Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2021
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2021
И за тези 3 минути един пилкерист е хвърлил поне 3 пъти !!! За какво повече да говорим ,,,luky78 написа:Ако приемем, че на всяко хвърляне има риба трудно е да се направят и 20 риби на час, защото слагане на червей, замятане, закачане на рибата, изкарването и откачането и отнема поне 3 минути. Така, че максимума е 20 риби и то при положение, че има закачена риба на всяко хвърляне.

Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
- stareca
- ще става разбирач
Най редно е подобен род доказване на умения е да се направят в неутрални води по точно на място което се знае че е зарганско но никой от участниците не е ловил там .Че така със сладкия НОЙ няма да е реално и коректно всеизвестно е че електората там е твърд денонощно състоящ се от една дузина колеги простосмъртен колега там трудно може да се вреди освен с груба сила .НАЛИ ТАКА КОЛЕГИ .Междудругото не бях чувал определението пилкерист никога явно това нов вид дисциплина в морския риболов .
Много добре и вярно смятате .Ако е кал от риба с пилкер се взема повече обаче ако рибата е наплашена вяло кълве едвам едвам пипа и я няма много много съм виждал как на бомбарда със сто зора 10-20 се правят за няколко часа ,а на пилкер 5-6 риби . Според мен си има дни когато харесва бомбарда ,а в други предпочита пилкера и такива в които няма значение на какво ловиш. Това вашо състезание не се знае в какъв ден ще е .vanko4at написа:И за тези 3 минути един пилкерист е хвърлил поне 3 пъти !!! За какво повече да говорим ,,,luky78 написа:Ако приемем, че на всяко хвърляне има риба трудно е да се направят и 20 риби на час, защото слагане на червей, замятане, закачане на рибата, изкарването и откачането и отнема поне 3 минути. Така, че максимума е 20 риби и то при положение, че има закачена риба на всяко хвърляне.
-
- научил се да хвърля
Ако ви харесва може да кажем " джигит " ...stareca написа:Най редно е подобен род доказване на умения е да се направят в неутрални води по точно на място което се знае че е зарганско но никой от участниците не е ловил там .Че така със сладкия НОЙ няма да е реално и коректно всеизвестно е че електората там е твърд денонощно състоящ се от една дузина колеги простосмъртен колега там трудно може да се вреди освен с груба сила .НАЛИ ТАКА КОЛЕГИ .Междудругото не бях чувал определението пилкерист никога явно това нов вид дисциплина в морския риболов .

И така се разбира за какво иде реч, а и защо да не се раждат нови думи.
И съвсем сериозно очаквам някоя " електорална единица " да ми покаже нотариален акт , докато е яхнал личния си тетрапод...

Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
-
- новобранец
На джиг се правят по принцип повече бройки за по-кратко време, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. Но както гласи една сентенция, "Рано или късно всеки рибар стига до спининга"! Важното е екшън да има. 

правилно на джиг се вади по бързо от бомбарда
- radoadvokat
- ще става разбирач
Тук не мога да се съглася колега. На джиг се хващат от писалки до каиши. Последния ми риболов беше на предимно средни риби, а приятел извади една над 50 санта.hristov666 написа:, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. .
Да не я пускам пак снимката на 460 гр. баба. Беше закачена за основата на перката, иначе няма шанс да се извади. Лефер не ми е дърпал така. Някога когато ловях на бомбарда, само предполагах какви са тия риби, които дърпат аванса 10-на секунди и заминават.
А за момента когато се назландисва и пощипва червейчето, руснаците са измислили мухата. Но тая година 1-2 пъти съм прибягвал до ползването и.
А за момента когато се назландисва и пощипва червейчето, руснаците са измислили мухата. Но тая година 1-2 пъти съм прибягвал до ползването и.
Ще има ли сеир неделя или няма да има
Кой е по-резултатен начин и колко риби се вадят е различно според деня. Наскоро гледах клип на грък как с всяко мятане вадеше зарган на конец вързан след бомбарда. Ако не се губеше време с отплитането на човката, то съм сигурен че този начин ще е победителят, защото червеят може да го откъсне и да не се хване, пилкера може да не го ободе тройката, но конеца като му се оплете в зъбите няма откачане.

Надали ще е тая неделя. Освен това Янко обича да ръчка кошера и да гледа отстрани, тъй че ще трябва да се яви някой друг претендент бомбардаджия
-
- новобранец
Адвокате, и аз ги пердаша трета година само на джиг, но ти казвам какво ми виждат очите, аз също имам тупалка близо 400 гр. на джиг. Ся, и при бомбардаджиите има светила, дето кажи речи зареждат и изкарват като машини, и ми прави впечатление като се сложат хубави червеи, че се вземат по-едри бройки. Да, трофейните излизат на джиг, спор няма. Няма как да вдигнеш над тетраподите тлъстия каиш с повод 0,12-13. Наздраве, че делиборана май станаradoadvokat написа:Тук не мога да се съглася колега. На джиг се хващат от писалки до каиши. Последния ми риболов беше на предимно средни риби, а приятел извади една над 50 санта.hristov666 написа:, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. .
Именно, "хубави червеи" е ключовата фраза. Но като всяка година, се почва с по 50 бр на доза, и завършва с по 10. А вносния гони цената на японските пилкери.
- stareca
- ще става разбирач
Какво стана със състезанието наистина ли няма желаещи . 

аз се предавам без бой ясно е че пилкера ще вземе повече риба като куката не е монтирана на него а се мятка след него
Няма проблем, слагам куката на пилкера, и ще броим всяка поведена риба, без значение дали е извадена на брега или се е откачила по пътя.ianimar написа:аз се предавам без бой ясно е че пилкера ще вземе повече риба като куката не е монтирана на него а се мятка след него