Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
5-тата кука силно ме впечатлява. Може ли разбивката?rashkoto1 написа: Ооо, извинявам се ако съм оставил грешно впечатление. И за миг не съм помислил да гледам от тази снимка. Аз вземам от rashkoto1 пера, боядисва ги много добре.
Тъй като е черга ще постна сглобено вече за Хари с номер 6.
Вместо голословия(тях ги умеят други хора), по-добре да се върнем към темата! Предлагам(не, продавам
) на вниманието на хората които ходят на "директен" по пристанищата следното чепаре:
Куки #13; брой куки 20; 1 kristal flash-тънко+1uv tail; главите боядисани с glow прахчета
П.П. мисля , че ще "работи" на всякакъв вид дребна риба от атерина(гюмуш), до сафриди

Куки #13; брой куки 20; 1 kristal flash-тънко+1uv tail; главите боядисани с glow прахчета
П.П. мисля , че ще "работи" на всякакъв вид дребна риба от атерина(гюмуш), до сафриди
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?tugman написа:Вместо голословия(тях ги умеят други хора), по-добре да се върнем към темата! Предлагам(не, продавам) на вниманието на хората които ходят на "директен" по пристанищата следното чепаре:
[/quote]
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?[/quote]
Разстояние 185мм, дължина бидем 50мм. (с куката).Очичките ги правя винаги от години, кефи ме, а и си е предизвикателство на +50
Иначе тези дни ще го пробвам и дано даде резултат, в бургаското пристанище вече влезе хамсия, а се завъта и по някой сафрид
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?[/quote]
Разстояние 185мм, дължина бидем 50мм. (с куката).Очичките ги правя винаги от години, кефи ме, а и си е предизвикателство на +50

Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?[/quote]tugman написа:

За чепарето ти не са ли малко 20 куки във Варна ги правим 25-30 куки поне аз ги правя на 18 см което е около 5-6 метра за осмица и девятка директен е идеално ,там където клатим е около 10мерта(морска гара).
И аз съм ги правил по 25-30 куки преди, но не ходя често вече на Морска гара, това е само за проба !
П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)
П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)
- Димо Михалев
- Модератор
Много си прав като я има рибата става доста трудно с дълго чепаре. На Тюленово примерно слагат само 15 куки.tugman написа:
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
tugman написа:......П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)

Голям кеф си преживял,еваларка.Като знам как играе тази рибка
като се наниже на куката,и как изкача над водата преди още да я изкараш,
наистина си е удоволствие.
Поначало съм И голям фен де.Както и на змарида.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кире това беше 2010, влезе много сардина в бургаското пристанище, "кал" беше, следващата година еше по-слабо, но кефа е огромен!КИРО написа:
Ща съборят във водата бре.....
Голям кеф си преживял,еваларка.Като знам как играе тази рибка
като се наниже на куката,и как изкача над водата преди още да я изкараш,
наистина си е удоволствие.
Поначало съм И голям фен де.Както и на змарида.
То според мен има няколко причини куките да са 15 . Поне аз където съм бил на Тюленово спокойно се работи 5_6 метра директен ( плитко е в брега) после се лови нощно време и не е много одачно да си обикаляш телескопа по хлъзгавите и мокри камани затова 15 куки са идеални понеже чепарето долу горе е дълго колкото човек със вдигнати ръце което води до по лесното му обслужване. Броя куки не е за да се хваща от 30 куки 30 риби (което е голям кеф) ,а според мен е съобразено с дълбочината на водоема (да обхваща по голяма част)защото когато рибата не е много активна се намира в различни слоеве (на дъното,по средата ,на повърхността) и се вземат на определени периоди по 3-4 рибки.Димо Михалев написа:tugman написа:
На Тюленово примерно слагат само 15 куки.
- Димо Михалев
- Модератор
Там има и няколко места на,които може и с по-голям брой куки да се работи,но както каза е доста трудно,а има моменти,в които се хващат и повече от 3-4 риби.За по-големият брой куки си много прав,не е заради кефа или лакомия,за дълбочината също си прав.bubamara написа: То според мен има няколко причини куките да са 15 . Поне аз където съм бил на Тюленово спокойно се работи 5_6 метра директен ( плитко е в брега) после се лови нощно време и не е много одачно да си обикаляш телескопа по хлъзгавите и мокри камани затова 15 куки са идеални понеже чепарето долу горе е дълго колкото човек със вдигнати ръце което води до по лесното му обслужване. Броя куки не е за да се хваща от 30 куки 30 риби (което е голям кеф) ,а според мен е съобразено с дълбочината на водоема (да обхваща по голяма част)защото когато рибата не е много активна се намира в различни слоеве (на дъното,по средата ,на повърхността) и се вземат на определени периоди по 3-4 рибки.
- stareca
- ще става разбирач
На юг също 15_те куки са като макс за нощен .За пристани и гавани старците работят с 35 което е утрепия особено при по рядка риба и когато е по горе голямо откачане пада .

- Don4o_62
- учете се от него
това съм го виждал в Поморие местните накачорени на мостика на някой спрял кораб и клатят едни дълги голи телескопи с по многоо куки,но чисто голи без пера и хващаха някакви дребни бели рибки
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Един вариант за кука, който много ми допада на мен лично, както и на рибите. Безцветен лак с добавен малко светещ прах.
При слънчево и ясно време куката си седи малко по-реално и прилича на малка рибка. При по-мрачно време прахчето е достатъчно за да свети главичката. При слънце бялата коса си е достатъчно ярка и флуоресцентна, с което мисля, че покривам всички условия, в които ще се ползва чепарето. Разбивката е това, което най-много ползвам: Снопче коса, 2бр UV TAIL, 1бр Krinkle pearl, 2бр crystal flash (тънки) Куката е #10
При слънчево и ясно време куката си седи малко по-реално и прилича на малка рибка. При по-мрачно време прахчето е достатъчно за да свети главичката. При слънце бялата коса си е достатъчно ярка и флуоресцентна, с което мисля, че покривам всички условия, в които ще се ползва чепарето. Разбивката е това, което най-много ползвам: Снопче коса, 2бр UV TAIL, 1бр Krinkle pearl, 2бр crystal flash (тънки) Куката е #10
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.