Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Интересни "късмети"
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maycal
- ще става разбирач
Интересни "късмети"
Чудих се известно време, в кой подфорум да напиша темата. Избрах този, защото става дума за случки при спинингов риболов днес на платения водоем в Панчарево. Хванах една 600 грамова щука, а една друга ми се откачи точно при брега,където скочи във въздуха.Интересното , обаче, беше следното: един начинаещ риболовец от група от 4-ма приятели , веднага след като почнал да обира влакното с въртящата се блесна, усетил нещо много тежко. Един по-опитен пое нещата в свои ръце, и се оказа, че блесната е закачила за опашката една голяма есетра!
Изтеглиха я до брега, но понеже беше вероятно около 6 кила, поне, съответно много скъпа, я откачиха, и тя отплува.Същата група отиде на друго място да лови щука и скоро след това, може би и със същата блесна хванаха 5 килограмова (после я премериха) щука! Какъв късмет извадиха!
Другата интересна случка беше, че друг един риболовец изтегли, след усилия, с блесна някакво голямо дървено колче, по което имаше закачени 6 въртящи се блесни
Два часа по-късно друг един изтегли едно влакно, на което имаше една клатушка. За капак, и аз си намерих (на земята-на дъските, всъщност) един малък и здрав воблер, но без куки!

- maycal
- ще става разбирач
Re: Интересни "късмети"
Във вески случай, току що завършилия мач Хетафе-Байерн, беше много по-интересен и драматичен от разказаните от мен случаи!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Интересни "късмети"
Има всякакви случаи.На мн ми се е случвало да въртя някои от най-уловистите си блесни и воблери без успех.Обикалям по брега и търся рибата и гледам на земята,а!-две ръждясали въртящи блесни.Закачам да видим кво ще стане,щото бях вече отчаян-костур след костур и то големи,над 300грама.Направо паднах.
На един друг колега скоро му себеше случило да скъса чисто нов воблер и на следващото замятане с друг воблер,да закачи стария и да го извади.
Късмет! 
На един друг колега скоро му себеше случило да скъса чисто нов воблер и на следващото замятане с друг воблер,да закачи стария и да го извади.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.