ВСИЧКО ЗА ОВЧАРИЦА

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ВСИЧКО ЗА ОВЧАРИЦА

Мнение от велчев62 »

Усещам че камъните са в моята градина :cry:
Навсякъде,където си заплатил за нещо,изискваш и насреща нещо.
Задълженията ми като риболовец спортист на Овчарица са доста и ги спазвам,защото са исписани на доста табели
(Обект за спортен риболов-3бр въ/ци и 3кгриба,също и за маломерните)
А никъде не видях табела обект за промишлен риболов :?:
Нямаше да пиша ако не ме интерисува този водоем.
Ще продължавам да ходя. Ще продължавам да пиша,какви са му недостатъците,а те са много.
Ходя защото не веднъж аз и другите са споменавали,че популацита на риба е добра.
Нямам нищо напротив мрежите,нямам нищо напротив проверките за маломерна риба през което време да е през денонощието.
Алкора спомена,че няма много места за риболов......
-Как да няма места,хиляди декара
Ако си исчистят хилядите тонове потопени железа от вече неисползвани садки,а това са Ямболските и бивши Старазагорски,и още доста такива,ще има още доста събрани такси от нас риболовците.
Пиша всичко това защото ме интересува този водоем,и съм сигорен,че нещата ще се изгладят.
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Никой не е в състояние да ме убеди в по горе написаното от мен.
Изброих доста недостатъци и един много важен плюс.
Ако всичко това се изглади няма да има втори водоем като този
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Любо отговорих ти!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Велчев,виж приятелю,проблема е там че човека си има договор и не се е самонастанил на него и да си прави каквото си иска.Слухове всякакви за разни разправий между Нончо и ИАРА, и всякакви писаници от знайни и незнайни колеги.Приемам че след като си платил такса,може да изискваш,но само до толкова до колкото правилата на човека създал ги не се изпълняват от него.Вие отивате,плащате си определена цена и ти казват че за тези пари може да правиш това,това и онова.Но еди какво си и еди що си неможеш.Само със плащането на таксата,ти си подписал негласен договор че ще испълняваш стриктно това за което си платил.След това,само ще попитам/повтарям че писаното от мен не е заяждане а възмущение/знаеш ли приятелю какъв е на Нончо договора и какво пише в него.Знам че нито знаеш нито ще го прочетеш някога !!!Как реши че Нончо няма право на стопански риболов ??? Е за това ми е думата,че пишете без да знаете и създавате предпоставки за всичките тези писаници.Ние ,смея да твърдя сме сериозни хора и това че спорим,нетрябва да избива във неприязъм един към друг,но кажи ми от къде ти хрумна че няма право да пуска мрежи ??? Ние сме големи хора и според мен небива да пишем невярни неща или дочути слухове от тук и там.Алкора също е съгласен че ако се освободи Овчарица за свободен риболов,ще стане мазало и не на 50 метра,направо на брега ще има мрежи.Възмущава се обаче че той пускал рибите а Нончо ги хващал и ги трепел,ами щом го прави значи има право да го прави.Съвета ми е да си взима рибите които му се полагат и по-живо,по-здраво до следващия път и това е.Ето такива неща правокират моите думи.Не се заяждам,от доста време се знаем от форума и знаеш че съм директен и казвам всичко право куме в очи.Ето ги моите въпроси на които чакам отговор.Блягадаря ти !!!

А на теб господин лапландец,ще кажа че просто не заслужаваш никакъв отговор и не си ти човека който ще държи сметка на които и да е :finga:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Нямам нищо напротив мрежите,нямам нищо напротив проверките за маломерна риба през което време да е през денонощието.
Мисля и съм обеден,че нито Нончо или синът му Петьо са запоснати с това,че охраната си пуска този който си желае.
Лошото е че цяла вечер не си спал за да заемеш място и пристигнеш и ти кажат неможе,защото някой си е резервирал мястото по телефона.А как става това резервиране на място по телефона с охраната
Кулминацията в риболова ми бе когато рибарите видяха толтолоба и решиха да го прогонят към мрежите.
Доближиха се на 50метра от въдиците ми и мислеха,че ще го прогонят към мрежите ама нъцки.
Пиша всичко това защото ме интересува този водоем,и съм сигорен,че нещата ще се изгладят.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

велчев62 написа:Навсякъде,където си заплатил за нещо,изискваш и насреща нещо.

(Обект за спортен риболов-3бр въ/ци и 3кгриба,също и за маломерните)
А никъде не видях табела обект за промишлен риболов :?:
.
Има дребни наглед неща,които правокират недоброжелатели,които само това чакат и да се нахвърлят със обиди като че ли някой се е настанил сам и краде на баща му баницата/визирам лапландеца/.Във друг пост също за малко си възмутен от разни наглед дребни нещица,но приятелю мисълта ми е,че след като си платил за дадено нещо отиваш и си го правиш,защо е нужно да правокираш другите със недоволството ти от работи които неги е направил Нончо.Хубаво си го обяснил че са остатъци от едикой си от предни години,но да вземе Нончо да ги изчисти и да даде куп пари за да чисти нещо което не е негов проблем.Мисълта ми е,че неможете да искате повече от това за което сте платили а то е да застанете някъде със три въдици,което и изпълняваш стриктно,да си вземеш три кила риба ако си хванеш и да пускаш маломерките.За какво друго си платил, за рум сервиз ли,да е чисто като аптека ли или да се дават обяснения на всеки къде може наемателя да пуска мрежи.Между всичките други колеги със които трябваше да оспорвам тези наемни отношения на държавата и Нончо ,ти реши че каманите са във твоита градина,без да има такова нещо и взе да ми даваш отговори които несъм ти искал и реших че няма да е лошо да попитам да ли не си чел договора му и т.н.Дребни неща,които правокират и едната страна и другата да пишат и грешат без да се разберат.Мисля че спора ми със теб е излишен и трябва да се води със други хора.айде стига че става все по-безмислен.Поздрав и си ходи да ловиш риба там след като искаш и ти е кеф,както казваш дори и потоп да стане пак ще ходиш !!!

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Да не спорим повече !
Всеки който е помирисал Овчарица и някоя риба се е мъчила да му вземе пръчката от ръцете винаги ще се връща там без значения какви са условията :))
И управата на язовира има трески за дялане ! Със сигурност и ние не сме стока :(
Велчев аз мразя стената и скендерите :)))
Обожавам да съм на ръкава ! някаде по средата до първите трънки ! колата до мен :)
Походно легло, шатра, голяма хладилна чанта с мноого лед и минимум 3 дена там !
И мнооого големи риби :))
Места бол на ръкава :) а на хамбарите и пожарната едва ли някой някога ще изисти железата , стоманентие въжета и бетоните за да може да ловят повече от 10 човека
Утре мислех да тръгвам сутринта дори и само за едно денонощие ! но SORRY егати и тъпите котки :) все ще се намери някоя да ти пресече пътя когато наи малко го искаш :(
Обичм го този язовир !!!
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

E добре сега ще предложа нещо и аз пък думата си на две не деля!
На мои разноски с моята кола 4-ри човека отиваме при НОНЧО в кметството в Раднево.
Аз ще бъда отговорен за всичко,аз ще говоря,а вие ще слушате.
Предварително ще се уговоря за ден и час за приемане при Господин кмета.
И съм убеден,че след месец,тези недостатъци които ги изброих повече от тях ще се изгладят.
Мен не ме интерисува как и по какъв начин ползва язовира,ни най малко колко му е хонорара от пеенето,или колко пилета ще му се излюпят.
Убеден съм само в едно,че човека е доста ангажиран и е незапоснат точно с начина за пропускане на рибарите от охраната МУ.
Доколкото знам язовира,го е оставил на сина си.
А сина му сигорно знае днес колко риба е извадена от мрежите му :?:
Всичко може да се разреши.
Вярно,че Нончо и сие мога да пускат който си пожелаят,ама охраната ъъъ
В тази тема поне седмица предварително ще ви пиша кога е срещата с уважавания кмет
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз не съм ходил там от доста време и е разбираемо по какви причини.Имам къде да ходя за сомове и риба от язовир освен Бялата не ям.Ако мога да ви помогна в разрешаването на проблемите за по-доброто ви прекарване там имате го.Само недавайте хляб на завистници и зложелатели да се хващат за думички и да се стига до разправий за нищо.Мойте уважения !!!

marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Вие отивате,плащате си определена цена и ти казват че за тези пари може да правиш това,това и онова.Но еди какво си и еди що си неможеш.Само със плащането на таксата,ти си подписал негласен договор че ще испълняваш стриктно това за което си платил.След това,само ще .

Съгласен съм с Любо.Щом е преценил арендатора таксата е такава такава е и който не е съгласен с условиата
не длужен да ходи. А щом хората ходят значи всичко е наред.И тази баналната прикаска за мършата
и стадото. Има арендатори и арендатори. Ако идеш в магазин пазаруваш плащаш и ако не ти хреса не влизаш повече.Отиваш на друг.Ми същото е и с водоемите, така че не мисля че трябва да се караме, защото не виждам смисъл. За добре арендованите водоеми никой нищо не пише или пък само се споменава. Не ми се коментира.

Другото.
Три въдици 3кг. риба или един екзампляр над 3кг. Всички ли го спазват. Има единици хора. Аз лично ми се е случвало
да пускам риба но повечето пъти не е така. С риск да ме критикувате жестоко . Когато хвана много риба за мен си оставям като за две три пърженета. Обаждам се на приятели и ако има желаещи им я нося. Много рядко няма желаещи :wink: :axe: . Така, че ако всички спазваме правилата има някаква вероятност нещо да се получи частично.
Да се получи в смисъл да сме спокойни за нашата съвест.Та за Овчарица. Ходят ли хора ходят. Доволни ли са повечето да.

На мен лично ще ми е приятно тук да чета повече за добре арендовани язовири защото нямам много свободно време и
две трети от излетите ми са на такива.
kak_e_havata
новобранец
новобранец

Мнение от kak_e_havata »

..................................

------------------------

Kак е хавата ли?Ами поизбистри се вече и забрани писането на неразбираеми езици!
sapuna
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

kak_e_havata написа:ами аз тазо петък ходех на овчарича.зада питам до кога е забраната там.и слязох от колата и отидох до бариерата и какво да видя 4 големи сома сигорно бяха към 50кг,и имаше и толостолопи и те бяха около 20 килограма.изплъщяни на земята и имаше хора които щяха да ги копуват.и като полжеднах към сатките в топлата вода имаше хвърлени мрежи.какво повече да говорим няма смисъл според мен
Този превод не е мой а на програмата за превод http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Умишлено не корегирах грешките за да се види че и с тях е по добре отколкото на латиница !!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

alcora написа:ами аз тазо петък ходех на овчарича.зада питам до кога е забраната там.и слязох от колата и отидох до бариерата и какво да видя 4 големи сома сигорно бяха към 50кг,и имаше и толостолопи и те бяха около 20 килограма.изплъщяни на земята и имаше хора които щяха да ги копуват.и като полжеднах към сатките в топлата вода имаше хвърлени мрежи.какво повече да говорим няма смисъл според мен

Този превод не е мой а на програмата за превод http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Умишлено не корегирах грешките за да се види че и с тях е по добре отколкото на латиница !!!
Нали имало забрана за него ! Май е време т.н. „арендатори„ да си прибират багажчето и да си одят :lol: , някакъв клуб или сдружение е редно да се грижи за този водоем, пък ще се разбере дали може да се опази от „консуматори„. :wink:
genco1
новобранец
новобранец

Мнение от genco1 »

През забраната не бива да се лови рибата!А тези които я ловят нарошават закона!Но аз невярвам.че Нончо си позволява това!Може би са бракониери!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Някой да е чувал,че на арендовани водоеми собственика решава дали да се лови или не.Стига с този язовир сте се дръгнали,те онищожават свободните вие се захванахте с арендованите :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”