Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успешен , но ... малко особен излет !
- dimitar_
- сериозен играч
Успешен , но ... малко особен излет !
Много се чудих къде да пусна тази тема , ако решите може да я преместите където прецените , защото в нея има много неща които стават и за "Риболовна кухня" ( макар че тук не става въпрос за риба ), стават и за "Разни" , но понеже първоначално си тръгнах на излет да закривам пролетният риболов , а се оказа и успешен , е , не край водата , но ... .
Та станах си сутринта както подобава рано , без часовник , то "крастата" сърби , може ли да спи човек , гледам времето мрачно , ръми дъжд , но това са неща които все още не са върнали който и да е от нас , като тръгнем към язовирите , пък и има ли смисъл да изненадвам Кака !
Тръгнах все пак , но нещо ми щукна и реших първо да видя дали няма някой охлюв да "хвана" , че поне да не съм истинско "капо" , днес на закриването на пролетния риболов , и стана тя !
Охлювите плъзнали , по трева , дървета , бягат , крият се , и докато се "надхитрям" с тях , часът стана десет , риболова така или иначе ми убягна , и за да е пълна програмата , хукнах към гората , където за ужас на жените в къщи , има цели поляни с леорда , или див чесън , та и от там си набрах една чантичка и росен пресен се прибрах в 12 часа в къщи . За охлювите , даже имам похвала , но за леордата ... , добре че Кака е на работа , за да си хапна от нея , тя после не смее да ме наближи , та и да вика , файда няма !
Разбира се понеже бях тръгнал на закриване , "фотото" си беше с мен , и каквото ми се стори интересно , сега ще ви го покажа ...

Още не бях спрял и този хукна да се качва на колата ...

А тук са като "плодчета" на храста ...

Само не разбрах за какво толкова "тичаха" нагоре , ще кажеш че има каса "Загорка" ...

Скромният "улов" ...

Гората вече си беше "жива" и цветна ...

Ето я полянката на "ужаса" за не само моите жени в къщи - леордата ...

Ето я и от близо , ако някой реши да бере ...

Ей за това беше цялата "кушия" днес ...
Тук понеже може някой да попита какво точно вижда , ще кажа .
Това е салата от охлюви , в нея освен тях има ситно нарязан пресен лук , малко олио , малко оцет , сол , майонеза , който обича и ... чаша с ракия , разбира се !
А в тавичката са охлюви , които "пият" биричка или винце , тях си ги запичам , като освен малко олио , слагам и маргарин , лук , може и с пресен , поръсвам с чер пипер и понеже си имам малко сланинка , нарязвам я на тънко отгоре и запичам докато сланината стане леко златиста ...
А сега вече съм седнал да отбележа успешното закриване на пролетният риболов с ... охлюви !!!
Айде , НАЗДРАВЕ и на вас , които наистина сте били където трябва , по язовирите и реките , и по морето , разбира се ... !!!
Та станах си сутринта както подобава рано , без часовник , то "крастата" сърби , може ли да спи човек , гледам времето мрачно , ръми дъжд , но това са неща които все още не са върнали който и да е от нас , като тръгнем към язовирите , пък и има ли смисъл да изненадвам Кака !
Тръгнах все пак , но нещо ми щукна и реших първо да видя дали няма някой охлюв да "хвана" , че поне да не съм истинско "капо" , днес на закриването на пролетния риболов , и стана тя !
Охлювите плъзнали , по трева , дървета , бягат , крият се , и докато се "надхитрям" с тях , часът стана десет , риболова така или иначе ми убягна , и за да е пълна програмата , хукнах към гората , където за ужас на жените в къщи , има цели поляни с леорда , или див чесън , та и от там си набрах една чантичка и росен пресен се прибрах в 12 часа в къщи . За охлювите , даже имам похвала , но за леордата ... , добре че Кака е на работа , за да си хапна от нея , тя после не смее да ме наближи , та и да вика , файда няма !
Разбира се понеже бях тръгнал на закриване , "фотото" си беше с мен , и каквото ми се стори интересно , сега ще ви го покажа ...
Още не бях спрял и този хукна да се качва на колата ...
А тук са като "плодчета" на храста ...
Само не разбрах за какво толкова "тичаха" нагоре , ще кажеш че има каса "Загорка" ...
Скромният "улов" ...
Гората вече си беше "жива" и цветна ...
Ето я полянката на "ужаса" за не само моите жени в къщи - леордата ...
Ето я и от близо , ако някой реши да бере ...
Ей за това беше цялата "кушия" днес ...
Тук понеже може някой да попита какво точно вижда , ще кажа .
Това е салата от охлюви , в нея освен тях има ситно нарязан пресен лук , малко олио , малко оцет , сол , майонеза , който обича и ... чаша с ракия , разбира се !
А в тавичката са охлюви , които "пият" биричка или винце , тях си ги запичам , като освен малко олио , слагам и маргарин , лук , може и с пресен , поръсвам с чер пипер и понеже си имам малко сланинка , нарязвам я на тънко отгоре и запичам докато сланината стане леко златиста ...
А сега вече съм седнал да отбележа успешното закриване на пролетният риболов с ... охлюви !!!
Айде , НАЗДРАВЕ и на вас , които наистина сте били където трябва , по язовирите и реките , и по морето , разбира се ... !!!
Re: Успешен , но ... малко особен излет !

за рибата не съжелявай скоро иде срещата

-
- кандидат преподавател
Ами,кат няма риба и охлюва е риба-браво за закриването,пък даже и по такъв начин.Улов и половина-пък какво мезе си сторил,не е за приказване.Наздраве и много атрактивни риби след забраната!
Немам думи................
Обаче разбрах,че Папаза е разрешен през забраната,ако е така и има добри риби за оплющяване да споделиш както пожелаеш!!!!!
Аз днес не успях да закрия ,щото си валеше перфектно,но поне отхвърлих малко работа.Като се видим ще споделя!
Поздрави на най добрата кака !
Обаче разбрах,че Папаза е разрешен през забраната,ако е така и има добри риби за оплющяване да споделиш както пожелаеш!!!!!
Аз днес не успях да закрия ,щото си валеше перфектно,но поне отхвърлих малко работа.Като се видим ще споделя!
Поздрави на най добрата кака !
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- nikaro
- ще става разбирач
Ха наздраве

За закриването

За закриването

-
- и господ не е толокова добър
Охлюловец,добри снимки и хубава маса.Да те питам как ги ядеш тези лигавите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ха така Адаш.Добре го даваш

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Охаааааааааа,дай ги ми само!snegk написа:Да те питам как ги ядеш тези лигавите![]()
Митаче,вземи малко от тази билка и за срещата бе!

-
Месари,рибата изядохте,раците изядохте,жабите изядохте и сега и на охлювченцата налитнах те,не ва исрамsapuna написа:Охаааааааааа,дай ги ми само!snegk написа:Да те питам как ги ядеш тези лигавите![]()
Митаче,вземи малко от тази билка и за срещата бе!Лично ще ти правя компания на салатката!

- dimitar_
- сериозен играч
Те лесно се гълтат бе , Илийка , хлъзгат се , досега няма човек да се е задавил с охлюв , а с кост от риба ... ?
Да ти кажа , докато дойде време да седна на масата , четири часа съм ги мил , варил , сол , оцет и т . н . , хората за това време прасе оправят , а аз с едни охлюви се туткам ... , да ти кажа след като си ги направя по моя начин , от лигата не остава и помен , стават сухи като ... пастърма , е , но си е охлюв !!!
А за "Папаза" , Венци , ще ти кажа , като го пробвам , гадове му смъкнаха нивото с около метър и половина , и сега едва ли има толкова !
И на мен това ми през ума , адашче , ще загъна на Илийката малко от "рогатите" , а колкото до "билката " , там и да ни натирят булките , едва ли ще ни накривят на "капите". Иначе с нея става и чудна салата като свариш няколко яйца , натрошиш ги , омесваш ги със сол , олио и малко оцет и ... стой та гледай !!!
Да ти кажа , докато дойде време да седна на масата , четири часа съм ги мил , варил , сол , оцет и т . н . , хората за това време прасе оправят , а аз с едни охлюви се туткам ... , да ти кажа след като си ги направя по моя начин , от лигата не остава и помен , стават сухи като ... пастърма , е , но си е охлюв !!!
А за "Папаза" , Венци , ще ти кажа , като го пробвам , гадове му смъкнаха нивото с около метър и половина , и сега едва ли има толкова !
И на мен това ми през ума , адашче , ще загъна на Илийката малко от "рогатите" , а колкото до "билката " , там и да ни натирят булките , едва ли ще ни накривят на "капите". Иначе с нея става и чудна салата като свариш няколко яйца , натрошиш ги , омесваш ги със сол , олио и малко оцет и ... стой та гледай !!!
-

snegk написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А за ей това говоря и аз

- Виктор71
- ще става разбирач
,еи мискини като свършат охлъовите кво ще ядеде тогава а маи ще минете само на грозданка
Бъдете здрави за риболов
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ужас
))
като се замисля колко хора дадоха ,,заявака ,, от 1 до 5 май !
Купона ще си е направо върха ами дано да превали малко, колкото и да не го искаме
) разправят че и рибата давала след дъжд
) а за рогатите работата е савсем сигурна така че от глад няма да се мре ...........,
като се прибави малко коприва и един господ знае колко агнета чак се замислям дали да не си намеря някой който да ми храни декоративните риби 5 дена
)))

като се замисля колко хора дадоха ,,заявака ,, от 1 до 5 май !
Купона ще си е направо върха ами дано да превали малко, колкото и да не го искаме

като се прибави малко коприва и един господ знае колко агнета чак се замислям дали да не си намеря някой който да ми храни декоративните риби 5 дена

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако имаше и малко гьбки
То като гледам маи все по често ще трябва да се врьщаме от риба с охлюви.Докато не измислят и за тях парашути

То като гледам маи все по често ще трябва да се врьщаме от риба с охлюви.Докато не измислят и за тях парашути

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!