Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Troli Rapala »

Аз като казах,че имаш психологически проблем не се шегувах! :wink: Запомни,че Страха се лекува със Смелост! :idea: Аз много уважавам Смелите и покупката на оня прът го приемам за Смелост,а също доверието и скороста на реакцията ми дават увереност,че "лечението" на твоя проблем ще е с положителен резултат!При Ицето не стана,сега ти си ми надеждата,че общуването е полезно поне за един! :roll: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Хохохо, Дядо Коледа ми донесе Доктор. :lol: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов :lol: :lol: :lol: от де им иде туй самочувствие и увереност ,че са прави :roll: :lol: :lol: :lol: и че туй е правия и единствен път на риболов :?: :lol: :lol: :lol: :lol: абе що не са замислят малко за тоз и оня в исторически план дет се са били те и тяхната истина единствени и неповторими :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
0-02-05-7dee12e93524aa95eca8fc26b31acbfb38b52c0104b2b785258933d6b8f0a9df_full.jpg
0-02-05-7dee12e93524aa95eca8fc26b31acbfb38b52c0104b2b785258933d6b8f0a9df_full.jpg (92.02 KiB) Преглеждано 1026 пъти
за тоз нещо да кажеш?До колко кила ша дава?
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:До колко кила ша дава?
Не колкото искаш,а колкото си заслужил! :wink: Напредваш с материала! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Хохохо, Дядо Коледа ми донесе Доктор. :lol: :drinkers:
По-скоро е съветник или просто някой който иска да помогне без да търси изгода от това! :wink: Аз като исках големи сомове,само това ми беше в главата,а за прътове и такъми не съм им отдавал специално внимание,на каквото и да ми удари съм подготвен психически! :mrgreen: Психиката е тази,която помага много при равностойни противници!Гришо е чудесен пример за психо-израстване!В най-тежките ситуации вече не се мачка сам! :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Какви страхове и психики те гонят, Тролка? Трезвото мислене е част от човешката природа, та аз не съм изключение. Пръчлето е сглобено и си чака времето. Сгъва се от 70гр. тежест и повече не мога да сложа. Като цяло оценката ми е - нямам думи. Ако Левака ме види с него, ще ми забрани да го наближавам по-близо от 100м. :lol: Явно съм авантюристична натура и приемам това предизвикателство. На първо четене, шанса е изцяло на страната на рибите. Откъм усещане за сигурност и надеждност - тотален дисконфорт. Тепърва ще ми се наложи да усвоявам поведението на тази въдичка, тъй като всичко ще бъде много различно.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов и че туй е правия и единствен път на риболов ?
Миле,ами ако съ окажи,че Диманчо е най-Великия тролингист на сомове на плъниетата Зимя? :roll: Ко шъ праим? :shock: Я по-добре дъ си чукъ с кльонка,а? :rolleyes: И дъ нъ гъ праиме тролингист,чи да ни моем се доредим после до Голем сом от ниега? :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Какви страхове и психики те гонят, Тролка? Трезвото мислене е ..Сгъва се от 70гр. тежест и повече не мога да сложа. Като цяло оценката ми е - нямам думи. Ако Левака ме види с него, ще ми забрани да го наближавам по-близо от 100м. :lol: .
Изобщо не трее дъ го мислиш понякога,а да действаш безумно за да ти се случат нещата! :wink:
Да целиш линиите,кат Гришо и в най-напрегнатите ситуации без да мислиш дали ще ги уцелиш! :wink: Левака май е вън от Голема игра,та Нема такава опасност! :roll: Според План-графика треа да се съсредоточиш да кльонкаш само на един гьол!А също и да имаш силна конкуренция!Ако нямаш,почвай да се конкурираш с тролингистите! :wink: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:
bai mile1 написа:Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов и че туй е правия и единствен път на риболов ?
Миле,ами ако съ окажи,че Диманчо е най-Великия тролингист на сомове на плъниетата Зимя? :roll: Ко шъ праим? :shock: Я по-добре дъ си чукъ с кльонка,а? :rolleyes: И дъ нъ гъ праиме тролингист,чи да ни моем се доредим после до Голем сом от ниега? :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Ам Тролка, :D кот си реши човека,стига да е доволен :wink: ма ти не го заплашвай с лодки и въжета :lol: :lol: :lol: :wink: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Батко ви Франко, отдавна е владеел изкуството, как се кльонка. Сигурен съм, че пет години по-късно го прави още по-добре.
https://www.youtube.com/watch?v=W8nqluhyaCg
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

не само го смъкна ами сома си чупи перките да бяга :lol: ей това е най голямата грешка на сомоуловителите :D ,като се дигне голяма риба,адреналина скача и се почва едно лудо кльонкане,шаване,въртяне и т.н. неща който веднага потапят голямата риба надолу,а тя е станала голяма, понеже е хитра и много мнителна
при тия случай само веднъж тихо се чука и се чака половин минута най малко и може да се повтори пак един път,не повече,тя вече е дигната и разучава и малко и трябва да я подплашиш
това го научих от моя учител и после го прилагах почти винаги с успех
говорим за стръв която е близо до лодката
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Don4o_62 написа:....като се дигне голяма риба,адреналина скача и се почва едно лудо кльонкане,шаване,въртяне и т.н. неща който веднага потапят голямата риба надолу...
Не само с голяма, а с всякаква риба. Това трябва всеки кльонкаджия да си го запише със златни букви на челото.
Правил съм всякакви експерименти, как реагират рибите на моя гьол. Много зависи, при какви метеоусловия се лови. В тихо време, когато рибата вече виси под стръвта, е достатъчно само да размахаш ръка извън борда на лодката и рибата си бие камшика към дъното, все едно си я ударил с ръка по главата. Няколко поредни експеримента! За мен това означава, че вижда лодката и отчита всяко движение на повърхността.
От клипа трябваше да ви направи впечатление, как майстор Франко се опитва да променя звука, съобразно поведението на рибата. Не го изпипа леге-артис, но това не винаги се получава, както ти се иска. Важното е, че има знанията и следващия път ще се получи. За начина на кльонкане от значение е общата дълбочина, дълбочината на която се намира рибата и това, дали тя вече е до стръвта. Три различни начина на кльонкане. Три различни звука. Най тънък е момента в заключителната фаза. И тук рецепта за броя на ударите няма. :idea: Трябва да се експериментира. Ще издиря клипчето и ще разберете, защо.
Последно промяна от Diman на Нед Дек 31, 2017 12:07 pm, променено общо 1 път.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

ringo написа:Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...
Защото ако сома не поема стръвта, вариантите да го накараш са само два. В случая той опита само един от тях. Очевидно няма навика да държи въдицата в ръка, което за мен е необяснимо.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Diman написа:
ringo написа:Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...
Защото ако сома не поема стръвта, вариантите да го накараш са само два. В случая той опита само един от тях. Очевидно няма навика да държи въдицата в ръка, което за мен е необяснимо.
Сега ,ако Франко е зад кадър ме учудва всичко направено като цяло. Той съвсем не е случаен риболовец. Можеше да опита с фифел поне. Така или иначе рибата дойде от страни. Нищо, че не му е в ръка пръчката. Само бутваш скобата. Но да удряш с кльонка , когато рибата е на самата ти стръв е безсмислено. Има моменти и начин да я смъкнеш надолу с леко пришляпване, но когато е над стръвта. Не, че не ме е взимал и по този начин, но тогава не е било провокация, а чиста случайност докато не зяпам сонара, а колегите около мен. Не, че от адреналин не съм правил неща, които трудно се обясняват. На една 20+,която ми скъса от глупост, първата, която направих беше да събирам десет метра въже на парашута с едната ръка, като можеше само да го откопчея с карабинера. Късане, падане по гръб в лодката.... Пълен цирк. Забавлявам се с тези неща и правя правилните изводи. Та така. Но това е магията . Очаквай неочакваното. Желая успешна нова година на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”