Воблери за сом!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Воблери за сом!

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: Вто Окт 11, 2022 1:38 pm "На каквото влачиш, на такова ще хванеш"
Не е така братле,ще ти дам примера със Старчето от Пясъчник!Има три сома по 40-кила на Шадрап7 см. и един 50кг. на Денсър 9! :wink: Да си чул някой друг да има подобни успехи?
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа: Вто Окт 11, 2022 2:32 pm
nkolev66 написа: Вто Окт 11, 2022 1:38 pm "На каквото влачиш, на такова ще хванеш"
Не е така братле,ще ти дам примера със Старчето от Пясъчник!Има три сома по 40-кила на Шадрап7 см. и един 50кг. на Денсър 9! :wink: Да си чул някой друг да има подобни успехи?
Тролка, не се впрягай, аз не разбирам. Казвам, че само воблери, които са във водата могат да хванат, някои по-рядко от други, но винаги има и "ден на балъка". :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: Вто Окт 11, 2022 3:08 pmно винаги има и "ден на балъка". :D
Не знам какво е ден на балъка,но като гледам само сомчета до 3кила хващат! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Гледам,че от 3години воблерите които са им във водата хващат бебета,това е защото нищо не разбират от тролинг,обикалят като мухи! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Oпаа ,Тролката се завърнал .
Welcome back!
Аз лично,нямам изваден сом на тролинг на Рапала..но първият ми сом, удари точно на Рапала . Борихме се 20-на минути, животното победи накрая .
Дийп тейл денсър 13, цветът не присъства никъде в търговската мрежа, само ще спомена че беше с ... red fead 8)
Дълго време го сурнах после, но друг сом, така и не го захапа..
За сметка на това че упорствах цяло лято на него, ми се отблагодари със една 6 кг. бяла риба .
Веднъж на едно откриване на Копринка, с Shad Rap, и Huskey fire tiger.. хващах бели на всеки тигел.
Та..Rapala си е Rapala , било за сладководен , или морски риболов. Дори от бряг skitter pop-a, е незаменим при повърхностните примамки, за сoм или щука, в река, или водоем със много водна растителност .
Аз обаче си оставам фен, на японските производители. :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

nkolev66 написа: Вто Окт 11, 2022 3:08 pm
Troli Rapala написа: Вто Окт 11, 2022 2:32 pm
Тролка, не се впрягай, аз не разбирам. Казвам, че само воблери, които са във водата могат да хванат, някои по-рядко от други, но винаги има и "ден на балъка". :D
Ден на балъка :
Има някаква страна мода. Някой БГ производител имитира воблер,на някой световен производител..и решава, че ще направи някоя промяна, защото инженерите от Рапала не са достатъчно кадърни примерно.. и ще продава имитация по негов вкус, на цена 4-5 пъти, по-висока от оригинала.
Вярвам, че това само, и единствено в България може да случи.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Роби,тарикатите влачат Рапали и Салмо и хващат хубави риби! :wink: България е рай за измамниците и всичко е наобратно,но рано или късно балъците ще свършат и ще се усетят,че нещо не е наред! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

От 2004г. съм в тролинга и следя през годините,кой какво хваща доколкото е възможно и го правя с цел анализ!Ясно е,че сома удря на всичко ако е до 3кила,но това са двугодишни лакоми риби!С големината сома става мнителен и за да удари трябва да го изкушиш с нещо реалистично!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Прочетох старите теми и ми направи впечатление,че малко се говореше на какво е ударил сома!А това е много важно ако искаш да го срещаш често!От милионите воблери все пак има няколко модела,които улавят редовно едри сомове!На мен тръпката ми винаги е била да разбера как мисли сома,какво точно го кара да избере точно определен воблер от хилядите варианти които му минават ежедневно!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Първия голям сом на Тролинг в България го хванах аз на 16.04.2005г. на язовир Жребчево!Та съм много задълбал в тролинга! :rolleyes: :drinkers: Сома удари на Денсър 7костурче. :wink:
Screenshot_20221011-120848.png
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа: Вто Окт 11, 2022 9:50 pm
nkolev66 написа: Вто Окт 11, 2022 3:08 pmно винаги има и "ден на балъка". :D
Не знам какво е ден на балъка,но като гледам само сомчета до 3кила хващат! :wink: :drinkers:
Тролка, "Ден на балъка" е деня, в който "Слънцето огрява и кучия гъз". :lol:
Гледам в други твои постове обясняваш неща за 2004, 2005, 2007 година, това са времената, в които поради наличието на повече сомове, малкото лодкари в язовирите са можели да си правят изводи и експерименти. Отиди сега в някой язовир и хвани голям сом.
Казвам това, защото на язовир с минимален пресинг и наличие на доста сомове съм се учил да кльонкам, ами няма нищо общо с останалите празни локви със сомове професори, дето като им тропнеш веднъж повече от необходимото и не приближават лодката.
Аз, като човек, който се разхожда по язовирите, без да разбирам много, най-голелемия ми сом съм изтървал на кльонк, на яз. Малко Шарково, а друг, който пак там съм извадил на CD Магнум (Рапала естествено :D ) син цвят. Също так, съм разхождал доста време натурални цветове на Тейл денсър, обаче нямам удар, а не съм грубиян с дебели влакна.
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Така си е , сега има толкова много лодки, че си е направо необходимо да се слагат сфетофари във язовирите, за да има контрол на движението :lol: , а рибите са все по-рядко явление .Общо взето хваща този, които има свободно време да упражнява хобито, и е през ден на вода.
Най-приятните излети съм правил, когато имах не повече от десетина воблера в кутията.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аз от няколко години троля веднъж -два пъти в годината ,но понеже този риболов ми е на сърце и следя доколкото е възможно какво се случва!Никой обаче не се хвали с големи риби,не само по форумите а и у Фейса!И затова се върнах по-назад и прочетох старите неща!Например анализирах ситуацията с Рекордния сом!Пича е капо и решава да сложи Хъски-13костур и Йозури 8джойнтед!Сома сгъва пръчката с Хъски-13 костур,значи това го е провокирало за атака,воблера обаче явно попада в четките и криви две тройки,откача се!След секунди Сашимито 8 е атакувано и сома успява да го глътне,явно защото е по-къс воблера!Следва изкупуването на Сашимито,а не на Хъскито 13костур! :mrgreen: Моя извод е,че воблер с цвят костур е любим на сома независимо от размера му и не случайно и при мен дава резултат!Аз през 2004-та година открих случайно две неща,воблер костур като цвят за сом и Денсър като модел за сом!И тази схема винаги дава резултат!Прилагам снимка на Хъски-13костур,който доведе до Рекорда на Тролинг в България и Сашимито!
Screenshot_20221011-124051.png
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

1.jpg
1.jpg (150.13 KiB) Преглеждано 996 пъти
Това е 36-ца на Шадрап 7 SSH! :wink:Рекорда на Тролинг в България на Шадрап 7 е 69килограма! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

:gallery/image/5508/source
Това е сома на Юлиян Начевски пак на Шадрапче 7!До 2009г. хората с големи сомове на Тролинг бяхме няколко души!Въдицата му е спининг с акция 10-40грама!Медичков с трите сома 43,47 и 83 пак беше със спининги а не с колци!Аз и до днес не съм си сменил спинингите и си троля с тях и разликата е ,че при мен по-често идват големи риби защото влача само воблерчета 7,8 и 9!Големите винаги удрят на воблери газещи 3-4метра,на дълбоките и баяти воблери сомовете са много малко!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”