ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО

Мнение от HAZART »

Какво масло да сложа в бензина?Казаха ми че не било хубаво да слагам автомобилно 2-тактово.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има специални масла за извънбордовите мотори.Ако искаш да го ползуваш дълго и без проблемно,си купуваи такива масла които ги продават по специализираните магазини,рибарски магазини където се продават и двигатели,сервизи за двигатели на лодки и т.н.Обикновенните масла продавани по нашите бензиностатций не смазват добре,и преебават двигателите.Не подценявай проблема,дай някой лев повече и ще си спестиш ремонти на двигателя,който отворят ли го тук в България,веднага се побългарява и вече не е Джонсън ами става Булджонс мотор.Аз си купувам 5 литрови туби,които ми ги носят от Варна.С такава туба си карам по година ,година и половина.Успех.

P.S Купи си от Жоро Леков,които има сервиз за двигатели срещу Ескалибура в улицата където е входа на новото фармацефтично предприятие.Пред хода му винаги има по две-три лодки,и неможеш да се объркаш.Пиша ти това,защото гледам че си от Пловдив.Аз си купувам масла от него и са оригинални !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: ДВУТАКТОВ МОТОР "ДЖОНСЪН"-МАСЛО

Мнение от sampo »

HAZART написа:Какво масло да сложа в бензина?Казаха ми че не било хубаво да слагам автомобилно 2-тактово.
От 10 г. ползвам VALVOLINE - "Super Outboard 2T" , защото е БЕЗПЕПЕЛНО , не оставя нагар по свеща и буталото , не зацапва при движение на ниски обороти , а в този режим се движа по 4 часа дневно при тролинг ..
Цената за литър е някъде към 11 лева , не съм сигурен , щото го купувам по цени на едро
Изображение
Двигателя ми е Евинруд и след десетгодишна безпроблемна експлоатация мърка като коте , никакви странични шумове.
Всички "маркови" масла /Ямаха,Хонда и др./ са просто масла на производители /Валволин,Шел и др./ , но са окичени със нови етикети и плащате за тях по един куп пари .
Официалния вносител на Валволин за България е ТЕХ-КО ООД , а според сайта им този е адреса за контакти в Пловдив .

Улица: ул. "Васил Априлов" № 151
Лице за контакт: Красимира Димова
E-mail: techcopv@mail.bg
Телефон: 032 / 969 224, 969 225, 969 226, 969 227 Web: http://www.tech-co.net

PS:Двигателите Джонсон и Евинруд са търговски марки на ОМС , иначе двигателите са им едни и същи , нещо като Пежо Партнер и Ситроен Берлинго :) :wink:
На платено не одим !
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Благодаря за инфо-то колеги.За двигателя пари няма да жаля,просто не знаех от къде да си купя OUTBOARD масла.При първа възможност ще оттърча (със скоростта на девет бесни щуки),да си купя масълце,че идва време да "влачим".
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Paffkata
новобранец
новобранец

Мнение от Paffkata »

Колеги, скоро си купих 2-тактов мотор Евинруд и въпросът ми е: какво е съотношението бензин/масло на 1л.?
Казаха ми, че на 1 литър бензин се слагат 15-17гр. масло :idea:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

има цяла тема изписана по въпроса... да ти кажа как става най-лесно и удобно: купуваш си една 5л ПВЦ туба от бензиностанцията, сипваш 4,5-5л не по-малко и сипваш 100мл 2Т масло с една тенекиена мярка тип кръчмарска /има ги по магазините/...
Ако си 15кс или повече двигател, естествено ползваш резервоара на двигателя и и на всеки 5л слагаш по 1 "мярка"... Не е желателно смесеното гориво да престоява повече от месец!
Маслото задължително трябва да е за извънбордови двигатели /да пише на опаковката/!
Paffkata
новобранец
новобранец

Мнение от Paffkata »

Тедо, благодаря ти за отговора. Това значи, че слагаш 20гр. масло на 1л. бензин :smt119
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има масла, от които се слага не -повече от 10 -12 грама масло на литър бензин.Няма значение какъв е двигателя а само марката на маслото и да не е произваждано в някоя африканска държава като нашата.Това е много важен въпрос и не е за подценяване.Ако ви пуши много двигателя и се дави,това означава че сте превишили дозата.Ако пали трудно,проблема също може да е в многото масло което сте предозирали.Има си дозатори,както каза колегата по-горе и е хубаво д се ползуват и да не се слага масло на око защото влачи след себе си големи проблеми израени във финикийски знаци.Поздрав на всички и купувайте масла преназначени и произведени само за извънбодови двигатели !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”