Интересни "късмети"

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Интересни "късмети"

Мнение от maycal »

Чудих се известно време, в кой подфорум да напиша темата. Избрах този, защото става дума за случки при спинингов риболов днес на платения водоем в Панчарево. Хванах една 600 грамова щука, а една друга ми се откачи точно при брега,където скочи във въздуха.Интересното , обаче, беше следното: един начинаещ риболовец от група от 4-ма приятели , веднага след като почнал да обира влакното с въртящата се блесна, усетил нещо много тежко. Един по-опитен пое нещата в свои ръце, и се оказа, че блесната е закачила за опашката една голяма есетра! :o Изтеглиха я до брега, но понеже беше вероятно около 6 кила, поне, съответно много скъпа, я откачиха, и тя отплува.Същата група отиде на друго място да лови щука и скоро след това, може би и със същата блесна хванаха 5 килограмова (после я премериха) щука! Какъв късмет извадиха! :) Другата интересна случка беше, че друг един риболовец изтегли, след усилия, с блесна някакво голямо дървено колче, по което имаше закачени 6 въртящи се блесни :D Два часа по-късно друг един изтегли едно влакно, на което имаше една клатушка. За капак, и аз си намерих (на земята-на дъските, всъщност) един малък и здрав воблер, но без куки! :o :D
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Интересни "късмети"

Мнение от Coldeye^ »

Който си го може,си го може :)
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Във вески случай, току що завършилия мач Хетафе-Байерн, беше много по-интересен и драматичен от разказаните от мен случаи! :o :o :o
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Има всякакви случаи.На мн ми се е случвало да въртя някои от най-уловистите си блесни и воблери без успех.Обикалям по брега и търся рибата и гледам на земята,а!-две ръждясали въртящи блесни.Закачам да видим кво ще стане,щото бях вече отчаян-костур след костур и то големи,над 300грама.Направо паднах.

На един друг колега скоро му себеше случило да скъса чисто нов воблер и на следващото замятане с друг воблер,да закачи стария и да го извади. :lol: Късмет! :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”