ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

сигурно си го има и в реката ама много е потайна тая гад :( вероятно за това ми е любимата риба
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

ех този сапун бе :)) от всичко разбира не само от риболов ! как да не го избереш за кмет :))
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Не са забранени Смолянските езера,за да се търси лин

Мнение от INCUBUS »

Уважаеми колега MILO 69,
Не са забранени Смолянските езера за риболов- нито на лин,нито на друга риба.Изисква се "на книга"само притежаването на валиден риболовен билет /казвам на "книга",защото аз живея в Смолян от 1990 год.и не съм чувал и виждал да проверят някой ловящ риба там дали има билет/.Изключение има само за големия водоем,известен като "Лагера"-намира се вляво,непосредствено преди хижата "Смолянски езера".В него освен за лин,но рядко,се чува за уловени шарани,щуки,бабушки-на тези местните риболовци упорито им викат червеноперки,грамадни древни каракуди.От около 10 години обаче,този водоем се стопанисва от местното ловно-рибарско дружество"Сокол".За 2007г.,понеже пуснаха 700 шарана по кило-кило и половина,освен специален риболовен билет от дружеството,изискваха и такса от 20 лева.Много пенсионери платиха и клечаха денонощно там,докато не ги изловиха и положението се успокои до степен на пълна безнадежност.А линове има,но липсват търпеливи риболовци / освен абсолютните бракониери/,които да желаят да се пробват да ги ловят.
fishcook
новобранец
новобранец

Мнение от fishcook »

какви промени е нужно да направя и как?
riboloveca x 3
новобранец
новобранец

Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Мнение от riboloveca x 3 »

Айде някой да каже, дали дойде времето да се търси тоя вид риба????До Софето на кариерата на Негован дъртите хиени влизат между тръстиките и ловят линове в самата тръстика на около 1 метър дълбочина!!! Но не разбрах кога точно като време,освен,че в ранна пролет.
Какъвто рибаря,такъв и улова!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Призори,когато почти всичко спи,ти се промъкни,торни червеи-нали...................Има доста написано,така,че виж попрочети малко.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Във Варненско такова животно нема. Или поне аз не съм чувал. Хващл съм един единствен лин през живота си (10-15см) на реката която излиза от помпената станция на яз. Цонево. И то беше преди може би 13-14 години. Само че тая река в последните няколко години я унищожиха тотално. Може в р. Камчия да има лин, но трябва да съм много отчаян за да отида за риба на Камчия.

Това е. Поредното доказателство, че риболова във Варненско sucks :?
Аватар
muso
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от muso »

Има го и в старите речни корита, но се хваща по скоро инцидентно.
Такъма е такъв, като за каракуда на плувка.Стръв торен червей.
Последно хващах лин на корекциите при с. П.Каравелово /с. Сашево/, обл. В. Търновска.
Изображение
Изображение
Чете ли се или да увелича малко ?
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Около Пловдив лина си го има.На дупките на Отдих и Горна Махала винаги е изобилствало от лин , стига да уцелиш мястото и времето!Също така сме хващали и на Марица на 6-тия км.Като се затопли още и мине забраната на дупките ще почнат да излизат прилични линове.Трябва само упорство.Иначе лина си обитава нашите водоеми , но всички знаем , че се бута право в шаварите и затова става по труден за ловене.
TICA FAN
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега за дупките на Махала-та знам,но можеш ли да дадеш повече инфо за тези дупки на Отдих-къде се намират по-точно,каква риба освен лин има,какви са условията(платен ли е водоема),такива неща....?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Изпрати ми на ЛС скайп адрес ако имаш и ще се разберем :roll:
TICA FAN
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

riboloveca x 3 написа:Айде някой да каже, дали дойде времето да се търси тоя вид риба????До Софето на кариерата на Негован дъртите хиени влизат между тръстиките и ловят линове в самата тръстика на около 1 метър дълбочина!!! Но не разбрах кога точно като време,освен,че в ранна пролет.
Аз направих сефтето на лина тази година на ез.Безден квъвна на торен червей по типичния си лек и приятен начин!Трайност на кълването 10 минути леко и плавно повличане с леки потрепваня на плувката абе класика :)
Ето резултата както винаги мазен и червени очи като на дявол!
Изображение
Изображение
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Kamen11a
новобранец
новобранец

Мнение от Kamen11a »

Аз лин съм хващал на един канал до Видин. Кълвеше само 5 минути от деня между 7 и 9 часа вечерта. Сутрин не съм опитвал но на бял червей калве изведнъж неочаквано и голямо шляпане и дърпане падаше. Тази година още на съм пробвал. Пожелавам ви успех.
vidjgo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vidjgo »

за лина , ми много пъти сам бил на яз.Лобош, обаче миналата и тая година , казвам тая щото скоро пак бях , толкова лин не съм хващал никога.стръв такъми всичко си е за каракуда обаче много често излиза лин. Та в общи линии Лобош си дава и който е мераклия...
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Колеги,тази година,мисля,популацията на лин е мн.добра!На Тунджа-та редовно хващам по 2-4покрай каракудата-маломерки,които,разбира се,връщам,но май месец извадих едно-около 300-350гр.,нормативно,на което не му се размина...Наистина,от мн. години не бях виждал това "жувотну"..................................................... ВНИМАНИЕ!!!СПАМ!!!НЕ ЧЕТЕТЕ!!!във форума има едно Линче.....
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”