Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от lusienn »

IMG_20210319_114404.jpg
Кире,още не му е узрял хайвера,
Но е към 35 см,рядко 40.

В София е скъпичък,няма такива цени
Къде ми казваш,но кеф цена няма.
Насолих 20 парчета за мариноване.
Май месец,мисля да дойда до Дунава
Да си наловя още.
Тоя е от морето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14982
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Павел Иванов »

Начи муцкОФФци да ви съ пофалим :D
Миналата година аку си спомняте Люсе ми беше донесъл сумати левурда с коренчета която аз набоцках връз дренажо зад къщата .
Е неска погледнах , фанала се е и расте ЯКО :D
Ще се бере и пресна левурда от дворо а не сал печурки , кладница и челадинки га им доде времето :drinkers:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:В София е скъпичък,няма такива цени
Къде ми казваш,
Има бре, 3 лв. килото, даже чистена, нема се мОриш да лОвиш, еле па да чистиш.

***

ПаФ, те тва не тряаше го пишеш:
Павел Иванов написа:...левурда... зад къщата фанала се е и расте ЯКО :D
Щото ся по късна доба Луско ще намине и ще обере целата левурда, то му е в крвта, както сиганин не мое да трае при вида на джелезо, така и он - чуе ли нейде, че има левурда, прво е там, а после е на Женския пазар. :mrgreen: :wink: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от lusienn »

Днес си купих пресен от Мазния,
Няма кой да ми го даде точно сега
По 3 лв чистен.
Определено сега е баш качество,за
Мариноване утре ще ти го покажа,
На Буркани.
Киснах го 7 часа в морска сол,
Премих го и е нарязан на 2 филета
В оцет ябълков до утре следобяд.
Май месец средата ще го пробвам
По Дунав,поканиха ме около Лом и Оряхово за сега.
Почвам и чепарета за него леко по-леко
Да правя.
Искат с по малко куки за от брега.
Номер 5 отдолу катарама,за блесна 28 грамов кастмастер,и хвърлят с блеснарки с
Тънък конец доста навътре.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Само тека щом Киро к@ро ти не плаща си купи мазен чистен за три лева :lol: :lol: :mrgreen:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15113
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от G.Petkov »

Ибаси, :shock:
Как ги ядете тия кости, бре ?

Да няма някоя тънкост - мариноване, варене, изкисване в солна киселина ? :D

Само веднъж ми донесоха такава риба от Силистра,
И всичко отиде в кофата, дейба !
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15113
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от G.Petkov »

Мартине,

Какво има на снимката на предната страница, че нищо не виждам, бре ?
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5047
Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Ценоразпис на ресторант от 1974 година :shock:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15113
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от G.Petkov »

През тази година бях все още срочнослужещ,
Ама от следващата 1975 и аз тръгнах по ресторанти.

Но ценоразписи - нямам.

Само спомен, че бирата бе 20 ст,
И като играехме футбол "на вързано", залагахме каса бира. :D
4-ри кинта !

Пък аз ходех по каналите на Дунав около Свищов и ловях риба на глист,
Която после пържехме на котлон.
Бирата изстудявахме в казанчето на клозета,
Щото в онзи лукс нямаше и хладилници, дейба !
Младежка романтика ! :wink:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от lusienn »

G.Petkov написа:Ибаси, :shock:
Как ги ядете тия кости, бре ?

Да няма някоя тънкост - мариноване, варене, изкисване в солна киселина ? :D

Само веднъж ми донесоха такава риба от Силистра,
И всичко отиде в кофата, дейба !
Еми от Силистра не от мен :drinkers:
Загубил си много :lol:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор
Мнения: 479
Регистриран на: Вто Май 21, 2019 6:25 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Димо Михалев »

G.Petkov написа:Ибаси, :shock:


Да няма някоя тънкост ...
Има,изпича се много добре,леко да прегори и тогава месото се отделя от костите.За мариноваме не е най-добрата риба.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3728
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от dantho.mihov »

Димо Михалев написа: Има,изпича се много добре,леко да прегори .........
Бе ти показвай. Само да отмине пика на пандемията и си заплюваме дата на срещата при теб. Хихихи
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от lusienn »

За Мариноване е най-добрата риба.
Най бързо става,не случайно я мариноват
В навсякъде,и у нас и по света.
Тая риба къде и викат сельодка,херинга
И т.н си е същата за мезе,от семейство са.
Вчера в магазина продавача,който ми е
Приятел също си беше натиснал от него,
И той сподели че му е любима за мариноване.
Прави саламура,и оцетна киселина
Което е същото.
Нарежда я в една кофа,отгоре слага парчета стиропор да натисне рибата,
И в хладилника да постои.
Казва как я сложа на щанда,и я изкупуват
Веднага същия ден.
IMG_20210319_212635.jpg
Те мойта как седи в оцет в хладилника.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор
Мнения: 479
Регистриран на: Вто Май 21, 2019 6:25 pm

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Димо Михалев »

lusienn написа: Тая риба къде и викат сельодка,херинга
Не бъркай сельодката с карагьоза,от един и същи раздел риби са,но не съвсем.Има разлика и рибата за мариноваме стои
най-малко 24ч в саламура,а при паламуд лекарда поне 72ч,за да се убият всички бактерии.
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3728
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от dantho.mihov »

Даа, де да беше нещо общо със сельодката. Но не е.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”