Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

лятна стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
лятна стръв
здравейте колеги бихте ли споделили коя е най-добрата стръв за шаран през лятото. 

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Re: лятна стръв
Зависи от водоема шарана на какво е научен , но класиката си е Царевицата
-------------------------------------------------ЗАЕКА написа:Зависи от водоема шарана на какво е научен , но класиката си е Царевицата
шаранът на водоема не хранен (може би от времето на текесесето-10-12 години) рибата е наплашена но рано сутрин съм виждал "играта" на шаран.а знаеш ли др естествена стръв колега.
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Колега във форума е писано много за ШАРАНА ето виж тук има всичко което те интересува http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=27.Дано съм ти бил полезен

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега пробвай на голям земен червей или някакво рибе от тези дето ги има най-много във водоема.Важно е къде ще се подаде стръвта.Хвърляш на 2-3 метра от брега към трудно достъпно място, което не се използва за риболов.Може въдиците да се вкарат от единия бряг до другия или да се хвърли почти успоредно на брега.Всичко се решава на място- според ситуацията и водоема.
Пробвано -работи.Дано донесе успех и на теб.Наслука!
Пробвано -работи.Дано донесе успех и на теб.Наслука!
Риболовът не е слука,а наука!
-
- разбира нещата
То ако се знаеше,коя е най-добрата,всички щяха да ловят на нея!Все-пак,особено,ако на водоема има тръстики или някаква растителност,пробвай на коричка хляб/може и леко препечена/.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
vladoto, v moq slu4ai 6arko igrae6e savsem otkrito v takav slu4ai koe mqsto trqbva da se izbere- nedostapnoto i tihoto ili tam kadeto e igral.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Трудно може да се отговори правилно на този въпрос.От водоем до водоем разлика винаги има.Най-добре да се проверят и двете места.Имам известен опит на подобен язовир.При мен се получаваше горе долу така -хвърлям там където играе .Играта спира след 10-20 мин. удря.След вадене на рибата голяяяма пауза.А може и да не повтори.По-лошия вариант след хвърлянето започва да играе някуде в страни или на другия бряг
или това е вече тихото местенце, дето няма никои на брега.
Ако разполагам с малко време гоня играещия шаран.Хвърлям на земен червей.Разчитам на бърз резултат и пазя тишина.Обикновено хванатите шарани не са много на брой.Налага се честа смяна на мястото,което не винаги е възможно.
При повече време си избирам закътано местенце и хвърлям близо до брега, както коментирахме по-горе
Важен е и червеят.Има твърди земни ,стоят като клечки и са доста големи.Тях използвам.Каракудите стоят на дистанция от тях.Копая ги във влажна почва обрасла с трева.Близо до реката или до някоя чешма.Намират се в коренищата на тревата или под тях.Обръщам няколко чима на венъж и след това разбивам буците.Иначе се крият доста бързо.
Това от мен за сега.Успех!

Ако разполагам с малко време гоня играещия шаран.Хвърлям на земен червей.Разчитам на бърз резултат и пазя тишина.Обикновено хванатите шарани не са много на брой.Налага се честа смяна на мястото,което не винаги е възможно.
При повече време си избирам закътано местенце и хвърлям близо до брега, както коментирахме по-горе

Важен е и червеят.Има твърди земни ,стоят като клечки и са доста големи.Тях използвам.Каракудите стоят на дистанция от тях.Копая ги във влажна почва обрасла с трева.Близо до реката или до някоя чешма.Намират се в коренищата на тревата или под тях.Обръщам няколко чима на венъж и след това разбивам буците.Иначе се крият доста бързо.
Това от мен за сега.Успех!
аз ще продължа с въпросите
..... на плувка ли хващаш или на дъно и когато играе на каква дълбочина при плувката. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На дъно.Една кука под оловото една над.Оловото колкото може по -малко .
Може също така да се лови с плочка кюспе/капан/ с 2-ве куки.Но без тежест.Хвърляш на 10-15 метра от брега и пълна тишина.Това е изпитано на също такъв водоем