Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Един неприятен, за мен, софийски магазин
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Един неприятен, за мен, софийски магазин
Това е магазинът "Майсторски риболов" срещу "Пирогов", или по-точно: дискотеката "Майсторски риболов"-почти винаги там гърми страшно музика, която травмира, пречи човек да се съсредоточи, да прави преценки, да избира...
Поне преди време, част от персонала се състоеше от арогантни и нелюбезни простаци, някои от които изглежда изпитваха почти презрение и отвращение, към простата ми и обикновена молба-ако може малко да намалят музиката-отказаха, и на въпроса ми "защо?", един от тях ми обясни, че нямало закон, който да забранява да се пускала силно музика в магазини, т.е не правели нищо нередно, защото си били на своя територия (а всъщност това е обществена територия-магазин, макар и частна собственост!) и могли да си правят каквото искат.В никой друг софийски магазин я няма тази простащина, никъде не гърми винаги така силно музика!

- barutchiata ©
- Администратор
Re: Един неприятен, за мен, софийски магазин
Бате, ти защо не потърси собственика?
- maycal
- ще става разбирач
Нямаше го, а те дори казаха, че той им бил "наредил" музиката да била силно пусната....!?barutchiata написа:Бате, ти защо не потърси собственика?

Знае ли човек, някои търговци всъщност разчитат, изглежда, на това като има силна музика, купувача да се "въодушеви", да му се вдигне настроението, да ме падне критичността, и да накупува и неща, които в спокойна обстановка не би купил

-
- кандидат преподавател
Ами като намериш собственника и му кажеш , че няма да стъпиш там повече заради силната музика ша видиш как ша реагира . 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- кандидат преподавател
От същия магазин си купих карбонови телескопи Linea Effe Fury уж изработени в Италия да ама едно шаранче няма и 2кила го строши на 3места бахти и карбона.

-
- сериозен играч
гнИвайло Христов явно не му пука много за действията на персонала в прословутия магазин с/у Пирогов.Беспорен факт е обаче че вкарва и някои доста интересни неща! 

-
- разбира нещата
Поборников,може пък туй шаранче да е нещо по-яко и тренирано...таковатаПоборников написа:От същия магазин си купих карбонови телескопи Linea Effe Fury уж изработени в Италия да ама едно шаранче няма и 2кила го строши на 3места бахти и карбона.![]()

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- кандидат преподавател
Ама аз съм си виновен от къде на къде карбонов телескоп ще струва 19лв.ама се набутах та купих 3 сега имам 2 здрави да ловя само слънчаци с тях.riibok написа:Поборников,може пък туй шаранче да е нещо по-яко и тренирано...таковатаПоборников написа:От същия магазин си купих карбонови телескопи Linea Effe Fury уж изработени в Италия да ама едно шаранче няма и 2кила го строши на 3места бахти и карбона.![]()
![]()
-
- разбира нещата
Недей така... самообвиняващо се,някак,ами нормално си е мисля-за 19 лв.да не устоиш на цената
И на мен ми се е случвало и сигурно ще продължава да ми се случва.Хора сме все-пак 

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- научил се да хвърля
Ама що изобщо ходиш там?Като нямат уважение към хората който правят оборот
има и други магазини и то по добре заредени 

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- CERRUTI
- сериозен играч
На мен пък магазина не ми е направил лошо впечатление,даже напротив,веднъж присъствах на една случка-дойде един да търси мрежа и за малко му се размина да не си тръгне ошамарен от пичовете зад щанда....не съм забелязал музиката да е силна,но пък аз предварително знам какво трябва да взема-отивам,взимам,плащам и тръгвам.Не взимам от там такъми защото са ми скъпи и за това не се размотавам да разглеждам...А ти колега щом от една музика толкова се разсейваш че забравяш за какво си влезнал в магазина не обвинявай продавачите,не те са дошли при теб...ти си отишъл при тях!!!

- maycal
- ще става разбирач
Не си разбрал:
Не е толкова въпросът, че ме разсейва, а че ме травмира физически)!
В отговор на :
"......не обвинявай продавачите,не те са дошли при теб...ти си отишъл при тях!!!" :
Първо, ти случайно да си чувал, че силният шум е един от най-вредните и увреждащи фактори в съвременният живот-заема едно от челните места в класацията! Елементарна проява на култура и нехулиганство е да намалиш много силно пусната музика на място, което не е дискотека! А ако някой има омраза към хора, които нямат неговия висок праг на поносимост (огрубялост!), просто трябва да се промени и поне малко да се съобразява!
Второ, ти как би се чувствал, ако отидеш за риба на неголям платен водоем, примерно, и наемателите го огласят като дискотека (принципно, това е почти същото като в магазина!)? Ако и сега напишеш нелепост, че всеки арендатор на водоем (в дадения въображаем пример)има право да го проглуши, и че ти си отишъл там, а не той (арендаторът) е дошъл при теб, ще си помисля, че с такива хора като теб в България ще продължава да се живее не особено приятно!
Убеден съм, обаче, че няма да постъпиш така-да имаш същото несъответно мнение като в горния ти постинг, защото считам, че няма начин истинската ти интелигентност да не е на висота!
!
ПП. Възможно е понякога и продавачите да не издържат на постоянната висока музика, макар, че са и свикнали, и им е станала като наркотик, и да я намалят понякога-т.е. някой може да е бил в магазина в момент ,когато музиката не е била так силна, и да не се е впечатлил!?
В отговор на :
"......не обвинявай продавачите,не те са дошли при теб...ти си отишъл при тях!!!" :
Първо, ти случайно да си чувал, че силният шум е един от най-вредните и увреждащи фактори в съвременният живот-заема едно от челните места в класацията! Елементарна проява на култура и нехулиганство е да намалиш много силно пусната музика на място, което не е дискотека! А ако някой има омраза към хора, които нямат неговия висок праг на поносимост (огрубялост!), просто трябва да се промени и поне малко да се съобразява!
Второ, ти как би се чувствал, ако отидеш за риба на неголям платен водоем, примерно, и наемателите го огласят като дискотека (принципно, това е почти същото като в магазина!)? Ако и сега напишеш нелепост, че всеки арендатор на водоем (в дадения въображаем пример)има право да го проглуши, и че ти си отишъл там, а не той (арендаторът) е дошъл при теб, ще си помисля, че с такива хора като теб в България ще продължава да се живее не особено приятно!

ПП. Възможно е понякога и продавачите да не издържат на постоянната висока музика, макар, че са и свикнали, и им е станала като наркотик, и да я намалят понякога-т.е. някой може да е бил в магазина в момент ,когато музиката не е била так силна, и да не се е впечатлил!?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Не си разбрал:
maycal написа:Не е толкова въпросът, че ме разсейва, а че ме травмира физически)!
Първо, ти случайно да си чувал, че силният шум е един от най-вредните и увреждащи фактори в съвременният живот-заема едно от челните места в класацията
ти па кво толкова си се вьрзал за такива космически глупости?

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Вярно, да ти имам проблемите
Не че не трябва да се бориш срещу нещо, което ти се струва нередно.
Ама 5 кила е абсолютно прав.

Не че не трябва да се бориш срещу нещо, което ти се струва нередно.
Ама 5 кила е абсолютно прав.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...