Пръти и макари за риболов на косъм

Модератор: sapuna

Аватар
vadica
новобранец
новобранец

Пръти и макари за риболов на косъм

Мнение от vadica »

Ще сам ви много благодарен ако споделите кои са за вас наи-предпочитаните дължини на прътите,марките макари,влакна за дънен риболов на шаран на косъм/и ако може така ориентировачно цената/ .По-принцип знам '' всичко'' за дънния риболов,също за монтажите за косъм съм запознат доста,но относно пръти,макари,влакна искам да се консултирам с вас-колегите.
БЛАГОДАРЯ предварително!!!
Последно промяна от vadica на Нед Мар 30, 2008 7:00 pm, променено общо 2 пъти.
И ... само

ЦСКА

!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Пръти и макари за риболов на косъм

Мнение от sapuna »

Искаш да пренапишем раздела ли?!?!?!?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
vadica
новобранец
новобранец

Мнение от vadica »

sapuna написа:Искаш да пренапишем раздела ли?!?!?!?
Просто исках да дадете няколко примера за дължини на пръчки,макари,влакна за дънен риболов на шаран на косъм,а не монтаж на косъм-с това съм запознат
Благодаря още веднъж. :) :roll:
И ... само

ЦСКА

!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

ако се разровиш в форома ще намериш всичко което те интерисува :D успех
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате :D :D :D
Ама виж ако търсиш шаранджийски макари и пръчки дай поне някакъв ценови диапазон,щото можем да говорим за стотина лв комплекта и за 2000лв.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
vadica
новобранец
новобранец

Мнение от vadica »

камен написа:Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате :D :D :D
Ама виж ако търсиш шаранджийски макари и пръчки дай поне някакъв ценови диапазон,щото можем да говорим за стотина лв комплекта и за 2000лв.
Колега поне се отзова на питането мислим да си зема 2,3 пръчки на ''ШЕКСПИР'' дължина-3,6см.Поне тва си избрах до момента,мисля,че са добри за цената,но на макара не съм се спрял още.
Кажи добре ли сам се ориентирал и даи свои пример ако може.
Цената щом питаш около 40-50 на прът,за да си взема няколко броики и после някакви макари за тях/но за ''ШЕКСПИРА''/мисля,че офертата е добра
Благодаря предварително!
И ... само

ЦСКА

!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Ами преди да купиш Шекспира питай дали могат да ти доставят резервна част за това което си купуваш ако нещо и се случи,щот сме им яли попарата.За 40-50лв за нови карбони нещо не ми се види читаво,колкото за макари аз почнах с EUROHOLD и бях доволен.Незнам какво да ти кажа за пръчките,единствените на тая за цена която пишеш се сещам че имам 3 телескопични с акция до 100г 3,60,те ми бяха първите шарандийки :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Пич ако искаш що годе хубава макара си вземи EUROHOLD-Stinger за парите си е екстра
Хвани и Пусни !
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Боката »

vadica написа:
камен написа:Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате :D :D :D
Колега поне се отзова на питането мислим да си зема 2,3 пръчки на ''ШЕКСПИР'' дължина-3,6см.Поне тва си избрах до момента,мисля,че са добри за цената,но на макара не съм се спрял още.
Кажи добре ли сам се ориентирал и даи свои пример ако може.
Цената щом питаш около 40-50 на прът,за да си взема няколко броики и после някакви макари за тях/но за ''ШЕКСПИРА''/мисля,че офертата е добра
Благодаря предварително!
Най вероятно мислиш да купуваш Шекспири carp 2 графит 2.3 лб...даже малко скъпичко ще ти вземат тук вървят по 20 лева парчето..имам ги същите но почвам да ги намразвам,както казва един приятел "аланкат точилки'' седят си в мазето сега :D
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Лично мое мнение е, че пръчката трябва да е 3,60-3,90 м, и 3 или 3,25 либри - което фактически е 130-160 грама. Ориентирай се към среден ценови диапазон - 100 лв. Пръчките под 70-80 лв лично мое мнение е, че не са кой знае колко надеждни, а тези над 200 - не всеки може да си ги позволи, пък и ако сравним 1 пръчка от 100-120 лева с една от 200-250 - разликата не е чак толкова голяма като качество и т.н. Голяма роля играе търговската марка - каква картинка ще имаш на дръжката :lol: :lol:
За макарите - твой избор - по предпочитание - дали ще е с бейт рънър или само с горен аванс - според риболовеца. Само че макарите с бейт рънър трябва да са над 100 кинта, за да знаеш, че бейт рънъра ти е читав - сам се сещаш колко ще е качествен бейт рънъра, ако макарата е 50 лева :wink: Но все пак както те посъветваха по горе - Стингъра е добра макара. Ако си паралия - взимаш си някой модел на Шимано за 200 кинта и забравяш :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”