми счупи стика,Ма на тебе треа да ти обяснявам до най-малката подробност кое за какво е и кое следва,щот имаш мозък на тъп комунист-все му обясняваш и все не е разбрал!Diman написа:Бих искал да видя тази техника, когато сома се върти покрай лодката и започне да се навира под нея. Или като зависне под лодката.

Да не го види това Левака, че ше те убие с мълчание.
https://www.youtube.com/watch?v=RqLUFp-bgGM
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе може и да съм тъжна гледка докат Гъ вадя Големия,Ма ти ако си наблизо има да скимучиш кат бездомно куче пред свинска пържола!Diman написа: Саше, не виждам нищо геройско, това е тъжна гледка, батко.

Чекай сега, дай да се рабереме. Аз НИКОГА не съм бил член на НИКОЯ партия. НИКОГА! Няма и да бъда. Сто пъти са ми предлагали- но пасаран. Не ми се замесва в лайната. Нали се разбрахме- два пъти мисли, един път сери.Troli Rapala написа:...щот имаш мозък на тъп комунист....
Последно промяна от Diman на Вто Дек 19, 2017 7:00 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ти си неспасяем!Diman написа:Да не го види това Левака, че ше те убие с мълчание.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е що празнуваш 9-ти Септември тогава?Diman написа:Чекай сега, дай да се рабереме. Аз НИКОГА не съм бил член на НИКОЯ партия. НИКОГА! Няма и да бъда. Сто пъти са ми предлагали- но пасаран. Не ми се замесва в лайната. Нали се разбрахме- два пъти мисли, един път сери.Troli Rapala написа:...щот имаш мозък на тъп комунист....

НАПРОТИВ! Аз съм стил "лайт". Ти си се натрюфил, като коледна елха. 

Не 9-ти септември, а 9-ти май.Troli Rapala написа: Е що празнуваш 9-ти Септември тогава?...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане,ти все още вярваш на Тапета,че Троли и Маги са тъпаци и Неможачи!
Уж си променил възгледа си за "старите кльонкаджии",а продължаваш да одиш за сом по техните правила.И от всичко това прецакани в си ти,а не някой друг!
Нямаш и смелост да се промениш,щот до сега можеше поне веднъж-дваж да пробваш със схемата на Маги и ако се увериш,че не става,тогава да го отречеш или заклеймиш за грешно!
За туй те и ръчкам,да излезеш от калъпа на посредствеността!