Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от gergi_81 »

rashkoto1 написа: Ооо, извинявам се ако съм оставил грешно впечатление. И за миг не съм помислил да гледам от тази снимка. Аз вземам от rashkoto1 пера, боядисва ги много добре.

Тъй като е черга ще постна сглобено вече за Хари с номер 6.
5-тата кука силно ме впечатлява. Може ли разбивката?
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

Вместо голословия(тях ги умеят други хора), по-добре да се върнем към темата! Предлагам(не, продавам :lol: ) на вниманието на хората които ходят на "директен" по пристанищата следното чепаре:
Куки #13; брой куки 20; 1 kristal flash-тънко+1uv tail; главите боядисани с glow прахчета

П.П. мисля , че ще "работи" на всякакъв вид дребна риба от атерина(гюмуш), до сафриди
20200422_161013.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

tugman написа:Вместо голословия(тях ги умеят други хора), по-добре да се върнем към темата! Предлагам(не, продавам :lol: ) на вниманието на хората които ходят на "директен" по пристанищата следното чепаре:
Куки #13; брой куки 20; 1 kristal flash-тънко+1uv tail; главите боядисани с glow прахчета

П.П. мисля , че ще "работи" на всякакъв вид дребна риба от атерина(гюмуш), до сафриди
20200422_161013.jpg
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

[/quote]
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?[/quote]

Разстояние 185мм, дължина бидем 50мм. (с куката).Очичките ги правя винаги от години, кефи ме, а и си е предизвикателство на +50 :wink: Иначе тези дни ще го пробвам и дано даде резултат, в бургаското пристанище вече влезе хамсия, а се завъта и по някой сафрид
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

tugman написа:
Перфектното чепаре за точно този момент (началото на сезона) . Това кърти хамсията само незнам Тея очички как ги правиш на 13номер кука аз на 6 се пробвах и се отказах сигурно има някаква техника за мен е луда работа нямам нерви. Колко ти е разстоянието от кука до кука ?[/quote]

Разстояние 185мм, дължина бидем 50мм. (с куката).Очичките ги правя винаги от години, кефи ме, а и си е предизвикателство на +50 :wink: Иначе тези дни ще го пробвам и дано даде резултат, в бургаското пристанище вече влезе хамсия, а се завъта и по някой сафрид[/quote]
За чепарето ти не са ли малко 20 куки във Варна ги правим 25-30 куки поне аз ги правя на 18 см което е около 5-6 метра за осмица и девятка директен е идеално ,там където клатим е около 10мерта(морска гара).
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

И аз съм ги правил по 25-30 куки преди, но не ходя често вече на Морска гара, това е само за проба !

П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

tugman написа:
П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)
Много си прав като я има рибата става доста трудно с дълго чепаре. На Тюленово примерно слагат само 15 куки.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

tugman написа:......П.П. Щом хващаш и по този начин знаеш колко трудно се борави с тези дълги чепарета(имал съм случай от 25 куки 25 сардини, и то едри)
:shock: Ща съборят във водата бре.....
Голям кеф си преживял,еваларка.Като знам как играе тази рибка
като се наниже на куката,и как изкача над водата преди още да я изкараш,
наистина си е удоволствие.
Поначало съм И голям фен де.Както и на змарида. :smt023
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

КИРО написа:
:shock: Ща съборят във водата бре.....
Голям кеф си преживял,еваларка.Като знам как играе тази рибка
като се наниже на куката,и как изкача над водата преди още да я изкараш,
наистина си е удоволствие.
Поначало съм И голям фен де.Както и на змарида. :smt023
Кире това беше 2010, влезе много сардина в бургаското пристанище, "кал" беше, следващата година еше по-слабо, но кефа е огромен!
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

Димо Михалев написа:
tugman написа:
На Тюленово примерно слагат само 15 куки.
То според мен има няколко причини куките да са 15 . Поне аз където съм бил на Тюленово спокойно се работи 5_6 метра директен ( плитко е в брега) после се лови нощно време и не е много одачно да си обикаляш телескопа по хлъзгавите и мокри камани затова 15 куки са идеални понеже чепарето долу горе е дълго колкото човек със вдигнати ръце което води до по лесното му обслужване. Броя куки не е за да се хваща от 30 куки 30 риби (което е голям кеф) ,а според мен е съобразено с дълбочината на водоема (да обхваща по голяма част)защото когато рибата не е много активна се намира в различни слоеве (на дъното,по средата ,на повърхността) и се вземат на определени периоди по 3-4 рибки.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

bubamara написа: То според мен има няколко причини куките да са 15 . Поне аз където съм бил на Тюленово спокойно се работи 5_6 метра директен ( плитко е в брега) после се лови нощно време и не е много одачно да си обикаляш телескопа по хлъзгавите и мокри камани затова 15 куки са идеални понеже чепарето долу горе е дълго колкото човек със вдигнати ръце което води до по лесното му обслужване. Броя куки не е за да се хваща от 30 куки 30 риби (което е голям кеф) ,а според мен е съобразено с дълбочината на водоема (да обхваща по голяма част)защото когато рибата не е много активна се намира в различни слоеве (на дъното,по средата ,на повърхността) и се вземат на определени периоди по 3-4 рибки.
Там има и няколко места на,които може и с по-голям брой куки да се работи,но както каза е доста трудно,а има моменти,в които се хващат и повече от 3-4 риби.За по-големият брой куки си много прав,не е заради кефа или лакомия,за дълбочината също си прав.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

На юг също 15_те куки са като макс за нощен .За пристани и гавани старците работят с 35 което е утрепия особено при по рядка риба и когато е по горе голямо откачане пада .
Аватар
Sarfa2015
новобранец
новобранец

Мнение от Sarfa2015 »

:fishing7: Е не е така старец ние сме си измисли ли и стойки за това че не е страшно :fishing2: .Даже когато вдигнееш пръта нагоре е по весело :fishing12: Виждаш как трептят рибетата.За това сме с30 куки. :drinkers:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

това съм го виждал в Поморие местните накачорени на мостика на някой спрял кораб и клатят едни дълги голи телескопи с по многоо куки,но чисто голи без пера и хващаха някакви дребни бели рибки
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Един вариант за кука, който много ми допада на мен лично, както и на рибите. Безцветен лак с добавен малко светещ прах.
При слънчево и ясно време куката си седи малко по-реално и прилича на малка рибка.
IMG_20200424_171453.jpg
При по-мрачно време прахчето е достатъчно за да свети главичката.
IMG_20200424_174125.jpg
При слънце бялата коса си е достатъчно ярка и флуоресцентна, с което мисля, че покривам всички условия, в които ще се ползва чепарето.
IMG_20200424_174122.jpg
Разбивката е това, което най-много ползвам: Снопче коса, 2бр UV TAIL, 1бр Krinkle pearl, 2бр crystal flash (тънки) Куката е #10
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”