Зарган 2021

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Зарган 2021

Мнение от vanko4at »

luky78 написа:Ако приемем, че на всяко хвърляне има риба трудно е да се направят и 20 риби на час, защото слагане на червей, замятане, закачане на рибата, изкарването и откачането и отнема поне 3 минути. Така, че максимума е 20 риби и то при положение, че има закачена риба на всяко хвърляне.
И за тези 3 минути един пилкерист е хвърлил поне 3 пъти !!! За какво повече да говорим ,,, :fishing5:
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Най редно е подобен род доказване на умения е да се направят в неутрални води по точно на място което се знае че е зарганско но никой от участниците не е ловил там .Че така със сладкия НОЙ няма да е реално и коректно всеизвестно е че електората там е твърд денонощно състоящ се от една дузина колеги простосмъртен колега там трудно може да се вреди освен с груба сила .НАЛИ ТАКА КОЛЕГИ .Междудругото не бях чувал определението пилкерист никога явно това нов вид дисциплина в морския риболов .
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

vanko4at написа:
luky78 написа:Ако приемем, че на всяко хвърляне има риба трудно е да се направят и 20 риби на час, защото слагане на червей, замятане, закачане на рибата, изкарването и откачането и отнема поне 3 минути. Така, че максимума е 20 риби и то при положение, че има закачена риба на всяко хвърляне.
И за тези 3 минути един пилкерист е хвърлил поне 3 пъти !!! За какво повече да говорим ,,, :fishing5:
Много добре и вярно смятате .Ако е кал от риба с пилкер се взема повече обаче ако рибата е наплашена вяло кълве едвам едвам пипа и я няма много много съм виждал как на бомбарда със сто зора 10-20 се правят за няколко часа ,а на пилкер 5-6 риби . Според мен си има дни когато харесва бомбарда ,а в други предпочита пилкера и такива в които няма значение на какво ловиш. Това вашо състезание не се знае в какъв ден ще е .
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

stareca написа:Най редно е подобен род доказване на умения е да се направят в неутрални води по точно на място което се знае че е зарганско но никой от участниците не е ловил там .Че така със сладкия НОЙ няма да е реално и коректно всеизвестно е че електората там е твърд денонощно състоящ се от една дузина колеги простосмъртен колега там трудно може да се вреди освен с груба сила .НАЛИ ТАКА КОЛЕГИ .Междудругото не бях чувал определението пилкерист никога явно това нов вид дисциплина в морския риболов .
Ако ви харесва може да кажем " джигит " ... :fishing2:

И така се разбира за какво иде реч, а и защо да не се раждат нови думи.
И съвсем сериозно очаквам някоя " електорална единица " да ми покаже нотариален акт , докато е яхнал личния си тетрапод... :lol:
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
hristov666
новобранец
новобранец

Мнение от hristov666 »

На джиг се правят по принцип повече бройки за по-кратко време, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. Но както гласи една сентенция, "Рано или късно всеки рибар стига до спининга"! Важното е екшън да има. :rolleyes:
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

правилно на джиг се вади по бързо от бомбарда
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

hristov666 написа:, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. . :rolleyes:
Тук не мога да се съглася колега. На джиг се хващат от писалки до каиши. Последния ми риболов беше на предимно средни риби, а приятел извади една над 50 санта.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Да не я пускам пак снимката на 460 гр. баба. Беше закачена за основата на перката, иначе няма шанс да се извади. Лефер не ми е дърпал така. Някога когато ловях на бомбарда, само предполагах какви са тия риби, които дърпат аванса 10-на секунди и заминават.

А за момента когато се назландисва и пощипва червейчето, руснаците са измислили мухата. Но тая година 1-2 пъти съм прибягвал до ползването и.
Аватар
luky78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luky78 »

Ще има ли сеир неделя или няма да има :) Кой е по-резултатен начин и колко риби се вадят е различно според деня. Наскоро гледах клип на грък как с всяко мятане вадеше зарган на конец вързан след бомбарда. Ако не се губеше време с отплитането на човката, то съм сигурен че този начин ще е победителят, защото червеят може да го откъсне и да не се хване, пилкера може да не го ободе тройката, но конеца като му се оплете в зъбите няма откачане.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Надали ще е тая неделя. Освен това Янко обича да ръчка кошера и да гледа отстрани, тъй че ще трябва да се яви някой друг претендент бомбардаджия
hristov666
новобранец
новобранец

Мнение от hristov666 »

radoadvokat написа:
hristov666 написа:, но рибите обикновено са по-дребни за съжаление. . :rolleyes:
Тук не мога да се съглася колега. На джиг се хващат от писалки до каиши. Последния ми риболов беше на предимно средни риби, а приятел извади една над 50 санта.
Адвокате, и аз ги пердаша трета година само на джиг, но ти казвам какво ми виждат очите, аз също имам тупалка близо 400 гр. на джиг. Ся, и при бомбардаджиите има светила, дето кажи речи зареждат и изкарват като машини, и ми прави впечатление като се сложат хубави червеи, че се вземат по-едри бройки. Да, трофейните излизат на джиг, спор няма. Няма как да вдигнеш над тетраподите тлъстия каиш с повод 0,12-13. Наздраве, че делиборана май стана
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Именно, "хубави червеи" е ключовата фраза. Но като всяка година, се почва с по 50 бр на доза, и завършва с по 10. А вносния гони цената на японските пилкери.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Какво стана със състезанието наистина ли няма желаещи . :D
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

аз се предавам без бой ясно е че пилкера ще вземе повече риба като куката не е монтирана на него а се мятка след него
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

ianimar написа:аз се предавам без бой ясно е че пилкера ще вземе повече риба като куката не е монтирана на него а се мятка след него
Няма проблем, слагам куката на пилкера, и ще броим всяка поведена риба, без значение дали е извадена на брега или се е откачила по пътя.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”