Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Малък Искър-вярно ли е?
Модератор: Кърцата
Малък Искър-вярно ли е?
Колеги имам намерение да откривам на река Малък Искър.Днес обаче чух неприятната информация,че реката е отровена от предприятие в Етрополе.Питането ми е дали някой знае какво е положението в рйона на Калугерово,а и след това до Роман.Благодаря ви предварително за информацията.
пазете природата,почиствайте след излет!!!
-
- фен клуб-скобар
Re: Малък Искър-вярно ли е?
За отравяне не знам.Но от колеги които са ходили на разъзнаване, поне до своде нищо ама наистина нищо. Имам един колега който много обича този уяастък от Видраре до Своде и по цяло лято ходи и наистина лови и мряна и клен и скобар. Та той е ходил в неделя и абсолютно нищо дори и парашутистите. А доколкото отравянето наистина в Етрополе има едно предприятие (преработват кожи) и понякога има разни изпускания, Но не съм чул такова нещо.Това е от мен. По-подробно инфо нямам.
Благодаря много,дано си прав,инфото ти е достатъчно подробно.marinov1973 написа:За отравяне не знам.Но от колеги които са ходили на разъзнаване, поне до своде нищо ама наистина нищо. Имам един колега който много обича този уяастък от Видраре до Своде и по цяло лято ходи и наистина лови и мряна и клен и скобар. Та той е ходил в неделя и абсолютно нищо дори и парашутистите. А доколкото отравянето наистина в Етрополе има едно предприятие (преработват кожи) и понякога има разни изпускания, Но не съм чул такова нещо.Това е от мен. По-подробно инфо нямам.

-
- научил се да хвърля
и на мен това е едно от любимите ми места за риболов,около калугерово и своде.дано са само слухове

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
Колеги, а дали оправиха пътя от към К алугерово 

Цех за кожи замърси река Малък Искър
22.05.2008 17:22
Водите на р. Малък Искър са замърсени от производствената дейност на предприятието за кожени изделия "Евроледър" ЕАД - Етрополе. Това са установили експерти на РИОСВ - София.
Установено е, че поради запушване на промишлената канализация на кожарското предприятие отпадъчните води се вливат директно в реката.
Взетите водни проби показват завишено алкално състояние на водите на реката, както и завишени норми на електропроводимостта на тези води.
Това намерих като информация в интернет, дано да не е стигнало до местата от които се интересуваме.
Водите на р. Малък Искър са замърсени от производствената дейност на предприятието за кожени изделия "Евроледър" ЕАД - Етрополе. Това са установили експерти на РИОСВ - София.
Установено е, че поради запушване на промишлената канализация на кожарското предприятие отпадъчните води се вливат директно в реката.
Взетите водни проби показват завишено алкално състояние на водите на реката, както и завишени норми на електропроводимостта на тези води.
Това намерих като информация в интернет, дано да не е стигнало до местата от които се интересуваме.

ne tragichen esirius3 написа:Колеги, а дали оправиха пътя от към К алугерово
а бе хора да се вдигнем и да спрем тези мизерници от етрополе стига като мишки сме се крилиivatevbt написа:Цех за кожи замърси река Малък Искър
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Как точно то виждаш вдигането?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Установено е замърсяването и причините ......................и кво от това
За санкции някой да говори
А бе тея тутманици от Тошово време СМАЗВАТ реката
Ама не може да се измъкнат некви кинти и затова ще е така

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Днес бях точно в Етрополе (по друг повод) и в едно село малко по-надолу по реката, то също се казва Малки Искър.
Не пропуснах да огледам реката - НЯМА ДОРИ РУЧЕЙНИЦИ, НИТО КАКВИТО И ДА БИЛО ЖИВИ ОРГАНИЗМИ, поне аз не забелязах
Човекът, който живее в селото ми разказа, че замърсяването идвало и от Елаците, може и да е прав, водата има странно синьо-зеленикав цвят, да не би да е от съдържаща се в нея мед? Сигурен съм, че преди 5 години имаше риба, и то никак малко. Преди около 3 години нещо се сгъбяса
Какво е това чудо, това е доста известна река, емблематична за региона, направо съм бесен
Това в момента си е канал...
Там съм хванал първата си риба в живота и съм особено пристрастен.
Не пропуснах да огледам реката - НЯМА ДОРИ РУЧЕЙНИЦИ, НИТО КАКВИТО И ДА БИЛО ЖИВИ ОРГАНИЗМИ, поне аз не забелязах

Човекът, който живее в селото ми разказа, че замърсяването идвало и от Елаците, може и да е прав, водата има странно синьо-зеленикав цвят, да не би да е от съдържаща се в нея мед? Сигурен съм, че преди 5 години имаше риба, и то никак малко. Преди около 3 години нещо се сгъбяса

Какво е това чудо, това е доста известна река, емблематична за региона, направо съм бесен

Там съм хванал първата си риба в живота и съм особено пристрастен.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...