Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Качествени чепарета

Мнение от tugman »

КИРО написа:
tugman написа:
rap66 написа: Напълно съм съгласен, рибата не кълве, а яде(засмуква), има филми в YouTube как сафриди "лапат" 4 см -ви силикони!
Как го засмуква целия ?
Абе фиййй,ти сафрид чистил ли си,или жена ти се занимава с това?
Къде ще побере 4см който и да е черноморски сафрид такава дължина в тялото си?
Извинявай за тона де,ама понякога се изумявам да го еба.....
Фалшиво кълване - налапва само ламето зад куката,и веднага го изплюва.
Писах го по друг начин малко по-назад,ама Жорето (професора)бил го решил с
някого някъде преди време.
Кога това го решавахме,не помня той да е бил на събранието,
ама май и не беше роден още по него време.
Нормалната дължина зад куката е 0,5-1см на ламето или перушината.
А пък вий си правете чепарета за зарган - мен не ме бърка

И за мое съжаление, жена ми не чисти риба, но казах: "всеки си има мнение"! Линк към филма:
https://youtu.be/erPvu1Ge_sU
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Не смесвайте 2 различни вида риболов,при спининга колкото и бавно да водиш примамката(силикона) е поне 2 пъти по бързо от воденето на чепарето.

Да питам само:

Колко често вадите куката от сафрида някъде от вътрешноста му?

п.п. Относно дължината след куката,да питам и там нещо:
Защо не връзвате чернокопски чепарета по същия начин?
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
kavarna
новобранец
новобранец

Мнение от kavarna »

Може ли мнение за този модел на Seaguar -
https://aliexpress.ru/item/32946676901. ... lEmUZ&mp=1
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 публикации на страница.
Тенденцията е да се увеличава за съжаление(като вирус).......

П.П. Не знаех, че от сутринта до вечерта са два часа. Благодаря за образоването!
верно пак темата е тръгнала на чомпик ,виждам надменни изказвания ,моля модераторите да си влязат в ролята !!!
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета и залагам лодката си ,моторът си и цялото оборудване ,демек ако загубя слизам от лодката си и я давам на победителят !!! Тук едвам затворихме устата на едно Гуру а ми се появява друго такова ,хора които дори нямат лодки какво да заложат за облога ,комерсиалите си идеи ли!?!аман от търговци и тъпи реклами,правете си стоката продавайте си я ,но не ме убеждавайте в глупости,аз на моите дори и кордата не подрязвам !!!
п.с. една Дама има тук ,моля уажавайте я !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

El Pescador написа:
rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 п

А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета....

Значи ако знаеш как ме изкушаваш само. Не ми е нито за лодката ти нито за мотора. Имам си каквито са ми били мечтите.
Явно не си попадал на неядящ масов сафрид. Когато се налага какви ли не маймунджилъци да връткаш със върха на пръчката ,че белким захапе. А съседната лодка си ловка нормално....без излишни драми.
Без злоба или лошо чувство ти пожелавам такава ситуация. Ама само за два часа. Колкото да ме разбереш.
По и моите чипарета са без очички и тъй и ще си останат....ама това е от мързел
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

tugman написа:Въпреки, че всеки си вързва както той е намерил за най удачно(дължини, материали и т.н.), но мисля, че тази дължина на материала след куката си е достатъчен, може леко да се редуцира, например милиметър- два. Не ангажирам никого с мнението си! Куката е #9 на Youvella, размерът 14мм е взет под лопатката до извивката иначе е15мм.
20200327_132432.jpg
Супер е, че го показа колко см са реално, че ретро спецовето са малко скарани с размерите. Без да се засягат.. всички ще остаррем (надявам се) :lol:
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

rikitikitavi написа:
El Pescador написа:
rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 п

А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета....

Значи ако знаеш как ме изкушаваш само. Не ми е нито за лодката ти нито за мотора. Имам си каквито са ми били мечтите.
Явно не си попадал на неядящ масов сафрид. Когато се налага какви ли не маймунджилъци да връткаш със върха на пръчката ,че белким захапе. А съседната лодка си ловка нормално....без излишни драми.
Без злоба или лошо чувство ти пожелавам такава ситуация. Ама само за два часа. Колкото да ме разбереш.
По и моите чипарета са без очички и тъй и ще си останат....ама това е от мързел
аз живея на морето и съм от другата лодка дето си хваща редовно
дали според теб не съм му научил чалъма и на капризният сафрид
и на чепарене и на провлачване,искам моля да ми кажеш един чалъм който не знаем !Какато казва един колега "всички чалъми си знаем вече само риба да има "
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

El Pescador написа:
rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 публикации на страница.
Тенденцията е да се увеличава за съжаление(като вирус).......

П.П. Не знаех, че от сутринта до вечерта са два часа. Благодаря за образоването!
верно пак темата е тръгнала на чомпик ,виждам надменни изказвания ,моля модераторите да си влязат в ролята !!!
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета и залагам лодката си ,моторът си и цялото оборудване ,демек ако загубя слизам от лодката си и я давам на победителят !!! Тук едвам затворихме устата на едно Гуру а ми се появява друго такова ,хора които дори нямат лодки какво да заложат за облога ,комерсиалите си идеи ли!?!аман от търговци и тъпи реклами,правете си стоката продавайте си я ,но не ме убеждавайте в глупости,аз на моите дори и кордата не подрязвам !!!
Явно не си разбрал нещо. Пробвай пак да ми прочетеш комемтара относно очичките и от какво е продиктуван.
А за лодки.. Не знам какво да ти кажа. Сменил съм достатъчно лодки барабар с един каяк миналия сезон, но стигнах до извода, че имам достатъчно приятели, с които да влизам, че да поддържам собствена лодка за 20,30 влизания на година.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби ;) , но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Не мисля, че трябва да е нужно, но все пак да уточно, че аз изказвам мнения, не твърдения Който иска ги взима под внимание, който не иска - подминава. Няма какво да ми се дразните Киро и Ел Пасо, че някой взима мнението ми под внимание.
За дължината, Митака спомена нещо, което мисля, че ще се размие из безсмислените коментари, а именно : "Колко пъти сте вадили цялата кука нагълтана от сафрида? "
Аз съм преценил за себе си, че ламетата и перушината трябва да си имат дължина и да играят свободно зад куката. Който както иска да ги прави.
За чернокопа ги правя една идея по-късо, защото там материала е повече и така или иначе се "разлиства" малко и си играе достатъчно атрактивно... а и рибата е по-тъпа (според мен) и налита на всичко!
Последно промяна от gergi_81 на Пет Мар 27, 2020 7:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

El Pescador написа:апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби ;) , но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК
Същото, което те е подразнило в моето мнение е това, което провокира този мой коментар. Не може от мързел, да обясняваш на хората, как очичките не играели никаква роля в едно чепаре. Абсурдно е! ! ! Ако не искаш не ги прави. Аз няколко пъти казах, че разликата може да е само една рибка на чепарето, а понякога и толкова да няма, но е факт, че действат положително на работата на чепарето! Кое не разбра и трябва да се обяснява, като на ученик в карантина пред таблета?
Последно промяна от gergi_81 на Пет Мар 27, 2020 7:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Я всички да си коригат мненията и да премахнат главните букви.Водете дискусия,а не да си налагате мнението!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Разбрахме ме ве,действа положително на цената на чепарето,
другото е бошлаф - миналата година най-добрите чепарета бяха
с фосфорните главички,сега с очички,догодина сигурно с мигли и мустаци ще бъдат
най най най......
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

КИРО написа:Разбрахме ме ве,действа положително на цената на чепарето,
другото е бошлаф - миналата година най-добрите чепарета бяха
с фосфорните главички,сега с очички,догодина сигурно с мигли и мустаци ще бъдат
най най най......
Фосфорните главички винаги са били с очички.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

gergi_81 написа:
El Pescador написа:апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби ;) , но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК
Същото, което те е подразнило в моето мнение е това, което провокира този мой коментар. Не може от мързел, да обясняваш на хората, как очичките не играели никаква роля в едно чепаре. АБСУРДНО Е ! ! ! Ако не искаш не ги прави. Аз няколко пъти казах, че разликата може да е само една рибка на чепарето, а понякога и толкова да няма, но е факт, че действат положително на работата на чепарето! КОЕ НЕ РАЗБРА и трябва да се обяснява, като на ученик в карантина пред таблета?
щом стане въпрос за риба мен не ме мързи ,но очи е безсмислено да правя ,не виждам смисъл ефекта е същият !Така че моля убеждавай тези на които продаваш.И ето една заблуда за чепарето -няма значение какво ще вържеш на чепарето ,чепаре в покой риба не хваща !Движението придава животна на това което си врзъл на чепарето ,а пък ти ако искаш им слагай и крила ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”