Успешен , но ... малко особен излет !

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Успешен , но ... малко особен излет !

Мнение от dimitar_ »

Много се чудих къде да пусна тази тема , ако решите може да я преместите където прецените , защото в нея има много неща които стават и за "Риболовна кухня" ( макар че тук не става въпрос за риба ), стават и за "Разни" , но понеже първоначално си тръгнах на излет да закривам пролетният риболов , а се оказа и успешен , е , не край водата , но ... .
Та станах си сутринта както подобава рано , без часовник , то "крастата" сърби , може ли да спи човек , гледам времето мрачно , ръми дъжд , но това са неща които все още не са върнали който и да е от нас , като тръгнем към язовирите , пък и има ли смисъл да изненадвам Кака !
Тръгнах все пак , но нещо ми щукна и реших първо да видя дали няма някой охлюв да "хвана" , че поне да не съм истинско "капо" , днес на закриването на пролетния риболов , и стана тя !
Охлювите плъзнали , по трева , дървета , бягат , крият се , и докато се "надхитрям" с тях , часът стана десет , риболова така или иначе ми убягна , и за да е пълна програмата , хукнах към гората , където за ужас на жените в къщи , има цели поляни с леорда , или див чесън , та и от там си набрах една чантичка и росен пресен се прибрах в 12 часа в къщи . За охлювите , даже имам похвала , но за леордата ... , добре че Кака е на работа , за да си хапна от нея , тя после не смее да ме наближи , та и да вика , файда няма !
Разбира се понеже бях тръгнал на закриване , "фотото" си беше с мен , и каквото ми се стори интересно , сега ще ви го покажа ...
Изображение
Още не бях спрял и този хукна да се качва на колата ...
Изображение
А тук са като "плодчета" на храста ...
Изображение
Само не разбрах за какво толкова "тичаха" нагоре , ще кажеш че има каса "Загорка" ...
Изображение
Скромният "улов" ...
Изображение
Гората вече си беше "жива" и цветна ...
Изображение
Ето я полянката на "ужаса" за не само моите жени в къщи - леордата ...
Изображение
Ето я и от близо , ако някой реши да бере ...
Изображение
Ей за това беше цялата "кушия" днес ...
Тук понеже може някой да попита какво точно вижда , ще кажа .
Това е салата от охлюви , в нея освен тях има ситно нарязан пресен лук , малко олио , малко оцет , сол , майонеза , който обича и ... чаша с ракия , разбира се !
А в тавичката са охлюви , които "пият" биричка или винце , тях си ги запичам , като освен малко олио , слагам и маргарин , лук , може и с пресен , поръсвам с чер пипер и понеже си имам малко сланинка , нарязвам я на тънко отгоре и запичам докато сланината стане леко златиста ...
А сега вече съм седнал да отбележа успешното закриване на пролетният риболов с ... охлюви !!!
Айде , НАЗДРАВЕ и на вас , които наистина сте били където трябва , по язовирите и реките , и по морето , разбира се ... !!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Успешен , но ... малко особен излет !

Мнение от Митев »

:smt023 :drinkers: :drinkers: Браво,колега ще се научиш какви снимки да пускаш :lol: :lol:
за рибата не съжелявай скоро иде срещата :drinkers: :drinkers: :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ами,кат няма риба и охлюва е риба-браво за закриването,пък даже и по такъв начин.Улов и половина-пък какво мезе си сторил,не е за приказване.Наздраве и много атрактивни риби след забраната!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Немам думи................
Обаче разбрах,че Папаза е разрешен през забраната,ако е така и има добри риби за оплющяване да споделиш както пожелаеш!!!!!
Аз днес не успях да закрия ,щото си валеше перфектно,но поне отхвърлих малко работа.Като се видим ще споделя!
Поздрави на най добрата кака !
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

Ха наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
За закриването :D :D :D
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Охлюловец,добри снимки и хубава маса.Да те питам как ги ядеш тези лигавите :lol: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Ха така Адаш.Добре го даваш :P :smt023
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

snegk написа:Да те питам как ги ядеш тези лигавите :lol: :drinkers:
Охаааааааааа,дай ги ми само!
Митаче,вземи малко от тази билка и за срещата бе! :wink: Лично ще ти правя компания на салатката!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

sapuna написа:
snegk написа:Да те питам как ги ядеш тези лигавите :lol: :drinkers:
Охаааааааааа,дай ги ми само!
Митаче,вземи малко от тази билка и за срещата бе! :wink: Лично ще ти правя компания на салатката!
Месари,рибата изядохте,раците изядохте,жабите изядохте и сега и на охлювченцата налитнах те,не ва исрам :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :drinkers:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Те лесно се гълтат бе , Илийка , хлъзгат се , досега няма човек да се е задавил с охлюв , а с кост от риба ... ?
Да ти кажа , докато дойде време да седна на масата , четири часа съм ги мил , варил , сол , оцет и т . н . , хората за това време прасе оправят , а аз с едни охлюви се туткам ... , да ти кажа след като си ги направя по моя начин , от лигата не остава и помен , стават сухи като ... пастърма , е , но си е охлюв !!!
А за "Папаза" , Венци , ще ти кажа , като го пробвам , гадове му смъкнаха нивото с около метър и половина , и сега едва ли има толкова !
И на мен това ми през ума , адашче , ще загъна на Илийката малко от "рогатите" , а колкото до "билката " , там и да ни натирят булките , едва ли ще ни накривят на "капите". Иначе с нея става и чудна салата като свариш няколко яйца , натрошиш ги , омесваш ги със сол , олио и малко оцет и ... стой та гледай !!!
snegk

Мнение от snegk »

:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

snegk написа::drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

А за ей това говоря и аз :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

,еи мискини като свършат охлъовите кво ще ядеде тогава а маи ще минете само на грозданка
Бъдете здрави за риболов
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Ужас :)))
като се замисля колко хора дадоха ,,заявака ,, от 1 до 5 май !
Купона ще си е направо върха ами дано да превали малко, колкото и да не го искаме :)) разправят че и рибата давала след дъжд :)) а за рогатите работата е савсем сигурна така че от глад няма да се мре ...........,
като се прибави малко коприва и един господ знае колко агнета чак се замислям дали да не си намеря някой който да ми храни декоративните риби 5 дена :))))
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Ако имаше и малко гьбки :D :D
То като гледам маи все по често ще трябва да се врьщаме от риба с охлюви.Докато не измислят и за тях парашути :mrgreen:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”