Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
че неговия магнум 11см на 40м ша върви на 3.50м а твоя на 40м ша върви на 4.50м
и па ша са апиш за главата,що Дончо хваща а ти не
[/quote]
Аз магнуми нямам един приятел ми ги взема щот нямал таквиз
и аз нъл съм юрдек са съгласих белким си фани една убава риПка да ма споменава с добро

Аз магнуми нямам един приятел ми ги взема щот нямал таквиз

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
И що пък трябва да е магнум?На зуритата ко им?

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Когато някой задава тъп въпрос,ти какво очакваш да му отговорят?bai mile1 написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Начи,тея от рапала дават таквиз препоръки щот фофлерите за които шпрехат ни са си и помисляли ,че тез от бг ша ги ползват за сом...Петро ОП беше питал и помниш кво му отговориха :

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не фатат големи сомове,иначе нищо им няма!bai mile1 написа:И що пък трябва да е магнум?На зуритата ко им?![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Другото,което ще ви кажа е,че имам инфо от Извора на успешните тролингистите,кой на какво му трескат Големите и да ви направя таблица с Биячите по бройка хванати сомове!Това правя от 13години и съм си извадил изводи!Но щом някой влачи с 50лбр.,значи е с промит мозък от Спеца по тролинг и Нема сми да му развалям щастието на Големото очакване през следващите 10години!Диман мина по тоя път и още чака!Прецакан е,но се надява да не е!
Фенът на "Гуруто" в тролинга също ще очаква да го огрее Сома още поне 10години или ще разчита на случаен късмет!Къвто "гуруто",такива са и жертвите Му-му-муууууууууу!Много мучане през годините,а резултат никакъв!

Тролка
къде видя да съм споменал за гуру в риболова на тролинг
Имена нещо писал ли съм?
Просто смятам .че фирмата производител е дала препоръки.които АЗ не спазвам поради мои си заблуди
И ТИ .като по запознат с историческото развитие на фирмата можеш да ми обясниш .колко съм заблуден,но не е нужно да мучиш
И откога та карам да я покажеш тъз таблица мискинино неден
белким прогледнем ний заблудените
[
Нищо не си разбрал,защото не мислиш самостоятелно!
Някой спомена "пружиниране" и ти се фана веднага,като.........сомче 2кила!
Е как ще ми повярваш,че 50-60години риболовците са ловили на баяти монофили със спинингови макари без "пружиниране" на линията?
Нямаш Вяра в нищо,дори и на себе си,това ти е проблема!
[/quote]

Нищо не си разбрал,защото не мислиш самостоятелно!

Марк Твен
Марк Твен
Не фатат големи сомове,иначе нищо им няма!Troli Rapala написа:bai mile1 написа:И що пък трябва да е магнум?На зуритата ко им?![]()
![]()

Марк Твен
Марк Твен
Да слушаш аджамията Троли да ти говори за макари, дето два пъти риби му чупят макаричките по един и същ начин е повече от смешно
Дали навиваш дебел монофил върху шише от кока кола или върху "революционният" пен - резултатът е един и същ
При охлабване на влакното то се развива
А хорицата са ползвали каквото има в момента като предлагане на пазара
Преди 200 години са ловили сомовете с вили и колци
Сега сите ползват плетеняци
И един господ знае, какво ще е след още 100 години
Аз лично не съм патил от пружиниране, щото и на мултито и на безинерционната съм с плетеняк, но съм се нагледал на изпълнения с дебел монофил
Да попитам "специалисто", колко пъти му се наложи при риболов на сом да се възползва от бързината на макарето си
Щото аз при стотиците си извадени сомета ни веднъж не ми се е налагало бързо обиране
Всъщност сома е доста предвидим и скучен противник
Стига де не се панираш,че нещото отсреща се напиня здраво
Бас държа, че дъртият Лаури Рапала и абер си е нямал от сомове
По принцип и до ден днешен рапалци не ги е еня за сомовете, щото има далеч по интересни и борбени риби от тях и пазарът е насочен в друга посока
Трябва да си минал през тап,стабил,делфин, реле-рекс,роен,нихес,янтра, нептун сетне през форел, мичел,абу гарсия и дайва и чак тогава да говориш за макари - КАПИШЕ
А монофилът от 0.30 нагоре го варяхме по 1 минута да поомекне, щото беше мамата си трака, та тъй новобранка Троли,общо взето нищо не знаеш, но пък си вярваш,че знаеш

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И ти почна да се отваряш на Троли!bai mile1 написа:[/Малкия сом на Росен и на Слави на каква рапала са фана.че не са сещам магнум ли беше

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пич,почна да ми говориш кат Краси и Тапета,което не е добре!theurgist написа:Да слушаш аджамията Троли да ти говори за макари, новобранка Троли,общо взето нищо не знаеш, но пък си вярваш,че знаеш![]()

Ау добре,че беше ти да ми обясниш
за великата рапала и колко са и здрави тройките и конструкцията,снимки няма ти пущам гледал си ги и знайш
Тъй,че ти не ми са отваряй
ам си води правилно таблицата

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като не си патил от селската легенда-пружиниране,Ко тъ интересува?theurgist написа: Аз лично не съм патил от пружиниране,:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жалко,че не можа Ти да ми обясниш нещата!bai mile1 написа:Ау добре,че беше ти да ми обясниш![]()

Ибаси
зех да подреждам кутиите и гледам една прашасала в ъгъла,отварям я и
Помня,че от някакъв софийски тарикат са купувани
май с А....р му беше името

Марк Твен
Марк Твен
Тролка,тез стават ли за гоУем бре

Марк Твен
Марк Твен