Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Рано ли е още за сом по големите язовири?
Модератор: sapuna
- big chopar
- новобранец
Рано ли е още за сом по големите язовири?
Здравейте колеги.Планираме едно излизане за 2-3 дена на Цонево,не е ли рано още за дълбоките водоеми,имам в предвид преди забраната?
Re: Рано ли е още за сом по големите язовири?
За какъв риболов - на кльонк, на дъно или на влачене? Защото ми се струва, че за последните две със сигурност не е рано.
От Въча по-хубав няма.
Не е рано , на Одринци вадят редовно от 2-3 седмици
По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва

- barutchiata ©
- Администратор
Да не забравяме, че гръцките язовири са доста по на юг, а в риболова 1 градус е от голямо значение>planik написа:По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва
Напълно съгласен. И да не забравяме, че 80% от гръцките рибари са любители на морския риболов и водоемите им са доста по успешни за риболов от нашитеbarutchiata написа:Да не забравяме, че гръцките язовири са доста по на юг, а в риболова 1 градус е от голямо значение>planik написа:По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва

- nikaro
- ще става разбирач
Сигурна ли е информацията? И ако е на какво взима?imitev72 написа:Не е рано , на Одринци вадят редовно от 2-3 седмици
- barutchiata ©
- Администратор
planik написа:Напълно съгласен. И да не забравяме, че 80% от гръцките рибари са любители на морския риболов и водоемите им са доста по успешни за риболов от нашитеbarutchiata написа:Да не забравяме, че гръцките язовири са доста по на юг, а в риболова 1 градус е от голямо значение>planik написа:По гръцките язовири имам информация че вече е активен извадели са две доста добри сомлета на кльонк. Така че може да се пробва
Съгласен! Ставаше въпрос за това, че майсторлъка нама общо с активноста на сома, защото съм виждал майстори да бучкат без резултат и съответно аджамии да ги вадят от раз.Баце има много тънки моменти в риболова на сом и въобще в риболова дето майсторите не ги коментират.
В миналото когато ходихме с Милко Георгиев за сом човека си казваше"Трябват си десет дена или седмица да има високи температури.Имаше една такава година къде 19 градуса и повече от седмица и то края на февруари, Милко каза хайде и на нас толко ни трябваше.На другия ден бяхме на "булеварда".Палатки,лагер и простотии няма да споменавам.Първо влизане два удара , викам си "ще ги скъсаме".Вечерта температурите паднаха и леко заваля.На другия ден нямаше и помен от удари. На третия ден водата на стръвта (каракудките) замръзна въпреки, че го разбирахме тоя риболов.
Ще споделя с няколко думи и друг риболов отново на Ивайловград. Дадохме всичко от себе си и не даде, в същото време на Жребеца ги скъсваха.!Та искам да споделя,че фактора температура, налягане и още нещо са си мноо важни.
- big chopar
- новобранец
Здр. Калине,мисля да пробвам на кльонк и на дъно,абе да открием сезона и да направим софрата.kalinux написа:За какъв риболов - на кльонк, на дъно или на влачене? Защото ми се струва, че за последните две със сигурност не е рано.
- krokibg
- учете се от него
Няма за какво да се мислите.Нарамвайте въдиците и каквото сабя покаже.Барута е прав че и температурата да се е вдигнала така че да го раздвижи,няма гаранция че ще ядете риба и обратното.Пожелавам ви Успех,защото знам че ще отидете ако ще и минус десет градуса да стане.То,горе доло му е време да се раздвижва сериозно.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Барут-много харесвам написаните неща от теб.Но много рядко се включваш.Аз пиша често и сигурно за това има и глупости.Кво като си модератор включвай се де.Респект и уважение ти имат всичките.Даже и аз.Ама много ми се говори и дискутира с барут.Когато се сетя за Милко и ме е яд до пръсване.Бог да го прости-ама толкова искам да е между нас.Знаеше човека и беше добронамерен към всички.Докато ми разказваше съм го гледал с отворена уста.Четеше от цял свят неща-освен,че имаше собствено аналитично мислене.Липсва ми той-липсваш ми и ти.Липсват ми хората знаещи,можещи и с авторитет.А бе липсва ми и риболова на кльонк.
Не ги ловете още-рано е-пълни са с хайвер.Този е 21кг.от вчера.Мисля,че ще имат още хайвер и на откриването.

Здравейте , вчера ходих до гр Хтиман по служба едно приятелче сподели ,че на Веринско
са хванали сом 12 килограма - платен водоем . Нека да пуснат инфо и снимки да се порадваме и ние.И ако някой ходи на гйола преди гр Ихтиман от ляво на старият път да се похвали. Наслука на всички.
са хванали сом 12 килограма - платен водоем . Нека да пуснат инфо и снимки да се порадваме и ние.И ако някой ходи на гйола преди гр Ихтиман от ляво на старият път да се похвали. Наслука на всички.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
На някои язовири още от март месец си се вадеха
.

Колеги на Марица също даваше рибата още март месец.Ето снимки на две сомчета едното 9 кг другото 16 кг.