Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Аз като казах,че имаш психологически проблем не се шегувах!Diman написа:https://www.youtube.com/watch?v=jE_vSzqL8GY

Хохохо, Дядо Коледа ми донесе Доктор.

Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов
от де им иде туй самочувствие и увереност ,че са прави
и че туй е правия и единствен път на риболов
абе що не са замислят малко за тоз и оня в исторически план дет се са били те и тяхната истина единствени и неповторими
за тоз нещо да кажеш?До колко кила ша дава?

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не колкото искаш,а колкото си заслужил!bai mile1 написа:До колко кила ша дава?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По-скоро е съветник или просто някой който иска да помогне без да търси изгода от това!Diman написа:Хохохо, Дядо Коледа ми донесе Доктор.![]()

Какви страхове и психики те гонят, Тролка? Трезвото мислене е част от човешката природа, та аз не съм изключение. Пръчлето е сглобено и си чака времето. Сгъва се от 70гр. тежест и повече не мога да сложа. Като цяло оценката ми е - нямам думи. Ако Левака ме види с него, ще ми забрани да го наближавам по-близо от 100м.
Явно съм авантюристична натура и приемам това предизвикателство. На първо четене, шанса е изцяло на страната на рибите. Откъм усещане за сигурност и надеждност - тотален дисконфорт. Тепърва ще ми се наложи да усвоявам поведението на тази въдичка, тъй като всичко ще бъде много различно.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миле,ами ако съ окажи,че Диманчо е най-Великия тролингист на сомове на плъниетата Зимя?bai mile1 написа:Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов и че туй е правия и единствен път на риболов ?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изобщо не трее дъ го мислиш понякога,а да действаш безумно за да ти се случат нещата!Diman написа:Какви страхове и психики те гонят, Тролка? Трезвото мислене е ..Сгъва се от 70гр. тежест и повече не мога да сложа. Като цяло оценката ми е - нямам думи. Ако Левака ме види с него, ще ми забрани да го наближавам по-близо от 100м..

Да целиш линиите,кат Гришо и в най-напрегнатите ситуации без да мислиш дали ще ги уцелиш!

Ам Тролка,Troli Rapala написа:Миле,ами ако съ окажи,че Диманчо е най-Великия тролингист на сомове на плъниетата Зимя?bai mile1 написа:Тролка,абе тез дет клъонкат и нашепват мантри за правия начин на риболов и че туй е правия и единствен път на риболов ?Ко шъ праим?
Я по-добре дъ си чукъ с кльонка,а?
И дъ нъ гъ праиме тролингист,чи да ни моем се доредим после до Голем сом от ниега?
![]()
![]()

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Батко ви Франко, отдавна е владеел изкуството, как се кльонка. Сигурен съм, че пет години по-късно го прави още по-добре.
https://www.youtube.com/watch?v=W8nqluhyaCg
https://www.youtube.com/watch?v=W8nqluhyaCg
Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...
- Don4o_62
- учете се от него
не само го смъкна ами сома си чупи перките да бяга
ей това е най голямата грешка на сомоуловителите
,като се дигне голяма риба,адреналина скача и се почва едно лудо кльонкане,шаване,въртяне и т.н. неща който веднага потапят голямата риба надолу,а тя е станала голяма, понеже е хитра и много мнителна
при тия случай само веднъж тихо се чука и се чака половин минута най малко и може да се повтори пак един път,не повече,тя вече е дигната и разучава и малко и трябва да я подплашиш
това го научих от моя учител и после го прилагах почти винаги с успех
говорим за стръв която е близо до лодката

при тия случай само веднъж тихо се чука и се чака половин минута най малко и може да се повтори пак един път,не повече,тя вече е дигната и разучава и малко и трябва да я подплашиш
това го научих от моя учител и после го прилагах почти винаги с успех
говорим за стръв която е близо до лодката
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Не само с голяма, а с всякаква риба. Това трябва всеки кльонкаджия да си го запише със златни букви на челото.Don4o_62 написа:....като се дигне голяма риба,адреналина скача и се почва едно лудо кльонкане,шаване,въртяне и т.н. неща който веднага потапят голямата риба надолу...
Правил съм всякакви експерименти, как реагират рибите на моя гьол. Много зависи, при какви метеоусловия се лови. В тихо време, когато рибата вече виси под стръвта, е достатъчно само да размахаш ръка извън борда на лодката и рибата си бие камшика към дъното, все едно си я ударил с ръка по главата. Няколко поредни експеримента! За мен това означава, че вижда лодката и отчита всяко движение на повърхността.
От клипа трябваше да ви направи впечатление, как майстор Франко се опитва да променя звука, съобразно поведението на рибата. Не го изпипа леге-артис, но това не винаги се получава, както ти се иска. Важното е, че има знанията и следващия път ще се получи. За начина на кльонкане от значение е общата дълбочина, дълбочината на която се намира рибата и това, дали тя вече е до стръвта. Три различни начина на кльонкане. Три различни звука. Най тънък е момента в заключителната фаза. И тук рецепта за броя на ударите няма.

Последно промяна от Diman на Нед Дек 31, 2017 12:07 pm, променено общо 1 път.
Защото ако сома не поема стръвта, вариантите да го накараш са само два. В случая той опита само един от тях. Очевидно няма навика да държи въдицата в ръка, което за мен е необяснимо.ringo написа:Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...
Сега ,ако Франко е зад кадър ме учудва всичко направено като цяло. Той съвсем не е случаен риболовец. Можеше да опита с фифел поне. Така или иначе рибата дойде от страни. Нищо, че не му е в ръка пръчката. Само бутваш скобата. Но да удряш с кльонка , когато рибата е на самата ти стръв е безсмислено. Има моменти и начин да я смъкнеш надолу с леко пришляпване, но когато е над стръвта. Не, че не ме е взимал и по този начин, но тогава не е било провокация, а чиста случайност докато не зяпам сонара, а колегите около мен. Не, че от адреналин не съм правил неща, които трудно се обясняват. На една 20+,която ми скъса от глупост, първата, която направих беше да събирам десет метра въже на парашута с едната ръка, като можеше само да го откопчея с карабинера. Късане, падане по гръб в лодката.... Пълен цирк. Забавлявам се с тези неща и правя правилните изводи. Та така. Но това е магията . Очаквай неочакваното. Желая успешна нова година на всички.Diman написа:Защото ако сома не поема стръвта, вариантите да го накараш са само два. В случая той опита само един от тях. Очевидно няма навика да държи въдицата в ръка, което за мен е необяснимо.ringo написа:Що му трябваше да го смъкне с тази серия последната , незнам...