лятна стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

georgi_gopata

лятна стръв

Мнение от georgi_gopata »

здравейте колеги бихте ли споделили коя е най-добрата стръв за шаран през лятото. :lol:
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: лятна стръв

Мнение от ЗАЕКА »

Зависи от водоема шарана на какво е научен , но класиката си е Царевицата
georgi_gopata

ЗАЕКА написа:Зависи от водоема шарана на какво е научен , но класиката си е Царевицата
-------------------------------------------------
шаранът на водоема не хранен (може би от времето на текесесето-10-12 години) рибата е наплашена но рано сутрин съм виждал "играта" на шаран.а знаеш ли др естествена стръв колега.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Колега във форума е писано много за ШАРАНА ето виж тук има всичко което те интересува http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=27.Дано съм ти бил полезен :D :wink: :wink: :wink:
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Колега пробвай на голям земен червей или някакво рибе от тези дето ги има най-много във водоема.Важно е къде ще се подаде стръвта.Хвърляш на 2-3 метра от брега към трудно достъпно място, което не се използва за риболов.Може въдиците да се вкарат от единия бряг до другия или да се хвърли почти успоредно на брега.Всичко се решава на място- според ситуацията и водоема.
Пробвано -работи.Дано донесе успех и на теб.Наслука!
Риболовът не е слука,а наука!
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

То ако се знаеше,коя е най-добрата,всички щяха да ловят на нея!Все-пак,особено,ако на водоема има тръстики или някаква растителност,пробвай на коричка хляб/може и леко препечена/.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
georgi_gopata

vladoto, v moq slu4ai 6arko igrae6e savsem otkrito v takav slu4ai koe mqsto trqbva da se izbere- nedostapnoto i tihoto ili tam kadeto e igral.
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Трудно може да се отговори правилно на този въпрос.От водоем до водоем разлика винаги има.Най-добре да се проверят и двете места.Имам известен опит на подобен язовир.При мен се получаваше горе долу така -хвърлям там където играе .Играта спира след 10-20 мин. удря.След вадене на рибата голяяяма пауза.А може и да не повтори.По-лошия вариант след хвърлянето започва да играе някуде в страни или на другия бряг :( или това е вече тихото местенце, дето няма никои на брега.
Ако разполагам с малко време гоня играещия шаран.Хвърлям на земен червей.Разчитам на бърз резултат и пазя тишина.Обикновено хванатите шарани не са много на брой.Налага се честа смяна на мястото,което не винаги е възможно.
При повече време си избирам закътано местенце и хвърлям близо до брега, както коментирахме по-горе :)
Важен е и червеят.Има твърди земни ,стоят като клечки и са доста големи.Тях използвам.Каракудите стоят на дистанция от тях.Копая ги във влажна почва обрасла с трева.Близо до реката или до някоя чешма.Намират се в коренищата на тревата или под тях.Обръщам няколко чима на венъж и след това разбивам буците.Иначе се крият доста бързо.
Това от мен за сега.Успех!
georgi_gopata

аз ще продължа с въпросите :oops: ..... на плувка ли хващаш или на дъно и когато играе на каква дълбочина при плувката. :?
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

На дъно.Една кука под оловото една над.Оловото колкото може по -малко .
georgi_gopata

мерси за отделеното време
sabbath
новобранец
новобранец

Мнение от sabbath »

Може също така да се лови с плочка кюспе/капан/ с 2-ве куки.Но без тежест.Хвърляш на 10-15 метра от брега и пълна тишина.Това е изпитано на също такъв водоем
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”