Рано ли е още за сом по големите язовири?

Модератор: sapuna

Аватар
big chopar
новобранец
новобранец

Рано ли е още за сом по големите язовири?

Мнение от big chopar »

Здравейте колеги.Планираме едно излизане за 2-3 дена на Цонево,не е ли рано още за дълбоките водоеми,имам в предвид преди забраната?
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Рано ли е още за сом по големите язовири?

Мнение от kalinux »

За какъв риболов - на кльонк, на дъно или на влачене? Защото ми се струва, че за последните две със сигурност не е рано.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Не е рано , на Одринци вадят редовно от 2-3 седмици
Аватар
planik
новобранец
новобранец

Мнение от planik »

По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

planik написа:По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва
Да не забравяме, че гръцките язовири са доста по на юг, а в риболова 1 градус е от голямо значение>
Аватар
planik
новобранец
новобранец

Мнение от planik »

barutchiata написа:
planik написа:По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва
Да не забравяме, че гръцките язовири са доста по на юг, а в риболова 1 градус е от голямо значение>
Напълно съгласен. И да не забравяме, че 80% от гръцките рибари са любители на морския риболов и водоемите им са доста по успешни за риболов от нашите
Изображение
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

imitev72 написа:Не е рано , на Одринци вадят редовно от 2-3 седмици
Сигурна ли е информацията? И ако е на какво взима?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

planik написа:
barutchiata написа:
Напълно съгласен. И да не забравяме, че 80% от гръцките рибари са любители на морския риболов и водоемите им са доста по успешни за риболов от нашите

Съгласен! Ставаше въпрос за това, че майсторлъка нама общо с активноста на сома, защото съм виждал майстори да бучкат без резултат и съответно аджамии да ги вадят от раз.Баце има много тънки моменти в риболова на сом и въобще в риболова дето майсторите не ги коментират.
В миналото когато ходихме с Милко Георгиев за сом човека си казваше"Трябват си десет дена или седмица да има високи температури.Имаше една такава година къде 19 градуса и повече от седмица и то края на февруари, Милко каза хайде и на нас толко ни трябваше.На другия ден бяхме на "булеварда".Палатки,лагер и простотии няма да споменавам.Първо влизане два удара , викам си "ще ги скъсаме".Вечерта температурите паднаха и леко заваля.На другия ден нямаше и помен от удари. На третия ден водата на стръвта (каракудките) замръзна въпреки, че го разбирахме тоя риболов.
Ще споделя с няколко думи и друг риболов отново на Ивайловград. Дадохме всичко от себе си и не даде, в същото време на Жребеца ги скъсваха.!Та искам да споделя,че фактора температура, налягане и още нещо са си мноо важни.
Аватар
big chopar
новобранец
новобранец

Мнение от big chopar »

kalinux написа:За какъв риболов - на кльонк, на дъно или на влачене? Защото ми се струва, че за последните две със сигурност не е рано.
Здр. Калине,мисля да пробвам на кльонк и на дъно,абе да открием сезона и да направим софрата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Няма за какво да се мислите.Нарамвайте въдиците и каквото сабя покаже.Барута е прав че и температурата да се е вдигнала така че да го раздвижи,няма гаранция че ще ядете риба и обратното.Пожелавам ви Успех,защото знам че ще отидете ако ще и минус десет градуса да стане.То,горе доло му е време да се раздвижва сериозно.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Барут-много харесвам написаните неща от теб.Но много рядко се включваш.Аз пиша често и сигурно за това има и глупости.Кво като си модератор включвай се де.Респект и уважение ти имат всичките.Даже и аз.Ама много ми се говори и дискутира с барут.Когато се сетя за Милко и ме е яд до пръсване.Бог да го прости-ама толкова искам да е между нас.Знаеше човека и беше добронамерен към всички.Докато ми разказваше съм го гледал с отворена уста.Четеше от цял свят неща-освен,че имаше собствено аналитично мислене.Липсва ми той-липсваш ми и ти.Липсват ми хората знаещи,можещи и с авторитет.А бе липсва ми и риболова на кльонк.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Не ги ловете още-рано е-пълни са с хайвер.Този е 21кг.от вчера.Мисля,че ще имат още хайвер и на откриването.
Изображение
Danchobor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Danchobor »

Здравейте , вчера ходих до гр Хтиман по служба едно приятелче сподели ,че на Веринско
са хванали сом 12 килограма - платен водоем . Нека да пуснат инфо и снимки да се порадваме и ние.И ако някой ходи на гйола преди гр Ихтиман от ляво на старият път да се похвали. Наслука на всички.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

На някои язовири още от март месец си се вадеха :mrgreen: .
waller
новобранец
новобранец

Мнение от waller »

Колеги на Марица също даваше рибата още март месец.Ето снимки на две сомчета едното 9 кг другото 16 кг.

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”