Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО
Модератор: emo vasilev
-
- сериозен играч
ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО
Какво масло да сложа в бензина?Казаха ми че не било хубаво да слагам автомобилно 2-тактово.
- krokibg
- учете се от него
Има специални масла за извънбордовите мотори.Ако искаш да го ползуваш дълго и без проблемно,си купуваи такива масла които ги продават по специализираните магазини,рибарски магазини където се продават и двигатели,сервизи за двигатели на лодки и т.н.Обикновенните масла продавани по нашите бензиностатций не смазват добре,и преебават двигателите.Не подценявай проблема,дай някой лев повече и ще си спестиш ремонти на двигателя,който отворят ли го тук в България,веднага се побългарява и вече не е Джонсън ами става Булджонс мотор.Аз си купувам 5 литрови туби,които ми ги носят от Варна.С такава туба си карам по година ,година и половина.Успех.
P.S Купи си от Жоро Леков,които има сервиз за двигатели срещу Ескалибура в улицата където е входа на новото фармацефтично предприятие.Пред хода му винаги има по две-три лодки,и неможеш да се объркаш.Пиша ти това,защото гледам че си от Пловдив.Аз си купувам масла от него и са оригинални !!!
P.S Купи си от Жоро Леков,които има сервиз за двигатели срещу Ескалибура в улицата където е входа на новото фармацефтично предприятие.Пред хода му винаги има по две-три лодки,и неможеш да се объркаш.Пиша ти това,защото гледам че си от Пловдив.Аз си купувам масла от него и са оригинални !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Re: ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО
От 10 г. ползвам VALVOLINE - "Super Outboard 2T" , защото е БЕЗПЕПЕЛНО , не оставя нагар по свеща и буталото , не зацапва при движение на ниски обороти , а в този режим се движа по 4 часа дневно при тролинг ..HAZART написа:Какво масло да сложа в бензина?Казаха ми че не било хубаво да слагам автомобилно 2-тактово.
Цената за литър е някъде към 11 лева , не съм сигурен , щото го купувам по цени на едро

Двигателя ми е Евинруд и след десетгодишна безпроблемна експлоатация мърка като коте , никакви странични шумове.
Всички "маркови" масла /Ямаха,Хонда и др./ са просто масла на производители /Валволин,Шел и др./ , но са окичени със нови етикети и плащате за тях по един куп пари .
Официалния вносител на Валволин за България е ТЕХ-КО ООД , а според сайта им този е адреса за контакти в Пловдив .
Улица: ул. "Васил Априлов" № 151
Лице за контакт: Красимира Димова
E-mail: techcopv@mail.bg
Телефон: 032 / 969 224, 969 225, 969 226, 969 227 Web: http://www.tech-co.net
PS:Двигателите Джонсон и Евинруд са търговски марки на ОМС , иначе двигателите са им едни и същи , нещо като Пежо Партнер и Ситроен Берлинго

На платено не одим !
Колеги, скоро си купих 2-тактов мотор Евинруд и въпросът ми е: какво е съотношението бензин/масло на 1л.?
Казаха ми, че на 1 литър бензин се слагат 15-17гр. масло
Казаха ми, че на 1 литър бензин се слагат 15-17гр. масло

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има цяла тема изписана по въпроса... да ти кажа как става най-лесно и удобно: купуваш си една 5л ПВЦ туба от бензиностанцията, сипваш 4,5-5л не по-малко и сипваш 100мл 2Т масло с една тенекиена мярка тип кръчмарска /има ги по магазините/...
Ако си 15кс или повече двигател, естествено ползваш резервоара на двигателя и и на всеки 5л слагаш по 1 "мярка"... Не е желателно смесеното гориво да престоява повече от месец!
Маслото задължително трябва да е за извънбордови двигатели /да пише на опаковката/!
Ако си 15кс или повече двигател, естествено ползваш резервоара на двигателя и и на всеки 5л слагаш по 1 "мярка"... Не е желателно смесеното гориво да престоява повече от месец!
Маслото задължително трябва да е за извънбордови двигатели /да пише на опаковката/!
Тедо, благодаря ти за отговора. Това значи, че слагаш 20гр. масло на 1л. бензин 

- krokibg
- учете се от него
Има масла, от които се слага не -повече от 10 -12 грама масло на литър бензин.Няма значение какъв е двигателя а само марката на маслото и да не е произваждано в някоя африканска държава като нашата.Това е много важен въпрос и не е за подценяване.Ако ви пуши много двигателя и се дави,това означава че сте превишили дозата.Ако пали трудно,проблема също може да е в многото масло което сте предозирали.Има си дозатори,както каза колегата по-горе и е хубаво д се ползуват и да не се слага масло на око защото влачи след себе си големи проблеми израени във финикийски знаци.Поздрав на всички и купувайте масла преназначени и произведени само за извънбодови двигатели !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!