Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
КИРО написа:Как го засмуква целия ?tugman написа:rap66 написа: Напълно съм съгласен, рибата не кълве, а яде(засмуква), има филми в YouTube как сафриди "лапат" 4 см -ви силикони!
Абе фиййй,ти сафрид чистил ли си,или жена ти се занимава с това?
Къде ще побере 4см който и да е черноморски сафрид такава дължина в тялото си?
Извинявай за тона де,ама понякога се изумявам да го еба.....
Фалшиво кълване - налапва само ламето зад куката,и веднага го изплюва.
Писах го по друг начин малко по-назад,ама Жорето (професора)бил го решил с
някого някъде преди време.
Кога това го решавахме,не помня той да е бил на събранието,
ама май и не беше роден още по него време.
Нормалната дължина зад куката е 0,5-1см на ламето или перушината.
А пък вий си правете чепарета за зарган - мен не ме бърка
И за мое съжаление, жена ми не чисти риба, но казах: "всеки си има мнение"! Линк към филма:
https://youtu.be/erPvu1Ge_sU
Не смесвайте 2 различни вида риболов,при спининга колкото и бавно да водиш примамката(силикона) е поне 2 пъти по бързо от воденето на чепарето.
Да питам само:
Колко често вадите куката от сафрида някъде от вътрешноста му?
п.п. Относно дължината след куката,да питам и там нещо:
Защо не връзвате чернокопски чепарета по същия начин?
Да питам само:
Колко често вадите куката от сафрида някъде от вътрешноста му?
п.п. Относно дължината след куката,да питам и там нещо:
Защо не връзвате чернокопски чепарета по същия начин?
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Може ли мнение за този модел на Seaguar -
https://aliexpress.ru/item/32946676901. ... lEmUZ&mp=1
https://aliexpress.ru/item/32946676901. ... lEmUZ&mp=1
-
- ще става разбирач
верно пак темата е тръгнала на чомпик ,виждам надменни изказвания ,моля модераторите да си влязат в ролята !!!rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 публикации на страница.
Тенденцията е да се увеличава за съжаление(като вирус).......
П.П. Не знаех, че от сутринта до вечерта са два часа. Благодаря за образоването!
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета и залагам лодката си ,моторът си и цялото оборудване ,демек ако загубя слизам от лодката си и я давам на победителят !!! Тук едвам затворихме устата на едно Гуру а ми се появява друго такова ,хора които дори нямат лодки какво да заложат за облога ,комерсиалите си идеи ли!?!аман от търговци и тъпи реклами,правете си стоката продавайте си я ,но не ме убеждавайте в глупости,аз на моите дори и кордата не подрязвам !!!
п.с. една Дама има тук ,моля уажавайте я !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- rikitikitavi
- разбира нещата
Значи ако знаеш как ме изкушаваш само. Не ми е нито за лодката ти нито за мотора. Имам си каквито са ми били мечтите.El Pescador написа:rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 п
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета....
Явно не си попадал на неядящ масов сафрид. Когато се налага какви ли не маймунджилъци да връткаш със върха на пръчката ,че белким захапе. А съседната лодка си ловка нормално....без излишни драми.
Без злоба или лошо чувство ти пожелавам такава ситуация. Ама само за два часа. Колкото да ме разбереш.
По и моите чипарета са без очички и тъй и ще си останат....ама това е от мързел
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Супер е, че го показа колко см са реално, че ретро спецовето са малко скарани с размерите. Без да се засягат.. всички ще остаррем (надявам се)tugman написа:Въпреки, че всеки си вързва както той е намерил за най удачно(дължини, материали и т.н.), но мисля, че тази дължина на материала след куката си е достатъчен, може леко да се редуцира, например милиметър- два. Не ангажирам никого с мнението си! Куката е #9 на Youvella, размерът 14мм е взет под лопатката до извивката иначе е15мм.

-
- ще става разбирач
аз живея на морето и съм от другата лодка дето си хваща редовноrikitikitavi написа:Значи ако знаеш как ме изкушаваш само. Не ми е нито за лодката ти нито за мотора. Имам си каквито са ми били мечтите.El Pescador написа:rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 п
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета....
Явно не си попадал на неядящ масов сафрид. Когато се налага какви ли не маймунджилъци да връткаш със върха на пръчката ,че белким захапе. А съседната лодка си ловка нормално....без излишни драми.
Без злоба или лошо чувство ти пожелавам такава ситуация. Ама само за два часа. Колкото да ме разбереш.
По и моите чипарета са без очички и тъй и ще си останат....ама това е от мързел
дали според теб не съм му научил чалъма и на капризният сафрид
и на чепарене и на провлачване,искам моля да ми кажеш един чалъм който не знаем !Какато казва един колега "всички чалъми си знаем вече само риба да има "

Явно не си разбрал нещо. Пробвай пак да ми прочетеш комемтара относно очичките и от какво е продиктуван.El Pescador написа:верно пак темата е тръгнала на чомпик ,виждам надменни изказвания ,моля модераторите да си влязат в ролята !!!rashkoto1 написа:Отново ''Кутията на Пандора'' е отвотена с 5 публикации на страница.
Тенденцията е да се увеличава за съжаление(като вирус).......
П.П. Не знаех, че от сутринта до вечерта са два часа. Благодаря за образоването!
А ако някой толкова е убеден в силата на очичките и главичката за качеството на чепаретата си предлагам облог ,а той е такъв : аз се изправвям с моите мартеници пред вас с очистите чепарета и залагам лодката си ,моторът си и цялото оборудване ,демек ако загубя слизам от лодката си и я давам на победителят !!! Тук едвам затворихме устата на едно Гуру а ми се появява друго такова ,хора които дори нямат лодки какво да заложат за облога ,комерсиалите си идеи ли!?!аман от търговци и тъпи реклами,правете си стоката продавайте си я ,но не ме убеждавайте в глупости,аз на моите дори и кордата не подрязвам !!!
А за лодки.. Не знам какво да ти кажа. Сменил съм достатъчно лодки барабар с един каяк миналия сезон, но стигнах до извода, че имам достатъчно приятели, с които да влизам, че да поддържам собствена лодка за 20,30 влизания на година.
-
- ще става разбирач
апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби
, но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК

Не мисля, че трябва да е нужно, но все пак да уточно, че аз изказвам мнения, не твърдения Който иска ги взима под внимание, който не иска - подминава. Няма какво да ми се дразните Киро и Ел Пасо, че някой взима мнението ми под внимание.
За дължината, Митака спомена нещо, което мисля, че ще се размие из безсмислените коментари, а именно : "Колко пъти сте вадили цялата кука нагълтана от сафрида? "
Аз съм преценил за себе си, че ламетата и перушината трябва да си имат дължина и да играят свободно зад куката. Който както иска да ги прави.
За чернокопа ги правя една идея по-късо, защото там материала е повече и така или иначе се "разлиства" малко и си играе достатъчно атрактивно... а и рибата е по-тъпа (според мен) и налита на всичко!
За дължината, Митака спомена нещо, което мисля, че ще се размие из безсмислените коментари, а именно : "Колко пъти сте вадили цялата кука нагълтана от сафрида? "
Аз съм преценил за себе си, че ламетата и перушината трябва да си имат дължина и да играят свободно зад куката. Който както иска да ги прави.
За чернокопа ги правя една идея по-късо, защото там материала е повече и така или иначе се "разлиства" малко и си играе достатъчно атрактивно... а и рибата е по-тъпа (според мен) и налита на всичко!
Последно промяна от gergi_81 на Пет Мар 27, 2020 7:13 pm, променено общо 1 път.
Същото, което те е подразнило в моето мнение е това, което провокира този мой коментар. Не може от мързел, да обясняваш на хората, как очичките не играели никаква роля в едно чепаре. Абсурдно е! ! ! Ако не искаш не ги прави. Аз няколко пъти казах, че разликата може да е само една рибка на чепарето, а понякога и толкова да няма, но е факт, че действат положително на работата на чепарето! Кое не разбра и трябва да се обяснява, като на ученик в карантина пред таблета?El Pescador написа:апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби, но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК
Последно промяна от gergi_81 на Пет Мар 27, 2020 7:11 pm, променено общо 1 път.
- Димо Михалев
- Модератор
Я всички да си коригат мненията и да премахнат главните букви.Водете дискусия,а не да си налагате мнението!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Разбрахме ме ве,действа положително на цената на чепарето,
другото е бошлаф - миналата година най-добрите чепарета бяха
с фосфорните главички,сега с очички,догодина сигурно с мигли и мустаци ще бъдат
най най най......
най най най......
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Фосфорните главички винаги са били с очички.КИРО написа:Разбрахме ме ве,действа положително на цената на чепарето,
най най най......
-
- ще става разбирач
щом стане въпрос за риба мен не ме мързи ,но очи е безсмислено да правя ,не виждам смисъл ефекта е същият !Така че моля убеждавай тези на които продаваш.И ето една заблуда за чепарето -няма значение какво ще вържеш на чепарето ,чепаре в покой риба не хваща !Движението придава животна на това което си врзъл на чепарето ,а пък ти ако искаш им слагай и крилаgergi_81 написа:Същото, което те е подразнило в моето мнение е това, което провокира този мой коментар. Не може от мързел, да обясняваш на хората, как очичките не играели никаква роля в едно чепаре. АБСУРДНО Е ! ! ! Ако не искаш не ги прави. Аз няколко пъти казах, че разликата може да е само една рибка на чепарето, а понякога и толкова да няма, но е факт, че действат положително на работата на чепарето! КОЕ НЕ РАЗБРА и трябва да се обяснява, като на ученик в карантина пред таблета?El Pescador написа:апропо когато правиш чепаретат за себе си и ти доставя удоволствие слагай им очички абе всичко което ти доставя удоволствие ,това е твоето хоби, но да ми правиш чепарета с търговска цел и да ми обясняваш че аз не разбирам че се налага да им слагам очички че тоава е по добре и хваща повече ,е те с това не съм ОК