Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Риболова около Русе

Мнение от ivo75 »

По последна информация и аз разбрах същото
MiTKo_Fisher написа:НЕ е разрешено .100% е сигурна информацията.Разрешено само за познати :!: :!: :!: :mrgreen:
Много жалко
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Умряла работа на стълпище, много вятър и вълни, а улова само попчета и нищо друго.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Аз го закрих неофициално на 12 Април ( ако на 14. времето позволи пак ще го открия..).
Целия ден не бутна-не само на мене ..с малки изключения...един се похвали с мряна,друг с морунаж-по 1 бройка....и това беше -много хора нищо.
Едва вечерта хванах причинителя на неуспеха (според рибарското поверие).
Ето го : Zingel zingel доста едра вретенарка !

Изображение

Иначе на 10-ти една мряна,на 11-ти едно сомче (нямам снимка-забравих апарата)-пуснато -беше бебе !
На 12-ти имах и още едно яко натискане на пръчката ама избързах...
По реката живота се завръща - рибоци,птички,зеленина,хора - даже и жабоци изнасяха концерт..което е много добре.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Браво Педро, добре че има колеги като тебе и още няколко други които си обменяме инфо тука, ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне :D :idea:
А колко още хора само четат темата, и само си четат :twisted:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

Момчета, някалко дена съм само за риба и съм много уморен.... ще дам инфо утре вероятно. Поздрави на вси4ки, ще се видим скоро .
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Аз не можах да ида за риба този уикенд.Ще видим да ходим на околните язовори сега докато махнат забраната.Ходих вчера при рибарите дето ги видях от Морска нагоре по стената.Единия ми разправя как някакъв извадил сом ~ 3кг (ама това според рибарските приказки не е ясно колко е) на бял червей.Споделиха, че излязли бели рибки около 1кг, и сомчета на торен червей всичко.Като ги питах колко са били големи сомчетата ми показаха до лакътя :evil:.....Това е инфото, което имам но незнам на кого ще му е полезно утре пада катанеца :(
zariben
новобранец
новобранец

Мнение от zariben »

здравеите колеги,къде ще я дебнем през забраната,4ета тук по хищник ходите,аз по миролюбиво го раздавам,в цар калоян,има ли къде да се пусне?
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

И аз го закрих сезона,по най-добрия начин.
В добра компания,добра скара и едно сомче около нормата,но на въдицата на един приятел.
Скарата.
Изображение
Изображение
Масата.
Изображение
Така посрещнах утрото.
Изображение
Моите въдици си останаха безмълвни.
Изображение
Героите са уморени.
Изображение
Ето го и уловът.
Изображение
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

Браво, колеги и ние спахме на това място четвъртък. Тея камъни на огнището ги мъкнахме от 200 метра. И ние пробвахме за сом ама не стана. Само плати4ки удряха през деня.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Pedro написа:Аз го закрих неофициално на 12 Април ( ако на 14. времето позволи пак ще го открия..).
Целия ден не бутна-не само на мене ..с малки изключения...един се похвали с мряна,друг с морунаж-по 1 бройка....и това беше -много хора нищо.
Едва вечерта хванах причинителя на неуспеха (според рибарското поверие).
Ето го : Zingel zingel доста едра вретенарка !

Изображение

Иначе на 10-ти една мряна,на 11-ти едно сомче (нямам снимка-забравих апарата)-пуснато -беше бебе !
На 12-ти имах и още едно яко натискане на пръчката ама избързах...
По реката живота се завръща - рибоци,птички,зеленина,хора - даже и жабоци изнасяха концерт..което е много добре.
Колега,можеш ли да ми дадеш по-вече информация за тая риба-вретенарка.Вече 15 години ги вадя от Дунав и се се чудя каква е :(
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

iid,
Какво да ти кажа - няма много писано по въпроса.Вретенарката (малка и голяма -те са 2 вида) е от семейство Костурови.Голямата достига до 50 см и 1 кг.Има я в р.Дунав и големите му притоци..Сава, Тимок и нагоре ..за Искъра незнам, и то недалече от устията на реките.Обитава дълбоки места с чисто дъно (незатлачено от тиня и т.н.), с течение-малко подвижна е, затова се храни с това, което е домъкнало течението до нея.Лови се на дъно и на плувка, но в придънния слой.Храни се с дънни безгръбначни и дребни рибки.Може да се лови на земен и торен червей и дребни рибки.Хвърля си хайвера март,април.Интересни са и очите - може да ги върти всяко в различна посока като хамелеона.
Вретенарката е известна и с вкусното си месо.Но по-известно е друго поверие (мнение) на риболовци не само у нас, а и в съседни държави - Сърбия например ,че:
Като уловиш вретенарка по добре си събирай такъмите -друга риба наоколо няма.
Никъде не е обяснено на какво се дължи това - дали на хищническия и нрав или и на още нещо.
Това е което открих като се поразрових за мое и твое сведение.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Айде четете и се записвайте за агитката в неделя тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=11&t=14250
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Pedro написа:iid,
Какво да ти кажа - няма много писано по въпроса.Вретенарката (малка и голяма -те са 2 вида) е от семейство Костурови.Голямата достига до 50 см и 1 кг.Има я в р.Дунав и големите му притоци..Сава, Тимок и нагоре ..за Искъра незнам, и то недалече от устията на реките.Обитава дълбоки места с чисто дъно (незатлачено от тиня и т.н.), с течение-малко подвижна е, затова се храни с това, което е домъкнало течението до нея.Лови се на дъно и на плувка, но в придънния слой.Храни се с дънни безгръбначни и дребни рибки.Може да се лови на земен и торен червей и дребни рибки.Хвърля си хайвера март,април.Интересни са и очите - може да ги върти всяко в различна посока като хамелеона.
Вретенарката е известна и с вкусното си месо.Но по-известно е друго поверие (мнение) на риболовци не само у нас, а и в съседни държави - Сърбия например ,че:
Като уловиш вретенарка по добре си събирай такъмите -друга риба наоколо няма.
Никъде не е обяснено на какво се дължи това - дали на хищническия и нрав или и на още нещо.
Това е което открих като се поразрових за мое и твое сведение.
Много ти благодаря за отговора :D Извадил съм поне 30 от Дунав и действително е много вкусна :D Прави ми впечатление,че гълта кука 2/0 чак в корема :shock: ,което прави пускането и обратно невъзможно :cry: И поверието е напълно вярно-кълве ли тя,друга риба никога не съм хващал :evil:
Аватар
glupender
новобранец
новобранец

Мнение от glupender »

гьола на басарбово е отворен днес ходих да видя-лудница.утре рано съм там. 10лв за 2 пръчки вземаш 5кг шаран(ако хванеш) и таранката естествено
zariben
новобранец
новобранец

Мнение от zariben »

ходих в събота за цял ден 42 кила :twisted: но много 4ервенка,мре рибата яко
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”