Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Пръти и макари за риболов на косъм
Модератор: sapuna
Пръти и макари за риболов на косъм
Ще сам ви много благодарен ако споделите кои са за вас наи-предпочитаните дължини на прътите,марките макари,влакна за дънен риболов на шаран на косъм/и ако може така ориентировачно цената/ .По-принцип знам '' всичко'' за дънния риболов,също за монтажите за косъм съм запознат доста,но относно пръти,макари,влакна искам да се консултирам с вас-колегите.
БЛАГОДАРЯ предварително!!!
БЛАГОДАРЯ предварително!!!
Последно промяна от vadica на Нед Мар 30, 2008 7:00 pm, променено общо 2 пъти.
И ... само
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Пръти и макари за риболов на косъм
Искаш да пренапишем раздела ли?!?!?!?
Просто исках да дадете няколко примера за дължини на пръчки,макари,влакна за дънен риболов на шаран на косъм,а не монтаж на косъм-с това съм запознатsapuna написа:Искаш да пренапишем раздела ли?!?!?!?
Благодаря още веднъж.

И ... само
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
ако се разровиш в форома ще намериш всичко което те интерисува
успех

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате
Ама виж ако търсиш шаранджийски макари и пръчки дай поне някакъв ценови диапазон,щото можем да говорим за стотина лв комплекта и за 2000лв.

Ама виж ако търсиш шаранджийски макари и пръчки дай поне някакъв ценови диапазон,щото можем да говорим за стотина лв комплекта и за 2000лв.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Колега поне се отзова на питането мислим да си зема 2,3 пръчки на ''ШЕКСПИР'' дължина-3,6см.Поне тва си избрах до момента,мисля,че са добри за цената,но на макара не съм се спрял още.камен написа:Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате![]()
![]()
![]()
Кажи добре ли сам се ориентирал и даи свои пример ако може.
Цената щом питаш около 40-50 на прът,за да си взема няколко броики и после някакви макари за тях/но за ''ШЕКСПИРА''/мисля,че офертата е добра
Благодаря предварително!
И ... само
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
ЦСКА
!!!!!!!!!!!!!!!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами преди да купиш Шекспира питай дали могат да ти доставят резервна част за това което си купуваш ако нещо и се случи,щот сме им яли попарата.За 40-50лв за нови карбони нещо не ми се види читаво,колкото за макари аз почнах с EUROHOLD и бях доволен.Незнам какво да ти кажа за пръчките,единствените на тая за цена която пишеш се сещам че имам 3 телескопични с акция до 100г 3,60,те ми бяха първите шарандийки 

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Пич ако искаш що годе хубава макара си вземи EUROHOLD-Stinger за парите си е екстра
Хвани и Пусни !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Най вероятно мислиш да купуваш Шекспири carp 2 графит 2.3 лб...даже малко скъпичко ще ти вземат тук вървят по 20 лева парчето..имам ги същите но почвам да ги намразвам,както казва един приятел "аланкат точилки'' седят си в мазето сегаvadica написа:Колега поне се отзова на питането мислим да си зема 2,3 пръчки на ''ШЕКСПИР'' дължина-3,6см.Поне тва си избрах до момента,мисля,че са добри за цената,но на макара не съм се спрял още.камен написа:Пръти и макари за риболов на косъм-таквоз животно незнам бате![]()
![]()
![]()
Кажи добре ли сам се ориентирал и даи свои пример ако може.
Цената щом питаш около 40-50 на прът,за да си взема няколко броики и после някакви макари за тях/но за ''ШЕКСПИРА''/мисля,че офертата е добра
Благодаря предварително!

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Лично мое мнение е, че пръчката трябва да е 3,60-3,90 м, и 3 или 3,25 либри - което фактически е 130-160 грама. Ориентирай се към среден ценови диапазон - 100 лв. Пръчките под 70-80 лв лично мое мнение е, че не са кой знае колко надеждни, а тези над 200 - не всеки може да си ги позволи, пък и ако сравним 1 пръчка от 100-120 лева с една от 200-250 - разликата не е чак толкова голяма като качество и т.н. Голяма роля играе търговската марка - каква картинка ще имаш на дръжката
За макарите - твой избор - по предпочитание - дали ще е с бейт рънър или само с горен аванс - според риболовеца. Само че макарите с бейт рънър трябва да са над 100 кинта, за да знаеш, че бейт рънъра ти е читав - сам се сещаш колко ще е качествен бейт рънъра, ако макарата е 50 лева
Но все пак както те посъветваха по горе - Стингъра е добра макара. Ако си паралия - взимаш си някой модел на Шимано за 200 кинта и забравяш 

За макарите - твой избор - по предпочитание - дали ще е с бейт рънър или само с горен аванс - според риболовеца. Само че макарите с бейт рънър трябва да са над 100 кинта, за да знаеш, че бейт рънъра ти е читав - сам се сещаш колко ще е качествен бейт рънъра, ако макарата е 50 лева