Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
И на всичкото отгоре се оплакваш? Ти знаеш ли какво е да си без кола, на всичкото отгоре далече от водоем?Мilena написа:Martin Mihailov написа:Зачи днеска тегава работаЗорлем една
![]()


Епа като си без кола градски транспорт немали при вас


- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
От сите манджи щое снимал ти можешли да познаеш коя готвил онGODzillata написа:Ачо, честит юбилей, лей, лей, лей шишаркова още дълги години!![]()
![]()
@
Ае, МАрто, па фАни напраи и ти некоа рибена чурба с таа щука, я глей Лус кви раути е наготвил.





Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Е па гоним авторитет! По добре без риба, от колко без колаMartin Mihailov написа: Епа като си без кола градски транспорт немали при вас![]()

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Люско може дати даде
Има два фризера пьлни до горе 


Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Ч.Р.Д. на бат Ачо.Жив
и здрав и дано по-скоро се появи пак тук. 


Късмет.Всичко е до късмет. 

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Аз ще му пратя за Коледа някой
Буркан риба маринована,малко
Флуорокарбон за повод,че там си
Нямат в планината,и нещо друго
За юбилея и новата година.
Може и винце от на Борката Алжирката,
Да го пробва.
Имам и гъби на буркани.
Буркан риба маринована,малко
Флуорокарбон за повод,че там си
Нямат в планината,и нещо друго
За юбилея и новата година.
Може и винце от на Борката Алжирката,
Да го пробва.
Имам и гъби на буркани.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
ЧРД на бай Ангел 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
GODzillata написа:....... напраи и ти некоа рибена чурба с таа щука .....
Баш с тази, една бака чорба трудно ще направи,
Ама една супичка от две порции, може !

Мартине,
Пръжни си само филетата, не го слушай Кирето !

Къде ще се мориш чорби да готвиш.
Гледах един филм за риболов във Финландия,
Там щуката я филетират, одират кожата,
После с ножа свалят ребрата,
Накрая от 1.5 кг щука останаха две филета по 300 грама !

И тях ги опържиха в краве масло.
То и в филето на щуката има много кости, ама ................ чистиш, внимаваш !

А, че се сетих - накрая водещият пита:
- Какво правите с това, което остана след чистенето?
- Ами в кофата - беше отговора.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.G.Petkov написа: ..............
- Ами в кофата - беше отговора.
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Щуката много лесно се чисти
стига да и знаеш чальмо.Тегаво ми беше докато и свикнем ама сега само щуки ми даи




Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Подкрепям с 2 ръце и три кракаdantho.mihov написа:Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.


...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Щуката е една от най-вкусните пресноводни риби. Когато е от чист, незаблатен водоем, филето й надминава всичко друго познато по вкусови качества. То е сухо, плътно, с много приятен вид, дъх, вкус. В Северна Германия, в Скандинавието върхът на коледната трапеза е именно щуката, не че нямат прасета, пуйки, сьомги и т.н. Но, както за улова й, така и за сготвянето са необходими познания, които явно са дефицит в тази група
И не говоря изобщо за кулинарни върхове като желирана щука, обезкостена цяла на пара, и т.н. , каквото може да се хапне в някой скромен френски Мишлен-ресторант.
Верно е, че при правилното филетиране на щуката половината материал "остава", заради плаващите кости. Но това изобщо не означава да се изхвърля, както си мисли дедо Гошко например. От рагуто и главата на щуката се получава фантастичен бульон, основа на рибена чорба, а от главата по-специално може да се отдели толкова месо, че да се нахрани едно бедно мошинско семейство
Черният дроб и евентуално хайвера на щуката са супер деликатес, правилно приготвени. Единственото, което всъщност се изхвърля, е кожата. И, Мартинчо е съвършено прав, като пише, че който знае чалъма, чисти и филетира щуката за нула време, с пет движения на ръката (и ножа).
Аз лично не съм се родил научен как се чисти и приготвя щука, но се поинтересувах, попитах кадърни шеф-готвачи, погледах тематични клипове в ютюб, и тъй. Поинтересувайте се и вие, ако не искате да я карате на костеливи пържени шайби или щука-плакия, и да стоите в заблуда за кулинарните качества на щуката

Верно е, че при правилното филетиране на щуката половината материал "остава", заради плаващите кости. Но това изобщо не означава да се изхвърля, както си мисли дедо Гошко например. От рагуто и главата на щуката се получава фантастичен бульон, основа на рибена чорба, а от главата по-специално може да се отдели толкова месо, че да се нахрани едно бедно мошинско семейство

Аз лично не съм се родил научен как се чисти и приготвя щука, но се поинтересувах, попитах кадърни шеф-готвачи, погледах тематични клипове в ютюб, и тъй. Поинтересувайте се и вие, ако не искате да я карате на костеливи пържени шайби или щука-плакия, и да стоите в заблуда за кулинарните качества на щуката

-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Предпочитам рибицата на прасето пред превъзходните вкусови качества на Щука-та.
От сладководните хапвам единствено Балканска пастърва. Прясно уловена.
От години у дома е забранено да влизат Костур, Каракуда, Кефал, Бабушка и прочие костеливи рибоци.
Това далеч не означава, че трябва да следвате моя пример.
За мен риболова е единствено за кеф и никога срество за хранене.
Та за това иде реч, а не за кулинария.
От сладководните хапвам единствено Балканска пастърва. Прясно уловена.
От години у дома е забранено да влизат Костур, Каракуда, Кефал, Бабушка и прочие костеливи рибоци.
Това далеч не означава, че трябва да следвате моя пример.
За мен риболова е единствено за кеф и никога срество за хранене.
Та за това иде реч, а не за кулинария.
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Те от тоя гледахbobopeli написа:Подкрепям с 2 ръце и три кракаdantho.mihov написа:Аз затова като мазохистите - Щука никога не съм носел у дома.Въпреки че аз един път се пробвах


https://www.youtube.com/watch?v=d6iNJH9-N9Y
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Не знам какво ви блазнят тия щуки за ядене,според мен не са хубави но въпрос на вкус,преди много време от Марица,като хващах сме правили,не ми харесаха и това е,от тогава хвани,накефи се какви физзарядки прави преди да я извадиш
после един шут и обратно в гьола,Бялата риба е друга бира,там нямо лошо а само хубаво




Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
