"Leadcore Leader " за перфектна презентация??

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

BZI
разбира нещата
разбира нещата

"Leadcore Leader " за перфектна презентация??

Мнение от BZI »

Колеги днес докато се рових из разни статии за риболов с щека попадна на много интересен материал. В общи линии статията обхващаше риболова с щека при който между конектора и монтажа се поставя Leadcore Leader с уши в двата края. Според мнението на авторите на статията Leadcore Leader подпомагал презентирането на монтажа, респективно стръвта, в точката на риболов, подпомага риболова при ветровито време и работи перфектно в комбинация с ластика( обезопасява връщането на ластика и предпазва щеката от контакт с монтажа при по тежка плувка и т.н.) Някой може ли да сподели впечатления от подобен род монтаж или ако не да се опитаме да разчепкаме темата..........за, против и т. н.
Ети и въпросният Leadcore Leader
Изображение
Изображение Пазете природата чиста !!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Re: "Leadcore Leader " за перфектна презентация??

Мнение от snegk »

Много интерестно като се има на изпредвид,че ледкора е за монтаж на дъно.Ама не се учудвам,щом може фидер на щека може и ледкор.Само незнам къде отива финния тъкъм,нали затова ловим на щека :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

аз мисля че лдкора е около 20 см. и на него се прикрепя монтажа, т. т.е. ледкора е преди плувката, което не пречи да се монтира фин такъм. Просто 20 см. от плувката до върха на щеката не са суставени от монофила ма монтажа а от ледкора. Вероятно ледкора подпомага бурзото потапяна на линията след върха на щеката което увеличава чувствителността и стабилността.......
snegk

Мнение от snegk »

Незнам,1м ледкор ще потопи плувката,като се има на изпредвид,че е с оловна сърцевина.Ама какво ли расъждавам като не ловя с щека :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

И аз не разбирам много от риболов с щека,но все пак да питам,защото си купих директен на 6м.Трябва ли линията от върха на щеката(директния) до плувката да е потопена под водата или трябва да е плаваща?Пък и този ледкор може да не е с оловна сърцевина :roll:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

мисля че тайната се крие точно в оловната сърцевина... иначе целият монтаж няма смисъл....... да потопи линията до плувката бързо и стабилно.
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Ако линията е потопена няма ли да пречи на засичането?
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

мисля че не ....... жсе пак това са около 20-50 см свободно влакно от върха до плувката. Говоря за риболов с щека на дистанция 11-14.50 м та дори и 16м.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега BZI, не се тормози с глупости, като има вятър скъсяваш дистанцията между плувката и конектора или слагаш по утежнен такъм, не виждам как това ще ти презентира такъма по-добре, ако той е направен некадърно. И още повече не виждам какъв е смисъла това да ти потапя влакното под водата, след като имаш перфектен контрол на линията със щеката. Ластичната система направена ли ти е добре, смазан ли е ластика, няма да имаш никакви проблеми. А, за по големите риби си има различни дебелини ластици.

Само се чудят как да ни вземат паричките... :D :D :D :D :D

Айде, че имам нова платформа за нареждане... :)
Клавиатура риба не лови!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

А бе съгласен съм с теб . Просто исках да разчепкаме въпроса. Иначе честито , с какво се сдоби?
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

Здравейте,
не съм с голям опит в риболова с щека но си мисля, че с помоща на монтирания Leadcore Leader между ластика и плувката се подпомага вкарването на лека линия при мека щека. Навярно на мнозина се е случвало такъма да се заплита около шаранджийска щеката, когато се опитват да вкарат линия с монтирана плувка с малък грамаж и скъсено разстояния ( нормално за твърда щека ) м/у плувката и конектора.
Поздрави.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това "нещо" като че ли по би имало смисъл при риболов с директни телескопи с ластик или без ластик при вятър. Там няма как да се скъсява разстоянието от върха до плувката и при потапяне на върха би трябвало да свали влакното от върха до плувката под вода. Отделно дето може да се ползват и неподвижно фиксиран ваглер (20-30см , 2-3гр. , без утежнение на тялото). На снимката по-долу , две готови совалки за осмица 8)

Това "нещо" при първа възможност ще го пробвам-така няма да се налага да се потапя върха на телескопа под вода , а ще е непосредствено на 4-5см. над водата :D
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Юни 24, 2008 6:27 pm, променено общо 1 път.
Изображение
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

Lead core на щека се слага за да се избегне евентуалния "корем" м/у върхъ и плувката когато духа.От друга страна ако има страничен вятър почти няма щека ,която да не се гъне което води до придърпване на плувкатаи тогава цялата рбота с презантацията пропада само топенето на върха е някакво решение,но ако имао лийд кор нещата може съвсем да се объркат. .Ако не се лъжа има статията за това в "Advanced pole fishing".Немисля ,че може да има някъкво приложение в комбинация с директен телескоп.А това за по-лесното вкарването на леки плувки с мека щека звучи интерсно.Проба му е майката!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Лийд корите , пристигнаха , за което специално благодаря на колегата BZI :prayer: :prayer: :prayer: Какво виждам на първо гледане- финни , суперкачествена изработка , дълги 45см. , с оловна сърцевина :D Според мен перфектно ще вършат работа при директен : при вятър и сваляне на върха на телескопа на 10 см. от водата , да свалят линията на 30см. под водата , особено пък ако и плувката е 25-30сантиметров ваглер (2-3гр) , без утежнение на тялото. Разбира се , това е на първо глетане , аз съм ползвал лини с ваглер и ми е липсвал точно лийд кор ( без него трябва да се вкарва върха под водата , телескопа поема покрай ластика и отделно засичането се затормозява)Разбира се всичко трябва да се пробва " на живо"- или за шаран/амур , или за платики :D :D :D

Изображение

По-долу са и две ползвани линии с ваглери 2 и 3гр. за директна осмица:

Изображение

п.п. извинявам се ако спамя щекарския подфорум :oops:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много работи се изписаха и почти всички грешни :shock: Когато има вятър за да задържиш щеката над хранителното петно ,разстоянието до плувката от върха на щеката трябва да е 1м.Ако някой го оспорва не му вярвайте,че е ловил с щека при вятър.За да задържиш щеката над петното захранка ти използваш някаква сила,в момента за секунда да отслабне вятъра вие е измествате в страни,това става импулсивно,понеже щеката я напъвате над петното,или става едно клатене насам ,натам.Когато разстоянието вие е по-голямо т.е.около1м,можете по-лесно да задържате стръвта върху захранката.И така стигнахме до заключение-този лийд кор или квото и да е, не ни е нужно при вятър,защото напъна е върху щеката ,а не върху влакното и да го потопи под вода какво от това.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”