Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоза взе да се показва...
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Карагьоза взе да се показва...
Да ти мязам на лозар? Имам 2 декара море и си го преравям ежедневно...когато съм свободен...ходих по празниците...ама риба ИЧ...както казват малкотърновските качури/глигани/ 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Кофти работа е това земеделие.И аз съм алергичен към него.
Вчера мръднах по риболовните магазини. Вече има почти навсякъде морски червеи,но цените са различни-2,50лв до 3,00лв. Разправят , че цената зависела от бройката ,ама надали е така.
Пък колко приказки за хванати зарган и илария се изприказваха,не ти е работа.Намерили кого да "люлят".

Вчера мръднах по риболовните магазини. Вече има почти навсякъде морски червеи,но цените са различни-2,50лв до 3,00лв. Разправят , че цената зависела от бройката ,ама надали е така.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
И нас взе да ни огрява
.Макар и редки и дребни на "плочата" днес имаше някоя и друга рибка.Изглежда не подбира чепаретата защото 2 (наведнъж) се хванаха на жълто ламе и пак така на перушинка.Общо от към 14.30 до към 16.30 видях 10тина рибки хванати(пада се по рибе на човек ако се разхвърлят
),размерът околу 15 см.Сигурно не е като на юг ама става ентусиастите да си начешем крастата.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Палиш ми чергата,ама днес селото има празник,та не става,ще пробвам най вероятно на 8 или 9,зависи как ще се организира екипажа.Очаквам тази година и сафрида по-рано да се появи.kuku написа:И нас взе да ни огрява.Макар и редки и дребни на "плочата" днес имаше някоя и друга рибка.Изглежда не подбира чепаретата защото 2 (наведнъж) се хванаха на жълто ламе и пак така на перушинка.Общо от към 14.30 до към 16.30 видях 10тина рибки хванати(пада се по рибе на човек ако се разхвърлят
),размерът околу 15 см.Сигурно не е като на юг ама става ентусиастите да си начешем крастата.
колеги карагьоза как се лови на въдица защото при наз на дунава го ловят с мрежи в промишлени количества
На въдица се лови с чепаре основно.Миналата година редовно си хващах по 1 рибка вечер на плувка , на стръв морски червей.Случва се да се закачи и на потъваща бомбарда.По дунавът мисля че трябва да е забранен в момента.
-
- новобранец
за карагъоз не знам,но разбрах от един рибар,че към 10 май трябва вече да дойде сафрид.така се очаквало.преди 7-8 дни е бил към Варвара и му трябвали около 10 дни да дойде.
- КИРО
- Обратна връзка:
emonik написа:бракониерите по вит и дунав ловят 2-3 килограмови шарани
Не му е тук мястото.
malkoto ribar4e написа:за карагъоз не знам,но разбрах от един рибар,че към 10 май трябва вече да дойде сафрид.така се очаквало.преди 7-8 дни е бил към Варвара и му трябвали около 10 дни да дойде.
Пускаш май празно за пълно,но утре ще проверя,и при първа възможност ще докладвам.
kuku написа:По дунавът мисля че трябва да е забранен в момента.
Да забранен е.
Днеска съвсем рядко 4-5 риби от 16.30 до 19.30 и това на 6 човека.Не зная удачно ли е да докладвам в тая тема,ако авторът има нещо против моля да ме извини.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това със сафрида ми хареса.
Дано да е вярно,въпреки,че аз незнам как се разбира до къде е стигнал в момента и след колко дни ще е тук.Аз лично се надявам зад него да плуват и зъбатите.
На сафридите им действат като азотни ускорители.

Дано да е вярно,въпреки,че аз незнам как се разбира до къде е стигнал в момента и след колко дни ще е тук.Аз лично се надявам зад него да плуват и зъбатите.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
само да ви кажа че съм от бургас,ако не сте видяли на профила ми и говорих че ще дойде тук тези дни
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В горния пост нямам впредвид конкретния случай,а попринцип как се разбира къде е даден вид риба и след колко време ще е на друго място? Аз лично не си го обяснявам без свръхестествени способности. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Днес нито карагьоз,нито сафрид.Пред Галата бяхме,после се показаха делфини малко навътре,отидохме до тях,но на чепарето нищо.Делфина просто си играеше.По-подробен репортаж по-късно,като кача снимките.
- КИРО
- Обратна връзка:
След като получих информация,че е излязал сафрида,днес отидох на проверка.Като за начало пак ме посрещна делфина,но докато оправя фотото,успях само това да заснема.

точно до носа на лодката излезе,като по филмите.
бях решил основно да бъда днес на чепаре,и за начало открих сезона.

Ама шурито пак ме би.

И това беше за деня,до 1300часа,после кръгом и пак напред,че ни писна.Имаше вятър,пък и често валеше,скъсах 4 чепарета,сафрид така и не се показа,делфина изчезна.Никой друг от колегите не беше пуснал чепаре,гледаха от нас,та за сега такава е ситуацията.При промяна ще има информация.
точно до носа на лодката излезе,като по филмите.
бях решил основно да бъда днес на чепаре,и за начало открих сезона.

Ама шурито пак ме би.

И това беше за деня,до 1300часа,после кръгом и пак напред,че ни писна.Имаше вятър,пък и често валеше,скъсах 4 чепарета,сафрид така и не се показа,делфина изчезна.Никой друг от колегите не беше пуснал чепаре,гледаха от нас,та за сега такава е ситуацията.При промяна ще има информация.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Тази вечер /около 19,00 - 19,30ч./бяхме със съпругата ми на разходка на морска гара . За това време на фарчето под кулата един колега извади 3 харипа , съседът му един,а останалите нищо.Имах време да погледна и чепарето му. Тъмна перушина в комплект със зелено ламе. Имаше доста туфи с водорасли плюс задължителните найлонови торбички.,така че падаше и доста почистване на такъмите. Сафрид не излезе.Каиджиите придрямваха повсеместно .
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".