Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успешен , но ... малко особен излет !
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Успешен , но ... малко особен излет !
Браво за оилювите
Колега Димитар ако искаш след 2 седмици можем да направим 1 излет на някой частник ако си съгласен естествено , ние с Гогата сме готови
Но да донесеш и на нас малко от тези охлюви да ги кусаме. 

Искам Ланец Вместо ВРАТ ! ! !
Левурдата(мечият лук),е любимото ми мезе за ракия
.Край София може да си наберете на Черният кос 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Невероятен репортаж, който освен че погъделичка лудия ми ищах за повече контакти с природата, определено мина през село "Шкембе" и разла кучетата гладни
Евала, колега!

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- dimitar_
- сериозен играч
Абе то думата , дума отваря , та край София , ако някой му се разхожда , охлюви има около Долни Богров , по - точно
покрай пътя за полицейската школа , "гадинките" там буквално след дъжд си лазят по асфалта ... .
Сещам се , като стана въпрос за парашутите , как преди време изкупуваха охлюви за Италия , тогава така наречените роми събираха с чувалите , и въпреки че имаше определен стандарт за големина , те събираха наред ! Добре че това не продължи , защото след тази година , имаше само дребосъчета ... , не знам дали друго живо същество нанася толкова щети на природата , колкото човека !!! Ако сами не си слагаме "черта" , която не трябва да прекрачваме , нищо не може да спаси природата и всичките живинки , които са част от нея , от ЧОВЕКА !!!
Така че , една чантичка е достатъчна за мезенце на ракийцата и биричката , за да може на следващият дъжд пак да има ... .
Просто това са дарове от природата , които освен за "мезе" , са си чисти , истински , без торове , дори и лековити , малко екзотични и всичко ... каквото няма да го намерите в истинският му вид в супермаркетите , аптеките и , където и да е !!!
покрай пътя за полицейската школа , "гадинките" там буквално след дъжд си лазят по асфалта ... .
Сещам се , като стана въпрос за парашутите , как преди време изкупуваха охлюви за Италия , тогава така наречените роми събираха с чувалите , и въпреки че имаше определен стандарт за големина , те събираха наред ! Добре че това не продължи , защото след тази година , имаше само дребосъчета ... , не знам дали друго живо същество нанася толкова щети на природата , колкото човека !!! Ако сами не си слагаме "черта" , която не трябва да прекрачваме , нищо не може да спаси природата и всичките живинки , които са част от нея , от ЧОВЕКА !!!
Така че , една чантичка е достатъчна за мезенце на ракийцата и биричката , за да може на следващият дъжд пак да има ... .
Просто това са дарове от природата , които освен за "мезе" , са си чисти , истински , без торове , дори и лековити , малко екзотични и всичко ... каквото няма да го намерите в истинският му вид в супермаркетите , аптеките и , където и да е !!!
-
- научил се да хвърля
Мите,не се умори до като преследваше мезето бе

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
-
- разбира нещата
Браво страхотно мезе! Много ги обичам препържени само че в последна време тотално изчезнаха в нашия район! 

Много ги накъсвам... кордите!
-
- вече хвърля и на тежко
Хее поздравления и от мен колега!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мите, що не свирна ве
и аз щях да прескоча особено за левордата
Много малко хора знаят каква цена билка е този "ДАР БОЖИ" и ще помогна с удоволствие на този, който има проблеми със стомаха и ми пише на ЛС.
Иначе поздравления за хубавото мезе, което си приготвил и малко ти завиждам

Иначе поздравления за хубавото мезе, което си приготвил и малко ти завиждам

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Леорда не съм виждал от малък.Къде се намират тези поляни с това чудо,ако не е тайна?А и охлюви няма да откажа ако е валяло.Благодаря предварително.
- dimitar_
- сериозен играч
Няма тайна , това е на около 6 км. от Разград , по пътя за гр . Търговище . Има едно заведение , без да правя реклама , казва се "Габъра" и непосредствено след него има разклон . Около него в гората расте този "елексир" , пък и има още един признак , там просто въздуха си мирише на чесън , особено сега , след като съвсем скоро "билката" почва да цъфти ... .
Бат Ицо , реших всичко на момента , просто изненадах и себе си , защото деня бях го определил за друго , но ... нашето не се губи !
Бат Ицо , реших всичко на момента , просто изненадах и себе си , защото деня бях го определил за друго , но ... нашето не се губи !
-
- и господ не е толокова добър
Мите а какво е самардала

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- dimitar_
- сериозен играч
А сега , де ... ?!?!?!
Давай "жокер" Илийка , че да не изръся някоя глупост , пък ако някой знае да помага !
Давай "жокер" Илийка , че да не изръся някоя глупост , пък ако някой знае да помага !
А бе вий няма ли кво да ядете та с охлюви са захванахте,няма ли за вас сирене хапки,кашкавал хапки,пилешки хапки,изобщо някви нормални хапки,аз мразя охлюви ям само шомбали
да се знае де не че се заяждам
Миткооо да не ти е това само свинското на срещата ша избягам през язовира да знаеш

dimitar_ написа:А сега , де ... ?!?!?!
Жокер "сол"

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В България самардалата, като подправка е най - разпространена в Сливенска и Старозагорска област. Най-популярен е следният метод на приготвянето ѝ като подправка: Берат се младите листа, преди да започне зреенето на семената. Набрани, листата се смилат с машинка за кайма, като може 2-3 пъти да се прекарат през нея. Резултатът е силно ароматна зелена пихтия. Същата тази пихтия се смесва със ситна йодирана сол. Пропорцията е различна, в зависимост колко солена искате да бъде самардалата. След като се смеси е необходимо добре да се разбърка. Сместа се разстила в плосък съд, например тава и се поставя на сенчесто и добре проветриво място, където да съхне. Периодично се разбърква всеки ден по 2-3 пъти и така до пълното изсъхване, след което по желание може да се пресее през сито. Съхранява се в добре затворени буркани, а най-добре непрозрачни съдове. С времето леко загубва първоначално ярко зеления си цвят и съхранението на тъмно забавя този процес. Въпреки избледняването, вкусът си остава абсолютно същият, специфичен и чудесен. Прекрасна подправка за варени меса, печени гъби, пиле, картофи, пресни краставици и домати.