Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Мilena написа:
Martin Mihailov написа:Зачи днеска тегава работа :roll: Зорлем една :fishing6:
20201122_165509.jpg
И на всичкото отгоре се оплакваш? Ти знаеш ли какво е да си без кола, на всичкото отгоре далече от водоем? :evil:
:wink:[/quote
Епа като си без кола градски транспорт немали при вас :drinkers: :drinkers:
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

GODzillata написа:Ачо, честит юбилей, лей, лей, лей шишаркова още дълги години! :D :drinkers:

@

Ае, МАрто, па фАни напраи и ти некоа рибена чурба с таа щука, я глей Лус кви раути е наготвил. :mrgreen:
От сите манджи щое снимал ти можешли да познаеш коя готвил он :?: :?: :?: :lol: :drinkers:
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2593
Регистриран на: Съб Апр 27, 2019 12:00 am

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Мilena »

Martin Mihailov написа: Епа като си без кола градски транспорт немали при вас :drinkers: :drinkers:
Е па гоним авторитет! По добре без риба, от колко без кола :mrgreen:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Люско може дати даде :wink: Има два фризера пьлни до горе :drinkers:
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3554
Регистриран на: Чет Май 22, 2014 1:56 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Павел Три »

Ч.Р.Д. на бат Ачо.Жив :drinkers: и здрав и дано по-скоро се появи пак тук. :drinkers:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от lusienn »

Аз ще му пратя за Коледа някой
Буркан риба маринована,малко
Флуорокарбон за повод,че там си
Нямат в планината,и нещо друго
За юбилея и новата година.
Може и винце от на Борката Алжирката,
Да го пробва.
Имам и гъби на буркани.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14979
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Павел Иванов »

ЧРД на бай Ангел :drinkers:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15108
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от G.Petkov »

GODzillata написа:....... напраи и ти некоа рибена чурба с таа щука .....

Баш с тази, една бака чорба трудно ще направи,
Ама една супичка от две порции, може ! :D

Мартине,
Пръжни си само филетата, не го слушай Кирето ! :D
Къде ще се мориш чорби да готвиш.

Гледах един филм за риболов във Финландия,
Там щуката я филетират, одират кожата,
После с ножа свалят ребрата,
Накрая от 1.5 кг щука останаха две филета по 300 грама ! :rolleyes:
И тях ги опържиха в краве масло.
То и в филето на щуката има много кости, ама ................ чистиш, внимаваш ! :D

А, че се сетих - накрая водещият пита:
- Какво правите с това, което остана след чистенето?
- Ами в кофата - беше отговора.
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от dantho.mihov »

G.Petkov написа: ..............
- Ами в кофата - беше отговора.
Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Щуката много лесно се чисти :roll: стига да и знаеш чальмо.Тегаво ми беше докато и свикнем ама сега само щуки ми даи :drinkers: :drinkers:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор
Мнения: 2318
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 8:08 pm
Местоположение: Габрово

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от bobopeli »

dantho.mihov написа:Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.
Подкрепям с 2 ръце и три крака :D Въпреки че аз един път се пробвах :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3057
Регистриран на: Нед Яну 02, 2011 6:04 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Д-р Флекс »

Щуката е една от най-вкусните пресноводни риби. Когато е от чист, незаблатен водоем, филето й надминава всичко друго познато по вкусови качества. То е сухо, плътно, с много приятен вид, дъх, вкус. В Северна Германия, в Скандинавието върхът на коледната трапеза е именно щуката, не че нямат прасета, пуйки, сьомги и т.н. Но, както за улова й, така и за сготвянето са необходими познания, които явно са дефицит в тази група :D И не говоря изобщо за кулинарни върхове като желирана щука, обезкостена цяла на пара, и т.н. , каквото може да се хапне в някой скромен френски Мишлен-ресторант.

Верно е, че при правилното филетиране на щуката половината материал "остава", заради плаващите кости. Но това изобщо не означава да се изхвърля, както си мисли дедо Гошко например. От рагуто и главата на щуката се получава фантастичен бульон, основа на рибена чорба, а от главата по-специално може да се отдели толкова месо, че да се нахрани едно бедно мошинско семейство :D Черният дроб и евентуално хайвера на щуката са супер деликатес, правилно приготвени. Единственото, което всъщност се изхвърля, е кожата. И, Мартинчо е съвършено прав, като пише, че който знае чалъма, чисти и филетира щуката за нула време, с пет движения на ръката (и ножа).

Аз лично не съм се родил научен как се чисти и приготвя щука, но се поинтересувах, попитах кадърни шеф-готвачи, погледах тематични клипове в ютюб, и тъй. Поинтересувайте се и вие, ако не искате да я карате на костеливи пържени шайби или щука-плакия, и да стоите в заблуда за кулинарните качества на щуката :D
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от dantho.mihov »

Предпочитам рибицата на прасето пред превъзходните вкусови качества на Щука-та.
От сладководните хапвам единствено Балканска пастърва. Прясно уловена.
От години у дома е забранено да влизат Костур, Каракуда, Кефал, Бабушка и прочие костеливи рибоци.
Това далеч не означава, че трябва да следвате моя пример.
За мен риболова е единствено за кеф и никога срество за хранене.
Та за това иде реч, а не за кулинария.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

bobopeli написа:
dantho.mihov написа:Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.
Подкрепям с 2 ръце и три крака :D Въпреки че аз един път се пробвах :D
Те от тоя гледах :roll: На третата вече бех спецялист :drinkers:
https://www.youtube.com/watch?v=d6iNJH9-N9Y
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5619
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Don4o_62 »

Не знам какво ви блазнят тия щуки за ядене,според мен не са хубави но въпрос на вкус,преди много време от Марица,като хващах сме правили,не ми харесаха и това е,от тогава хвани,накефи се какви физзарядки прави преди да я извадиш :D после един шут и обратно в гьола,Бялата риба е друга бира,там нямо лошо а само хубаво :D :drinkers:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”