Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Могат ли да ме принудят да си платя акта
Модератор: sapuna
Могат ли да ме принудят да си платя акта
Искам да направя едно питане могат ли да ме принудят да си платя акта по някакъв начин, ако да речем аз нямам намерение да го плащам или вече е задължително да се плати.
Глобяването беше супер смешно нищо не бях хванал стана преди месец и нещо просто отидох да видя дали е тръгнала каракудата на един забутан малък язовир в габровска област, където миналата година съм ходил 10 пъти и не съм виждал някои да проверява, но както и да е.
Днес ми пристигна постановлението, което е на стойност 100 лв. и ако може някои да ми каже задължително ли е да се плати, че на него пише да се плати в 7 дневен срок или ще си ги вземат след това принудително парите.
Благодаря ви предварително!
Глобяването беше супер смешно нищо не бях хванал стана преди месец и нещо просто отидох да видя дали е тръгнала каракудата на един забутан малък язовир в габровска област, където миналата година съм ходил 10 пъти и не съм виждал някои да проверява, но както и да е.
Днес ми пристигна постановлението, което е на стойност 100 лв. и ако може някои да ми каже задължително ли е да се плати, че на него пише да се плати в 7 дневен срок или ще си ги вземат след това принудително парите.
Благодаря ви предварително!
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Могат ли да ме принудят да си платя акта
Като не го платиш ще те осъдят за 500 и тогава искаш - неискаш ще плащаш , иначе затвор
Но защо имаш акт , нямаш ли билет
Лошооооооооооо .....

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
не бях вадил билет реших да пробвам за 1 час и такмо даже мислех да си тръгвам и тези се появиха от нищото уж казаха че ще е малко глобата двуцифрена,че нарушението е минимално но ...
та значи да ходя да си го плащам
та значи да ходя да си го плащам
-
- сериозен играч

-
- кандидат преподавател
Наистина точното мястоyzyna написа: Еми нямам думи,точния въпрос на точното място!!!!!!

Могат да те принудят да си ги платиш ,че и с лихвите.Като ти пратят бележка от агенцията по вземанията ша видиш как ще бягаш да платиш.На мой приятел за ПТП му пратиха бележка и за 3 те дни докато си я получи имаше 5-6 лв.лихви .Помисли си добре другия път като ходиш без билет .
Все едно да те блъсна ама малко само за да видя какво е изживяването.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
да разбрах ви ще се плаща явно благодаря за вниманието и за бързите отговори
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима
Ако имаш жена и нея
Маитапя се ,има 2 годишен период на давност.Ако дотогава се скатаваш,ще ти се размине.По принцип текат лихви, и пращат писма,само това.Знам го от опитимах акт за нарушаване на общественият ред,даже два то не бяха писма от АДВ,от община .След 5-6 писма всичко утихва.
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се размина
Естествено това не значи че и при теб ще е така.

Маитапя се ,има 2 годишен период на давност.Ако дотогава се скатаваш,ще ти се размине.По принцип текат лихви, и пращат писма,само това.Знам го от опитимах акт за нарушаване на общественият ред,даже два то не бяха писма от АДВ,от община .След 5-6 писма всичко утихва.
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се размина

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- учете се от него
АДВ събират вземания само над 5000 лева. Давноста за лихвите е три години , за "главницата" (сумата на акта)-пет години.Ако не го платиш обаче и решиш да прехвърлиш някакъв имот , например- задължението изскача на компютъра , ведно със законовите лихви ОЛП+10% ,годишно и си го плащаш като поп-иначе няма да ти дадът данъчна оценка. По този начин стоят и всички други държавни и местни данъци и вземания , включително и неплатените такива за МПС. Това касае физическите лица 

кръв повръщам пари не давам на тия идиоти.
Ще дам когато започнат да си вършат работата както трябва,
а не да отчитат дейност с някой акт за това че ловиш с една кукичка в повече или си
влезнал с лодка да разпънеш.А в същото време тоци и мрежи бачкат и се отчитат на тях.
Имам два акта от такива случки,и получих няколко писма за по 20кинта глоба
ще ми хванат грездея
Чакам ги с съдията да ми дойдат на гости.Дейба.
Ще дам когато започнат да си вършат работата както трябва,
а не да отчитат дейност с някой акт за това че ловиш с една кукичка в повече или си
влезнал с лодка да разпънеш.А в същото време тоци и мрежи бачкат и се отчитат на тях.
Имам два акта от такива случки,и получих няколко писма за по 20кинта глоба
ще ми хванат грездея
Чакам ги с съдията да ми дойдат на гости.Дейба.

-
- кандидат преподавател
Мой приятел за 100 лв.получи пидмо от АДВ как тогава са само над 5000 лв.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Колега IceX първо искам да попитам затова ли се регистрира във форума щото те глобили
второ ако е за това ти препоръчвам веднага да си платиш глобата защото нямаш билет и тук изобщо не толерираме хора които са без билет или по просто казано бракониери,не се обиждай но така излиза,регистрираш се днес да кажеш,че нямаш билет и те глобили затова,ами карай кола без книжка или си поръчай в кръчмата без протфейл,кво като си ходил да провериш ако ти вървеше каракудата и не бяха дошли от ИАРА щеше ли да се регистрираш и да питъш тъпи въпроси,аз се чудя как до сега колегите не са те емнали и да те вкарат кучи г..з
Сега съм по спокоен и ти казвам иди си плати глобата и добре дошъл във форума и си изкарай билет да намериш между нас приятели,пожелавам ти го от сърце.

Сега съм по спокоен и ти казвам иди си плати глобата и добре дошъл във форума и си изкарай билет да намериш между нас приятели,пожелавам ти го от сърце.
-
- учете се от него
Кой ли е този на снимката....

Това не е фотомонтаж , а е за шофиране без книжка и "неправилна употреба на алкохол " , на млади и нехайни години..

Това не е фотомонтаж , а е за шофиране без книжка и "неправилна употреба на алкохол " , на млади и нехайни години..
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
muerter написа:От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима![]()
![]()
Ако имаш жена и нея
![]()
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се разминаЕстествено това не значи че и при теб ще е така.
Тва в момента е актуално ако примерно нямаш банкови сметки , карти , не работиш държавна работа ( та да ти блокират заплатата ) , нямаш одене до на вънка и пр. инак АДВ си ти ги блокира и ако не си цакаш в определен срок си удържа колкот си требва сосе лихвите като не си дава зор да ти разблокирва сметките

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Още не смеПавел Иванов написа:muerter написа:От агенцията по дьржавни взимания,ще доидат и де що има се взима![]()
![]()
Ако имаш жена и нея
![]()
ПП:поне при мен беше така,благодарение на мьрзела на бюрократите работата се разминаЕстествено това не значи че и при теб ще е така.
Тва в момента е актуално ако примерно нямаш банкови сметки , карти , не работиш държавна работа ( та да ти блокират заплатата ) , нямаш одене до на вънка и пр. инак АДВ си ти ги блокира и ако не си цакаш в определен срок си удържа колкот си требва сосе лихвите като не си дава зор да ти разблокирва сметкитеЕ има вариант да ти ги разблокира срещу некъф материален залог който заложиш за определен период и след това ти го конфискува в ползъ родину ако не си оправиш борчовете ама тва въпрос на договаряне
Май има още хора не разбрали че вече сме в Европата