Зимна риболовна фиеста със зъбатки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Зимна риболовна фиеста със зъбатки

Мнение от Vesko1 »

Здравейте форумни лъвове.След дълги години мълчание,ми доскуча и ей така за спорта реших да споделя последния си 24 часов излет.В петък колегата ми си пуснал тихомълком отпуск и запрашил на язовира.Аз хабер си нямам...сядам вечерта в една кръчма с приятели и...изведнъж на вайбъра получавам следната снимка
Изображение
Колегата тайничко хванал един 4 килограмов зъбат звяр и се кефи.Вика ...."Ти си стой по кръчмите,а аз ще ги моря на язовира." :rofl:
Това изречение ме поля като студен душ,подейства ми отрезвително.Още като се прибрах към 23ч и почнах да стягам такъмите.Събота сутринта в ранна доба паля тойотата и скоро бях на вода при колегата.Обичайните приготовления,там разпъвки с лодката,чийто джойстик правеше доста номера във вятъра..... по 1 бр уклей на кука....и работата заспа.Седнахме да пием кафенце,а после и биричка...и към 13ч в гадния дъжд удар на пръчката на колегата.Засякох го аз ,понеже бях по близо и му дадох пръчката,но не било писано да извадим рибата някъде на 30 м от брега закачихме стара шамандура от шише,явно потънала под водата.Това помогна на рибата да се откачи.2 бързи псувни....и казахме КАРАЙ.Разпънахме отново пръчката.Но времето рязко застудя и повече удар този ден нямаше.
Тази сутрин таман си пия кафето към 7,30....и сигнализатора запищя....Бърза засечка ,2-3 минутна борба по закачките и на брега изкарах една зъбатка 3,200кг.
Изображение
Айде пак нова разпъвка....вятъра свисти,ушите ми окапаха от студ но викам....трай бабо за хубост.Дето се вика една сопа повече-един шанс повече.И така ,щяхме към обяд да вдигаме гълъбите ,че утре сме на работа.....Обаче бат Веско1 нали си е къдемлия....към 10ч нов удар.Тоя път зъбатката беше под 2 кг...
Изображение
Това беше последния рън....Равносметката за 48часа 4 удара и 3 изкарани риби дето се вика 75% успеваемост.Така е колеги,зимния риболов е труден.Желая на всички много удари по водоемите.Наслука пичове :smiley:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Зимна риболовна фиеста със зъбатки

Мнение от GoriLLaz »

Добре е за сезона :)
:fishing7: Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

GoriLLaz написа: Нед Яну 29, 2023 10:24 pm Добре е за сезона :)
Добре е,като се има предвид ,че времето се променя не за часове а за минути....Може би успеха ни се дължеше отчасти и на леко мътната вода след проливните дъждове.То не случайно народа го е казал-Риба се лови в мътна вода. :fishing2:
НО ако нямаш знанията, уменията и малка доза късмет си оставаш капо.Така е ...зимата за съжаление ,но ние сме доволни от резултата...начесахме крастата дето се вика :fishing6: .
ИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Веско,много добре,продължаваи да ни радваш с твоите репортажи :supz:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Еваларка! :drinkers: Който си го може,може! :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа: Пон Яну 30, 2023 7:37 am Веско,много добре,продължаваи да ни радваш с твоите репортажи :supz:
Дай Боже да има какво да се рапортува.Че 2-3 години с тая "пандемия",па КПП-та ли не беше...па ваксинации,народа наплашен,секи са покрил като мишка.... макарите хванаха" благородна плесен" дето се вика :lol:
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”