Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Другарю Колев,тази седмица ще ходите ли пак да ми орете нивите 

Няма да ходя, другарю Янкосан, ще ги оставя за майсторитеyankosan написа:Другарю Колев,тази седмица ще ходите ли пак да ми орете нивите

Благодаря другарю
Интересно ми през нощта какво се случва 

Денем почти никой не тропа (имаше още пет лодки и само от една чух да пробват), та нощем сигурно става само студеноyankosan написа:Благодаря другарюИнтересно ми през нощта какво се случва

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ми,че то това е класиката в кльонкането,да си сам в нощта и колкото е по-страшно,толко по-едри сомици налитат!nkolev66 написа:Интересно ми през нощта какво се случва ......та нощем сигурно става само студено. Нощния не ми е сила
, имам нужда от консултации
.

Скелетоните са ми комплект 4бр. с 10гр. глави,но тя Сена е плитка и може би да не слагам по-тежки?

-
- сериозен играч
Кви Скелетони бре..... иде ми да те утепам вече - няколко пъти.Troli Rapala написа:Скелетоните са ми комплект 4бр. с 10гр. глави,но тя Сена е плитка и може би да не слагам по-тежки?

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Тролка, най-голямата риба, която съм закачал удари на червеиTroli Rapala написа:Ми,че то това е класиката в кльонкането,да си сам в нощта и колкото е по-страшно,толко по-едри сомици налитат!nkolev66 написа:Интересно ми през нощта какво се случва ......та нощем сигурно става само студено. Нощния не ми е сила
, имам нужда от консултации
.
![]()
Действай,добре ти е тръгнала годината!
Сложи и рибе,мани ги тез червеи за дребаци!
Ако треа да пращам и уловисти кремвирши,не знам?
![]()
![]()
Скелетоните са ми комплект 4бр. с 10гр. глави,но тя Сена е плитка и може би да не слагам по-тежки?

По втория въпрос със "скелетоните", 10 грама за плитко най-вероятно е правилно, единствено се опасявам от течението и дали ще има игра.
Янко, събота ходих на яз. Порой, но там рибата не се вдигаше и познайyankosan написа:Благодаря другарюИнтересно ми през нощта какво се случва

Тролка, хванах третото сомче за годината (направо се чудя), но така е, който играе пИчели

- Don4o_62
- учете се от него
Колев,не се чуди че си хванал и не им се връзвай, що си хванал,малко от шмиргелите философи знаят,че сома преди забраната си взема добре,а впредвид по топлото време напоследък и по рано,тъй че ги кърти и не им се обеснявай
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Смятам, че си прав. Гледал съм руски клипчета, при три-четири градуса, но в река над дълбоките ями ловиха на тролинг. При нас теорията (това което съм чувал и чел) казва, че кльонка е успешен през юли-август, та затова се чудя. Рибите при тихо време и температура 7,5 - 8,5 градуса се вдигат и даже кълват, но може да е моментно и случайно, не знам.Don4o_62 написа:Колев,не се чуди че си хванал и не им се връзвай, що си хванал,малко от шмиргелите философи знаят,че сома преди забраната си взема добре,а впредвид по топлото време напоследък и по рано,тъй че ги кърти и не им се обеснявай
Не е моментно нито случайно 

-
- сериозен играч
Сом на кльонк се лови челогодишно .... зависи на кой колко му стиска 

Човек се ражда само с име и то дарено!
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
На мен ми стиска, не зазимявам, но не си нося кльонка и такъмите за такъв риболов зимно време (явно е грешкаKRASSI написа:Сом на кльонк се лови челогодишно .... зависи на кой колко му стиска

В събота вечер с твоята сланинкаnkolev66 написа: имам нужда от консултации за нощния и други въпроси).

Тази събота, от петък съм в Старозагорско, та до неделя включително - съжалявам. По-нататък да сме живи, здравиyankosan написа:В събота вечер с твоята сланинкаnkolev66 написа: имам нужда от консултации за нощния и други въпроси).