Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Re: Има ли гъбари?
Тъй , най-накрая ми остана малко време да отскоча за гъбки
Тръгвайки буля ми заръча ако не съм и донесел пачи крачец да не съм и носем никви гъби .
Да де , ама аз като четем по форума , че гъби се намирали на северният склон на Хималаите , малко под Еверест а пачи крак нигде си викам "Де съм тръгнал с моите 680 метра?" , но пороят от вчера ми даваше надежди .
Е нищо де , бех се решил та се удавих у аутан и право у гората .
Още с навлизането поди сенката между първите дървета усетих характерната миризма на гъбното изобилие и кърлежи !
Имаше секви !
От огромни високопротеинови дъртофелници които пропусках реЗко :
до бейби манатарки различни видове с екстра качество чисти от външен протеин от които си понабрах :
имаше и страхотни бейби брезовки :
а пачио крак беше във всевъзможни разцветки , от почти бял до наситено оранжав :
Имаше още кво се сетиш , от дедо Георгиевите рогачки , през секви гадости като синеещи манатарки тип хлебни , жълтеещи и огнени , до дяволски гъби . Булки , мухоморки и кво се сетиш като горска гъба а що кърлежи имаше ..... Баси , ем се бех удавил в аутан , ем постоянно ми се фърляше некой връз мене да ме яде и после си скачаше обратно
Та понеже буля вдругиден ще оди на наЩо си море с тъщата и балдъзата и нема кой да ми приготвя количества , вместо да отърчим за единио камион та да го набумкам догоре си набрах едни три килца бейби микс с екстра качество като спазвах заръката на буля и най-многобройната гъба у торбата беше пачио крак и те тека :
На стъклото се вижда отражението на Нурсето която като видна кулинарка готвачка помагаше на буля да ми спретне гарнитурата към един телешки стек , а на самата буля която от неколко годин спре месото , основна вечеря
Тръгвайки буля ми заръча ако не съм и донесел пачи крачец да не съм и носем никви гъби .
Да де , ама аз като четем по форума , че гъби се намирали на северният склон на Хималаите , малко под Еверест а пачи крак нигде си викам "Де съм тръгнал с моите 680 метра?" , но пороят от вчера ми даваше надежди .
Е нищо де , бех се решил та се удавих у аутан и право у гората .
Още с навлизането поди сенката между първите дървета усетих характерната миризма на гъбното изобилие и кърлежи !
Имаше секви !
От огромни високопротеинови дъртофелници които пропусках реЗко :
до бейби манатарки различни видове с екстра качество чисти от външен протеин от които си понабрах :
имаше и страхотни бейби брезовки :
а пачио крак беше във всевъзможни разцветки , от почти бял до наситено оранжав :
Имаше още кво се сетиш , от дедо Георгиевите рогачки , през секви гадости като синеещи манатарки тип хлебни , жълтеещи и огнени , до дяволски гъби . Булки , мухоморки и кво се сетиш като горска гъба а що кърлежи имаше ..... Баси , ем се бех удавил в аутан , ем постоянно ми се фърляше некой връз мене да ме яде и после си скачаше обратно
Та понеже буля вдругиден ще оди на наЩо си море с тъщата и балдъзата и нема кой да ми приготвя количества , вместо да отърчим за единио камион та да го набумкам догоре си набрах едни три килца бейби микс с екстра качество като спазвах заръката на буля и най-многобройната гъба у торбата беше пачио крак и те тека :
На стъклото се вижда отражението на Нурсето която като видна кулинарка готвачка помагаше на буля да ми спретне гарнитурата към един телешки стек , а на самата буля която от неколко годин спре месото , основна вечеря
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Re: Има ли гъбари?
Павел Иванов написа: ↑Сря Юни 24, 2026 10:50 pm Тъй , най-накрая ми остана малко време да отскоча за гъбки![]()
....................
Бравос !
Отдавна не беше участвал с пост в темата, ама гледам добре си се справил !
А дъждът така и не стигна до гората, в която събирам манатарките,
И вчера само една торбичка !
Малки, средни, големи,
И огромни, като тази манатарка, поне 700 - 800 гр,
Която бе плесенясала, а като я срязах - чиста от червеи.
Стигнах и до зоната на папратите - 1000 м н.в.,
Само три, четири малки манатарки.
Утре ще ида в Стара планина, където валя много !