Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
Е оти с месомелачката го праите туй смути ?
Пробвай с куфненски робот или поне с пасатор , ще се изненадаш от резултатот

Се едно да питаш , "а в деЦката градина пастички ще раздават ли" ми прозвуча туй ти сравнение

Се едно сльон с мишуе да сравнянаш един вид

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Много зле около София.И по поляните и по горите-нищо.
- G.Petkov
Същото и при мен,
В понеделник в Стара планина,
Две манатарки и една шепа пачи крак.
Днес,
Около Вакарел,
Четири манатарки с ниско качество.
Млади гъби няма.
Лошо, м.юни започна лошо.
Топло и сухо време.
В понеделник в Стара планина,
Две манатарки и една шепа пачи крак.
Днес,
Около Вакарел,
Четири манатарки с ниско качество.
Млади гъби няма.
Лошо, м.юни започна лошо.
Топло и сухо време.
- G.Petkov
Павле,
Каквото питах - отговориха ми.
Ти по-добре напиши, има ли нещо по Кърлежово,
Та да намина и аз !
Каквото питах - отговориха ми.
Ти по-добре напиши, има ли нещо по Кърлежово,
Та да намина и аз !

- Павел Иванов
Немам време да проверявам за съжаление .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
И по моите Софийски места положението е плачевно... През уикенда се виждаше тук-там по някоя заблудена гълъбка или манатарка, но сега изчезнаха тотално. Никак не изглеждат добре нещата в момента.
Всъщност в почивните дни направих доста обстойна проверка. Минах през 2 гори на около 300-350 м., една на 800-850 м. и една на 650-700 м. Всички в различни райони около и извън Софийско. И навсякъде идентична картина - единични (буквално) гъби от различни видове, но без никакъв признак за масов растеж на който и да е от тях. Даже на 800-850м може да се каже, че абсолютно липсваха... Тоталния сбор на намереното беше 2 бронзови манатарки, 2 брезовки, 4-5 кадифени манатарки (тях не събирам), 1 сърнела, 1 печурка, 1 пърхутка, 1 масловка, 2 рижики, по 1-2 гълъбки от 3 различни вида, 3-4 челядинки... Мухоморковите, които иначе са ми най-сигурния ориентир за близката поява на манатарки и пачи крак, също бяха единични и много редки. Надали съм срещнал повече от 5-6 бисерни гъби, пантерки и сурогризки... общо. Не си спомням за толкова лошо начало на Юни в последните 10+ години

Всъщност в почивните дни направих доста обстойна проверка. Минах през 2 гори на около 300-350 м., една на 800-850 м. и една на 650-700 м. Всички в различни райони около и извън Софийско. И навсякъде идентична картина - единични (буквално) гъби от различни видове, но без никакъв признак за масов растеж на който и да е от тях. Даже на 800-850м може да се каже, че абсолютно липсваха... Тоталния сбор на намереното беше 2 бронзови манатарки, 2 брезовки, 4-5 кадифени манатарки (тях не събирам), 1 сърнела, 1 печурка, 1 пърхутка, 1 масловка, 2 рижики, по 1-2 гълъбки от 3 различни вида, 3-4 челядинки... Мухоморковите, които иначе са ми най-сигурния ориентир за близката поява на манатарки и пачи крак, също бяха единични и много редки. Надали съм срещнал повече от 5-6 бисерни гъби, пантерки и сурогризки... общо. Не си спомням за толкова лошо начало на Юни в последните 10+ години

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Нещата вярно не изглеждат добре, дано се поотпуши. Сутринта направих едно претърсване на мойто си място на 1000м. , ама основно претърсване. Набрах към кило пачи крак с триста зора, от манатарки и булки няма и следа. Във вторник бях на 800м., няма никакви гъби.
Мда,май няма да ни огрее тая пролет
.Твърде рязко и сериозно хвана жегата.Ако така задържи,влагата от дъждовете ще се изпари за норматив и край.Най-много в някое усое да се покаже нещо единично.Утре,ако успея да се прибера навреме от работа ,мисля да направя една безнадеждна разходка и ще споделя как е положението.

- G.Petkov
Да,
Същото усещане преследва и мен през тази пролет и сега, в началото на лятото !
Като си погледна снимките от миналата година - разликата с тази е ...................... съкрушителна !
И с рибите е същото !!!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Резултата от днес, Стара планина, 800-1000 мнв, дъб - около 2 кг едър пачи крак, 1 булка и 1 манатарка. Не е добре, но е повече от нищо.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- ще става разбирач
След доста обикаляне резултатът от днес са 4 манатарки.Не се подобрява обстановката.Пачият крак за сега го отписваме.Имаше доста бисерна гъба.

това е положението

това е положението