"Leadcore Leader " за перфектна презентация??
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- разбира нещата
"Leadcore Leader " за перфектна презентация??
Колеги днес докато се рових из разни статии за риболов с щека попадна на много интересен материал. В общи линии статията обхващаше риболова с щека при който между конектора и монтажа се поставя Leadcore Leader с уши в двата края. Според мнението на авторите на статията Leadcore Leader подпомагал презентирането на монтажа, респективно стръвта, в точката на риболов, подпомага риболова при ветровито време и работи перфектно в комбинация с ластика( обезопасява връщането на ластика и предпазва щеката от контакт с монтажа при по тежка плувка и т.н.) Някой може ли да сподели впечатления от подобен род монтаж или ако не да се опитаме да разчепкаме темата..........за, против и т. н.
Ети и въпросният Leadcore Leader

Ети и въпросният Leadcore Leader

-
- и господ не е толокова добър
Re: "Leadcore Leader " за перфектна презентация??
Много интерестно като се има на изпредвид,че ледкора е за монтаж на дъно.Ама не се учудвам,щом може фидер на щека може и ледкор.Само незнам къде отива финния тъкъм,нали затова ловим на щека 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
аз мисля че лдкора е около 20 см. и на него се прикрепя монтажа, т. т.е. ледкора е преди плувката, което не пречи да се монтира фин такъм. Просто 20 см. от плувката до върха на щеката не са суставени от монофила ма монтажа а от ледкора. Вероятно ледкора подпомага бурзото потапяна на линията след върха на щеката което увеличава чувствителността и стабилността.......

-
- и господ не е толокова добър
Незнам,1м ледкор ще потопи плувката,като се има на изпредвид,че е с оловна сърцевина.Ама какво ли расъждавам като не ловя с щека 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- malkia_joro
- разбира нещата
И аз не разбирам много от риболов с щека,но все пак да питам,защото си купих директен на 6м.Трябва ли линията от върха на щеката(директния) до плувката да е потопена под водата или трябва да е плаваща?Пък и този ледкор може да не е с оловна сърцевина 

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- разбира нещата
мисля че тайната се крие точно в оловната сърцевина... иначе целият монтаж няма смисъл....... да потопи линията до плувката бързо и стабилно.

- malkia_joro
- разбира нещата
Ако линията е потопена няма ли да пречи на засичането?
Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- разбира нещата
мисля че не ....... жсе пак това са около 20-50 см свободно влакно от върха до плувката. Говоря за риболов с щека на дистанция 11-14.50 м та дори и 16м.

- Local
- учете се от него
Колега BZI, не се тормози с глупости, като има вятър скъсяваш дистанцията между плувката и конектора или слагаш по утежнен такъм, не виждам как това ще ти презентира такъма по-добре, ако той е направен некадърно. И още повече не виждам какъв е смисъла това да ти потапя влакното под водата, след като имаш перфектен контрол на линията със щеката. Ластичната система направена ли ти е добре, смазан ли е ластика, няма да имаш никакви проблеми. А, за по големите риби си има различни дебелини ластици.
Само се чудят как да ни вземат паричките...
Айде, че имам нова платформа за нареждане...
Само се чудят как да ни вземат паричките...

Айде, че имам нова платформа за нареждане...

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
А бе съгласен съм с теб . Просто исках да разчепкаме въпроса. Иначе честито , с какво се сдоби?

Здравейте,
не съм с голям опит в риболова с щека но си мисля, че с помоща на монтирания Leadcore Leader между ластика и плувката се подпомага вкарването на лека линия при мека щека. Навярно на мнозина се е случвало такъма да се заплита около шаранджийска щеката, когато се опитват да вкарат линия с монтирана плувка с малък грамаж и скъсено разстояния ( нормално за твърда щека ) м/у плувката и конектора.
Поздрави.
не съм с голям опит в риболова с щека но си мисля, че с помоща на монтирания Leadcore Leader между ластика и плувката се подпомага вкарването на лека линия при мека щека. Навярно на мнозина се е случвало такъма да се заплита около шаранджийска щеката, когато се опитват да вкарат линия с монтирана плувка с малък грамаж и скъсено разстояния ( нормално за твърда щека ) м/у плувката и конектора.
Поздрави.
-
- учете се от него
Това "нещо" като че ли по би имало смисъл при риболов с директни телескопи с ластик или без ластик при вятър. Там няма как да се скъсява разстоянието от върха до плувката и при потапяне на върха би трябвало да свали влакното от върха до плувката под вода. Отделно дето може да се ползват и неподвижно фиксиран ваглер (20-30см , 2-3гр. , без утежнение на тялото). На снимката по-долу , две готови совалки за осмица
Това "нещо" при първа възможност ще го пробвам-така няма да се налага да се потапя върха на телескопа под вода , а ще е непосредствено на 4-5см. над водата

Това "нещо" при първа възможност ще го пробвам-така няма да се налага да се потапя върха на телескопа под вода , а ще е непосредствено на 4-5см. над водата

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Юни 24, 2008 6:27 pm, променено общо 1 път.
Lead core на щека се слага за да се избегне евентуалния "корем" м/у върхъ и плувката когато духа.От друга страна ако има страничен вятър почти няма щека ,която да не се гъне което води до придърпване на плувкатаи тогава цялата рбота с презантацията пропада само топенето на върха е някакво решение,но ако имао лийд кор нещата може съвсем да се объркат. .Ако не се лъжа има статията за това в "Advanced pole fishing".Немисля ,че може да има някъкво приложение в комбинация с директен телескоп.А това за по-лесното вкарването на леки плувки с мека щека звучи интерсно.Проба му е майката!
-
- учете се от него
Лийд корите , пристигнаха , за което специално благодаря на колегата BZI
Какво виждам на първо гледане- финни , суперкачествена изработка , дълги 45см. , с оловна сърцевина
Според мен перфектно ще вършат работа при директен : при вятър и сваляне на върха на телескопа на 10 см. от водата , да свалят линията на 30см. под водата , особено пък ако и плувката е 25-30сантиметров ваглер (2-3гр) , без утежнение на тялото. Разбира се , това е на първо глетане , аз съм ползвал лини с ваглер и ми е липсвал точно лийд кор ( без него трябва да се вкарва върха под водата , телескопа поема покрай ластика и отделно засичането се затормозява)Разбира се всичко трябва да се пробва " на живо"- или за шаран/амур , или за платики

По-долу са и две ползвани линии с ваглери 2 и 3гр. за директна осмица:

п.п. извинявам се ако спамя щекарския подфорум

По-долу са и две ползвани линии с ваглери 2 и 3гр. за директна осмица:
п.п. извинявам се ако спамя щекарския подфорум

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Много работи се изписаха и почти всички грешни
Когато има вятър за да задържиш щеката над хранителното петно ,разстоянието до плувката от върха на щеката трябва да е 1м.Ако някой го оспорва не му вярвайте,че е ловил с щека при вятър.За да задържиш щеката над петното захранка ти използваш някаква сила,в момента за секунда да отслабне вятъра вие е измествате в страни,това става импулсивно,понеже щеката я напъвате над петното,или става едно клатене насам ,натам.Когато разстоянието вие е по-голямо т.е.около1м,можете по-лесно да задържате стръвта върху захранката.И така стигнахме до заключение-този лийд кор или квото и да е, не ни е нужно при вятър,защото напъна е върху щеката ,а не върху влакното и да го потопи под вода какво от това.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....