Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Зимна риболовна фиеста със зъбатки
- Vesko1
- сериозен играч
Зимна риболовна фиеста със зъбатки
Здравейте форумни лъвове.След дълги години мълчание,ми доскуча и ей така за спорта реших да споделя последния си 24 часов излет.В петък колегата ми си пуснал тихомълком отпуск и запрашил на язовира.Аз хабер си нямам...сядам вечерта в една кръчма с приятели и...изведнъж на вайбъра получавам следната снимка

Колегата тайничко хванал един 4 килограмов зъбат звяр и се кефи.Вика ...."Ти си стой по кръчмите,а аз ще ги моря на язовира."
Това изречение ме поля като студен душ,подейства ми отрезвително.Още като се прибрах към 23ч и почнах да стягам такъмите.Събота сутринта в ранна доба паля тойотата и скоро бях на вода при колегата.Обичайните приготовления,там разпъвки с лодката,чийто джойстик правеше доста номера във вятъра..... по 1 бр уклей на кука....и работата заспа.Седнахме да пием кафенце,а после и биричка...и към 13ч в гадния дъжд удар на пръчката на колегата.Засякох го аз ,понеже бях по близо и му дадох пръчката,но не било писано да извадим рибата някъде на 30 м от брега закачихме стара шамандура от шише,явно потънала под водата.Това помогна на рибата да се откачи.2 бързи псувни....и казахме КАРАЙ.Разпънахме отново пръчката.Но времето рязко застудя и повече удар този ден нямаше.
Тази сутрин таман си пия кафето към 7,30....и сигнализатора запищя....Бърза засечка ,2-3 минутна борба по закачките и на брега изкарах една зъбатка 3,200кг.

Айде пак нова разпъвка....вятъра свисти,ушите ми окапаха от студ но викам....трай бабо за хубост.Дето се вика една сопа повече-един шанс повече.И така ,щяхме към обяд да вдигаме гълъбите ,че утре сме на работа.....Обаче бат Веско1 нали си е къдемлия....към 10ч нов удар.Тоя път зъбатката беше под 2 кг...

Това беше последния рън....Равносметката за 48часа 4 удара и 3 изкарани риби дето се вика 75% успеваемост.Така е колеги,зимния риболов е труден.Желая на всички много удари по водоемите.Наслука пичове

Колегата тайничко хванал един 4 килограмов зъбат звяр и се кефи.Вика ...."Ти си стой по кръчмите,а аз ще ги моря на язовира."
Това изречение ме поля като студен душ,подейства ми отрезвително.Още като се прибрах към 23ч и почнах да стягам такъмите.Събота сутринта в ранна доба паля тойотата и скоро бях на вода при колегата.Обичайните приготовления,там разпъвки с лодката,чийто джойстик правеше доста номера във вятъра..... по 1 бр уклей на кука....и работата заспа.Седнахме да пием кафенце,а после и биричка...и към 13ч в гадния дъжд удар на пръчката на колегата.Засякох го аз ,понеже бях по близо и му дадох пръчката,но не било писано да извадим рибата някъде на 30 м от брега закачихме стара шамандура от шише,явно потънала под водата.Това помогна на рибата да се откачи.2 бързи псувни....и казахме КАРАЙ.Разпънахме отново пръчката.Но времето рязко застудя и повече удар този ден нямаше.
Тази сутрин таман си пия кафето към 7,30....и сигнализатора запищя....Бърза засечка ,2-3 минутна борба по закачките и на брега изкарах една зъбатка 3,200кг.

Айде пак нова разпъвка....вятъра свисти,ушите ми окапаха от студ но викам....трай бабо за хубост.Дето се вика една сопа повече-един шанс повече.И така ,щяхме към обяд да вдигаме гълъбите ,че утре сме на работа.....Обаче бат Веско1 нали си е къдемлия....към 10ч нов удар.Тоя път зъбатката беше под 2 кг...

Това беше последния рън....Равносметката за 48часа 4 удара и 3 изкарани риби дето се вика 75% успеваемост.Така е колеги,зимния риболов е труден.Желая на всички много удари по водоемите.Наслука пичове

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Зимна риболовна фиеста със зъбатки
Добре е за сезона 

- Vesko1
- сериозен играч
Добре е,като се има предвид ,че времето се променя не за часове а за минути....Може би успеха ни се дължеше отчасти и на леко мътната вода след проливните дъждове.То не случайно народа го е казал-Риба се лови в мътна вода.

НО ако нямаш знанията, уменията и малка доза късмет си оставаш капо.Така е ...зимата за съжаление ,но ние сме доволни от резултата...начесахме крастата дето се вика

- Don4o_62
- учете се от него
Веско,много добре,продължаваи да ни радваш с твоите репортажи 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Батко Емо
- разбира нещата
Еваларка!
Който си го може,може! 

- Vesko1
- сериозен играч
Дай Боже да има какво да се рапортува.Че 2-3 години с тая "пандемия",па КПП-та ли не беше...па ваксинации,народа наплашен,секи са покрил като мишка.... макарите хванаха" благородна плесен" дето се вика