Могат ли да ме принудят да си платя акта

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

IceX
новобранец
новобранец

Могат ли да ме принудят да си платя акта

Мнение от IceX »

Искам да направя едно питане могат ли да ме принудят да си платя акта по някакъв начин, ако да речем аз нямам намерение да го плащам или вече е задължително да се плати.
Глобяването беше супер смешно нищо не бях хванал стана преди месец и нещо просто отидох да видя дали е тръгнала каракудата на един забутан малък язовир в габровска област, където миналата година съм ходил 10 пъти и не съм виждал някои да проверява, но както и да е.
Днес ми пристигна постановлението, което е на стойност 100 лв. и ако може някои да ми каже задължително ли е да се плати, че на него пише да се плати в 7 дневен срок или ще си ги вземат след това принудително парите.
Благодаря ви предварително!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Могат ли да ме принудят да си платя акта

Мнение от Николай Неделков »

Като не го платиш ще те осъдят за 500 и тогава искаш - неискаш ще плащаш , иначе затвор :!: Но защо имаш акт , нямаш ли билет :shock: Лошооооооооооо .....
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
IceX
новобранец
новобранец

Мнение от IceX »

не бях вадил билет реших да пробвам за 1 час и такмо даже мислех да си тръгвам и тези се появиха от нищото уж казаха че ще е малко глобата двуцифрена,че нарушението е минимално но ...
та значи да ходя да си го плащам
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

:x Еми нямам думи,точния въпрос на точното място!!!!!!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

yzyna написа: Еми нямам думи,точния въпрос на точното място!!!!!!
Наистина точното място :D :D

Могат да те принудят да си ги платиш ,че и с лихвите.Като ти пратят бележка от агенцията по вземанията ша видиш как ще бягаш да платиш.На мой приятел за ПТП му пратиха бележка и за 3 те дни докато си я получи имаше 5-6 лв.лихви .Помисли си добре другия път като ходиш без билет .

Все едно да те блъсна ама малко само за да видя какво е изживяването.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
IceX
новобранец
новобранец

Мнение от IceX »

да разбрах ви ще се плаща явно благодаря за вниманието и за бързите отговори
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима :D :D :D Ако имаш жена и нея :D
Маитапя се ,има 2 годишен период на давност.Ако дотогава се скатаваш,ще ти се размине.По принцип текат лихви, и пращат писма,само това.Знам го от опитимах акт за нарушаване на общественият ред,даже два то не бяха писма от АДВ,от община .След 5-6 писма всичко утихва.
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се размина :mrgreen: Естествено това не значи че и при теб ще е така.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

АДВ събират вземания само над 5000 лева. Давноста за лихвите е три години , за "главницата" (сумата на акта)-пет години.Ако не го платиш обаче и решиш да прехвърлиш някакъв имот , например- задължението изскача на компютъра , ведно със законовите лихви ОЛП+10% ,годишно и си го плащаш като поп-иначе няма да ти дадът данъчна оценка. По този начин стоят и всички други държавни и местни данъци и вземания , включително и неплатените такива за МПС. Това касае физическите лица 8)
Изображение
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

кръв повръщам пари не давам на тия идиоти.
Ще дам когато започнат да си вършат работата както трябва,
а не да отчитат дейност с някой акт за това че ловиш с една кукичка в повече или си
влезнал с лодка да разпънеш.А в същото време тоци и мрежи бачкат и се отчитат на тях.
Имам два акта от такива случки,и получих няколко писма за по 20кинта глоба
ще ми хванат грездея
Чакам ги с съдията да ми дойдат на гости.Дейба.
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Мой приятел за 100 лв.получи пидмо от АДВ как тогава са само над 5000 лв.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Колега IceX първо искам да попитам затова ли се регистрира във форума щото те глобили :roll: второ ако е за това ти препоръчвам веднага да си платиш глобата защото нямаш билет и тук изобщо не толерираме хора които са без билет или по просто казано бракониери,не се обиждай но така излиза,регистрираш се днес да кажеш,че нямаш билет и те глобили затова,ами карай кола без книжка или си поръчай в кръчмата без протфейл,кво като си ходил да провериш ако ти вървеше каракудата и не бяха дошли от ИАРА щеше ли да се регистрираш и да питъш тъпи въпроси,аз се чудя как до сега колегите не са те емнали и да те вкарат кучи г..з :evil:

Сега съм по спокоен и ти казвам иди си плати глобата и добре дошъл във форума и си изкарай билет да намериш между нас приятели,пожелавам ти го от сърце.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Съгласен с Батъо.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Кой ли е този на снимката....

Изображение

Това не е фотомонтаж , а е за шофиране без книжка и "неправилна употреба на алкохол " , на млади и нехайни години..
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

muerter написа:От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима :D :D :D Ако имаш жена и нея :D
Маитапя се ,има 2 годишен период на давност.Ако дотогава се скатаваш,ще ти се размине.По принцип текат лихви, и пращат писма,само това.Знам го от опитимах акт за нарушаване на общественият ред,даже два то не бяха писма от АДВ,от община .След 5-6 писма всичко утихва.
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се размина :mrgreen: Естествено това не значи че и при теб ще е така.

Тва в момента е актуално ако примерно нямаш банкови сметки , карти , не работиш държавна работа ( та да ти блокират заплатата ) , нямаш одене до на вънка и пр. инак АДВ си ти ги блокира и ако не си цакаш в определен срок си удържа колкот си требва сосе лихвите като не си дава зор да ти разблокирва сметките :idea: Е има вариант да ти ги разблокира срещу некъф материален залог който заложиш за определен период и след това ти го конфискува в ползъ родину ако не си оправиш борчовете ама тва въпрос на договаряне :lol: Май има още хора не разбрали че вече сме в Европата :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Павел Иванов написа:
muerter написа:От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима :D :D :D Ако имаш жена и нея :D

Тва в момента е актуално ако примерно нямаш банкови сметки , карти , не работиш държавна работа ( та да ти блокират заплатата ) , нямаш одене до на вънка и пр. инак АДВ си ти ги блокира и ако не си цакаш в определен срок си удържа колкот си требва сосе лихвите като не си дава зор да ти разблокирва сметките :idea: Е има вариант да ти ги разблокира срещу некъф материален залог който заложиш за определен период и след това ти го конфискува в ползъ родину ако не си оправиш борчовете ама тва въпрос на договаряне :lol: Май има още хора не разбрали че вече сме в Европата :roll:
Още не сме :wink: , поне така говорят по европейските телевизии.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”