Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Но е към 35 см,рядко 40.
В София е скъпичък,няма такива цени
Къде ми казваш,но кеф цена няма.
Насолих 20 парчета за мариноване.
Май месец,мисля да дойда до Дунава
Да си наловя още.
Тоя е от морето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14982
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Начи муцкОФФци да ви съ пофалим
Миналата година аку си спомняте Люсе ми беше донесъл сумати левурда с коренчета която аз набоцках връз дренажо зад къщата .
Е неска погледнах , фанала се е и расте ЯКО
Ще се бере и пресна левурда от дворо а не сал печурки , кладница и челадинки га им доде времето

Миналата година аку си спомняте Люсе ми беше донесъл сумати левурда с коренчета която аз набоцках връз дренажо зад къщата .
Е неска погледнах , фанала се е и расте ЯКО

Ще се бере и пресна левурда от дворо а не сал печурки , кладница и челадинки га им доде времето

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Има бре, 3 лв. килото, даже чистена, нема се мОриш да лОвиш, еле па да чистиш.lusienn написа:В София е скъпичък,няма такива цени
Къде ми казваш,
***
ПаФ, те тва не тряаше го пишеш:
Щото ся по късна доба Луско ще намине и ще обере целата левурда, то му е в крвта, както сиганин не мое да трае при вида на джелезо, така и он - чуе ли нейде, че има левурда, прво е там, а после е на Женския пазар.Павел Иванов написа:...левурда... зад къщата фанала се е и расте ЯКО![]()



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Днес си купих пресен от Мазния,
Няма кой да ми го даде точно сега
По 3 лв чистен.
Определено сега е баш качество,за
Мариноване утре ще ти го покажа,
На Буркани.
Киснах го 7 часа в морска сол,
Премих го и е нарязан на 2 филета
В оцет ябълков до утре следобяд.
Май месец средата ще го пробвам
По Дунав,поканиха ме около Лом и Оряхово за сега.
Почвам и чепарета за него леко по-леко
Да правя.
Искат с по малко куки за от брега.
Номер 5 отдолу катарама,за блесна 28 грамов кастмастер,и хвърлят с блеснарки с
Тънък конец доста навътре.
Няма кой да ми го даде точно сега
По 3 лв чистен.
Определено сега е баш качество,за
Мариноване утре ще ти го покажа,
На Буркани.
Киснах го 7 часа в морска сол,
Премих го и е нарязан на 2 филета
В оцет ябълков до утре следобяд.
Май месец средата ще го пробвам
По Дунав,поканиха ме около Лом и Оряхово за сега.
Почвам и чепарета за него леко по-леко
Да правя.
Искат с по малко куки за от брега.
Номер 5 отдолу катарама,за блесна 28 грамов кастмастер,и хвърлят с блеснарки с
Тънък конец доста навътре.

Риболовци.
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Само тека щом Киро к@ро ти не плаща си купи мазен чистен за три лева




- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15113
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Ибаси,
Как ги ядете тия кости, бре ?
Да няма някоя тънкост - мариноване, варене, изкисване в солна киселина ?
Само веднъж ми донесоха такава риба от Силистра,
И всичко отиде в кофата, дейба !

Как ги ядете тия кости, бре ?
Да няма някоя тънкост - мариноване, варене, изкисване в солна киселина ?

Само веднъж ми донесоха такава риба от Силистра,
И всичко отиде в кофата, дейба !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15113
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Мартине,
Какво има на снимката на предната страница, че нищо не виждам, бре ?
Какво има на снимката на предната страница, че нищо не виждам, бре ?
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Ценоразпис на ресторант от 1974 година 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15113
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
През тази година бях все още срочнослужещ,
Ама от следващата 1975 и аз тръгнах по ресторанти.
Но ценоразписи - нямам.
Само спомен, че бирата бе 20 ст,
И като играехме футбол "на вързано", залагахме каса бира.
4-ри кинта !
Пък аз ходех по каналите на Дунав около Свищов и ловях риба на глист,
Която после пържехме на котлон.
Бирата изстудявахме в казанчето на клозета,
Щото в онзи лукс нямаше и хладилници, дейба !
Младежка романтика !
Ама от следващата 1975 и аз тръгнах по ресторанти.
Но ценоразписи - нямам.
Само спомен, че бирата бе 20 ст,
И като играехме футбол "на вързано", залагахме каса бира.

4-ри кинта !
Пък аз ходех по каналите на Дунав около Свищов и ловях риба на глист,
Която после пържехме на котлон.
Бирата изстудявахме в казанчето на клозета,
Щото в онзи лукс нямаше и хладилници, дейба !
Младежка романтика !

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Еми от Силистра не от менG.Petkov написа:Ибаси,![]()
Как ги ядете тия кости, бре ?
Да няма някоя тънкост - мариноване, варене, изкисване в солна киселина ?![]()
Само веднъж ми донесоха такава риба от Силистра,
И всичко отиде в кофата, дейба !

Загубил си много


Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
- Мнения: 479
- Регистриран на: Вто Май 21, 2019 6:25 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Има,изпича се много добре,леко да прегори и тогава месото се отделя от костите.За мариноваме не е най-добрата риба.G.Petkov написа:Ибаси,![]()
Да няма някоя тънкост ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- Модератор
- Мнения: 3728
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Бе ти показвай. Само да отмине пика на пандемията и си заплюваме дата на срещата при теб. ХихихиДимо Михалев написа: Има,изпича се много добре,леко да прегори .........
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
За Мариноване е най-добрата риба.
Най бързо става,не случайно я мариноват
В навсякъде,и у нас и по света.
Тая риба къде и викат сельодка,херинга
И т.н си е същата за мезе,от семейство са.
Вчера в магазина продавача,който ми е
Приятел също си беше натиснал от него,
И той сподели че му е любима за мариноване.
Прави саламура,и оцетна киселина
Което е същото.
Нарежда я в една кофа,отгоре слага парчета стиропор да натисне рибата,
И в хладилника да постои.
Казва как я сложа на щанда,и я изкупуват
Веднага същия ден. Те мойта как седи в оцет в хладилника.
Най бързо става,не случайно я мариноват
В навсякъде,и у нас и по света.
Тая риба къде и викат сельодка,херинга
И т.н си е същата за мезе,от семейство са.
Вчера в магазина продавача,който ми е
Приятел също си беше натиснал от него,
И той сподели че му е любима за мариноване.
Прави саламура,и оцетна киселина
Което е същото.
Нарежда я в една кофа,отгоре слага парчета стиропор да натисне рибата,
И в хладилника да постои.
Казва как я сложа на щанда,и я изкупуват
Веднага същия ден. Те мойта как седи в оцет в хладилника.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
- Мнения: 479
- Регистриран на: Вто Май 21, 2019 6:25 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Не бъркай сельодката с карагьоза,от един и същи раздел риби са,но не съвсем.Има разлика и рибата за мариноваме стоиlusienn написа: Тая риба къде и викат сельодка,херинга
най-малко 24ч в саламура,а при паламуд лекарда поне 72ч,за да се убият всички бактерии.
-
- Модератор
- Мнения: 3728
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Даа, де да беше нещо общо със сельодката. Но не е.